Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Ovladače pro ATI a obnovovací frekvence monitoru

  1. #1

    wex wex je offline
    Občasný diskutér Avatar uživatele wex
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    115

    Mám následující problém: Po nainstalování nových ovladačů se mi po naběhnutí Windows nastaví obnovovací frekvence monitoru (Hyundai ImageQuest Q995) na 60 Hz, ale v ovladačích i v Catalyst Conrol Centru je hodnota nastavena stále na 100 Hz. Takže vždy musím přepnout na nějakou jinou frekvenci a pak zpět na 100.
    Předem dík za rady

    Grafika: Radeon 9600 XT
    Verze balení ovladače 8.263-060607a-033678C-ATI
    Verze Catalyst® 06.6
    Verze ovladače jednotky 2D 6.14.10.6618
    Verze Direct3D 6.14.10.0407
    Verze OpenGL 6.14.10.5885
    Verze Catalyst® Control Center 1.2.2349.28584
    Verze ovladače AIW/VIVO WDM 6.14.10.6238
    Verze ovladače AIW/VIVO WDM SP 6.14.10.6238
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Tak si stáhni např. omegy, jejich součástí jsou AtiTray Tools a tam si nastav refresh lock
    http://www.ngohq.com/home.php?page=F...&dwn_cat_id=14
    Naposledy upraveno uživatelem Smeli: 15-07-2006 v 17:28
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    wex wex je offline
    Občasný diskutér Avatar uživatele wex
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    115

    Citace Původně odesláno od Smeli
    Tak si stáhni např. omegy, jejich součástí jsou AtiTray Tools a tam si nastav refresh lock
    http://www.ngohq.com/home.php?page=F...&dwn_cat_id=14
    Tak jsem je zkoušel i to refresh lock ale přád při startu je frekvence 60 Hz, tak už fakt nevím...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    241

    Citace Původně odesláno od wex
    Tak jsem je zkoušel i to refresh lock ale přád při startu je frekvence 60 Hz, tak už fakt nevím...
    Zdalene podobny problem jsem mel u Visty, zmenil jsem ho preinstalovanim winu na XP, zpusobeno nejakym neznamym win lockem, jenz nesel odblokovat.
    Ale nezkousel jsem powerstrip :0, zkus ho, automaticky naběhne po přihlášení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4

    Jinak mimochodem, mam naprosto stejnej problem, i s OMEGA driverama s ATT, i s DNA. Nedela mi to po kazdem stratu win, ale hodne casto. A je to fakt mrte obtezujici :-/(
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Citace Původně odesláno od wex
    Tak jsem je zkoušel i to refresh lock ale přád při startu je frekvence 60 Hz, tak už fakt nevím...
    Máš nainstalovaný ovladač pro monitor? Mně se stávalo, že při reinstalaci ovladačů na grafiku monitor ztratil ovladač, musel jsem ho doinstalovat. Na 99% by to ale nemělo mít na obnovovací frekvenci vliv, ale možné je všechno...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4

    Ja treba driver na monitor instnutej mam. (i kdyz nechapu jak by to natohle mohlo mit vliv, ale ze zoufalstvi sem ho tam narval)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Citace Původně odesláno od JohnnyX
    Ja treba driver na monitor instnutej mam. (i kdyz nechapu jak by to natohle mohlo mit vliv, ale ze zoufalstvi sem ho tam narval)
    No právě mě už taky nic nenapadá, tak zkouším i takovýhle blbiny. Každopádně pokud to bude zlobit dál, zkusil bych Win reinstall. To by snad mělo pomoct.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    241

    Zkoušeli jste nejnovější Catalysty 6.7 a powerstrip??

    Popř. zkusit odinstalnout ovladače na monitor a nahrát tam standart plug and play.

    Ještě zkuste tenhle prográmek:
    http://solo11.abac.com/edimensional/...efreshlock.zip
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4

    Tento problem u me pretrvava uz asi 25 - 30 instalaci windows. Testoval sem X ruznych driveru X verzi. (avsak PS jsem kuli osobni antipatii jeste nezkousel :-) Blbe je, ze to je (alespon u me) nahodny jev, takze jestli to pomohlo nepoznam hned, ale kazda zmena rovna se par dnu testovani. :/
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    wex wex je offline
    Občasný diskutér Avatar uživatele wex
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    115

    Nevím čím to bylo, ale jaksi se ten problém vyřešil "sám od sebe".
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Obnovovací frekvence - upřesnění
    Od neit v sekci Monitory
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 13-01-2011, 19:40
  2. LCD: Obnovovaci frekvence
    Od vladuna v sekci Monitory
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 14-12-2008, 19:31
  3. Nejde změnit obnovovací frekvence monitoru.
    Od bajticzek v sekci OS Windows
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 25-10-2008, 00:41
  4. CRT: Obnovovací frekvence
    Od adolfik v sekci Monitory
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 04-10-2008, 23:52
  5. CRT: maximální obnovovací frekvence pro 3D VR
    Od f3d v sekci Monitory
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-02-2007, 10:50