Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 6 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 79

Téma: Upgrade pc help!!!

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    160

    Ahoj chtěl bych přejít z platformy amd na intel takže asi budu potřebovat novou základní desku a procesor,nevím jestli taky paměti pc je převážně herní .Monitor mám 24 palců.Můžete mě dát nějaký typ ??
    Děkuji
    Moje sestava: CPU AMD A64 X2 6400+ (s.AM2,2MB) Box BlackEd. (bez chladiče)
    RAM A-DATA 4x1GB DDR2 800 MHz Extreme Edition 1
    COOLER SCYTHE SCNJ-1100P Ninja PLUS Cooler Rev.B
    MB Asus M2N-SLI Deluxe FW/2PCIe/2GL, AM2, NF570SLI, DDR2
    HDD Seagate Barracuda 7200.10 ST3320620AS - 320GB SATA-3G
    DVD-R/+R Pioneer DVR-212 černá SATA
    Gigabyte 3D Aurora 570 Black
    Corsair TX750 750W
    COOLER Noctua NF-S12-800, 120mm
    GIGABYTE N285UD-1GH
    Naposledy upraveno uživatelem sixx: 10-09-2010 v 22:48 Důvod: nedostatek informací
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Takze hlavne napis co mas za sestavu ted a kolik do toho upgradu hodlas investovat ... jinak Ti asi nikdo moc neporadi ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    160

    Investovat tak to nevím asi nějaká zlatá střední cesta a ještě nevím mám li měnit i grafickou kartu:
    http://www.alza.cz/gigabyte-n285ud-1gh-d173023.htm
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Grafiku bych zatim klidne nechal, ale byla by vhodna vymena CPU+desky+pameti.
    mrkni do doporucench sestav, treba nejdes nejakou vhodnou kombinaci podle tvych predstav o cene http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=51839
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    160

    ok jdu studovat
    díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    U Intelu se momentálně vyplatí minimálně zakoupit Core i5 760 (pro hry ideální), k tomu odpovídající desku (chipset P55) a paměti (2x2GB DDR3 s napětím do 1,65V). Nahodim zde kombinaci těchto tří věcí, aby jsi měl představu o ceně. Košík
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    160

    http://www.alza.cz/intel-core-i5-760...re-d178836.htm

    Tenhle procík se mě docela líbí snad by stačil?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Citace Původně odesláno od sixx Zobrazit příspěvek
    http://www.alza.cz/intel-core-i5-760...re-d178836.htm

    Tenhle procík se mě docela líbí snad by stačil?
    Hmm, on je to ten samý, co jsem postoval Ale jak jsem psal košík, tak upgrade zabere skoro 10 tisíc....další možnost by byla postavit to na AMD (např. s Phenomem) a vyšlo by to levnějc. Ale Intel by měl být výkonnější, ale na hry to není až takovej rozdíl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    160

    Citace Původně odesláno od Jandaskunk Zobrazit příspěvek
    Hmm, on je to ten samý, co jsem postoval Ale jak jsem psal košík, tak upgrade zabere skoro 10 tisíc....další možnost by byla postavit to na AMD (např. s Phenomem) a vyšlo by to levnějc. Ale Intel by měl být výkonnější, ale na hry to není až takovej rozdíl.
    Ahoj píše mě to že košík je prázdný
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    406

    Ahoj

    Vim, ze jsi psal, ze bys chtel prejit k intelu, ale co treba tohle:
    Gigabyte GA-890XA-UD3 (rev. 1.0)
    AMD Phenom II X6 1055T
    Kingston HyperX Blu 4GB (kit 2x 2GB) 1333MHz
    Scythe Mugen 2 Rev.B CPU Cooler
    Celkem to je za cca 10750,- i s dph
    Samozrejme by slo usetrit treba na cpu (4-jadro o 1000-2000,- mene)
    nebo nekoupit chladic (o 1000,- mene), ale ...
    Co se tyka intelu, tak aby to bylo trochu cenove unosne/podobne, tak bys tam mel
    socket 1156 a 4-jadro i5 ...
    V tom pripade je reseni AMD lepsi, ta X6 se fpoho vyrovna i7-930.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Citace Původně odesláno od sixx Zobrazit příspěvek
    Ahoj píše mě to že košík je prázdný
    Sry, asi na mě bylo už hodně hodin košík


    Doctor01: A k čemu by mu mělo být šestijádro na hry?? Navíc celkově to vyjde dráž jak ten Intel, co jsem postoval (i kdybych tam dal ten chladič). Ten Intel má na jádro vyšší výkon jak AMD a u her využije max. 4 jádra (a v dohledné době bych neviděl změnu v tomhle).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    160

    Citace Původně odesláno od Jandaskunk Zobrazit příspěvek
    Sry, asi na mě bylo už hodně hodin košík


    Doctor01: A k čemu by mu mělo být šestijádro na hry?? Navíc celkově to vyjde dráž jak ten Intel, co jsem postoval (i kdybych tam dal ten chladič). Ten Intel má na jádro vyšší výkon jak AMD a u her využije max. 4 jádra (a v dohledné době bych neviděl změnu v tomhle).
    Ahoj díky!!!
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Jinak počítej, že ten tvůj současný chladič na socket 1156 nepůjde...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    160

    Citace Původně odesláno od Jandaskunk Zobrazit příspěvek
    Jinak počítej, že ten tvůj současný chladič na socket 1156 nepůjde...
    Chladič je v obsahu balení ,ale ten asi nebude nic moc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Citace Původně odesláno od sixx Zobrazit příspěvek
    Chladič je v obsahu balení ,ale ten asi nebude nic moc.
    Jako on to uchladí to jo, ale nejspíš s odpovídajícím hlukem (někomu nevadí) a pokud bys chtěl taktovat, tak se určitě lepší chladič hodí - např. ten, který napsal Doctor01 je dobrý, pro někoho možná už drahý....levnější variantou by mohl být Cooler Master Hyper 212 Plus.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 6 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Upgrade
    Od Machine7170 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 15-02-2013, 11:13
  2. Upgrade PC
    Od HEAD v sekci PC - archiv
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 10-03-2009, 20:40
  3. Upgrade CPU
    Od Devo v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 26-07-2008, 15:49
  4. upgrade hw
    Od wolf007 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 14-01-2008, 06:18
  5. Upgrade PC
    Od silent64 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 03-01-2008, 01:07