Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Potíže při spouštění

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    3

    Asi před měsícem se mi při činnosti na počítači počítač vypnul, bylo to již po několikáte, předtím ho ale pokaždě šlo zase normálně zapnout (po několika minutách, chvíli nereagoval. JTentokrát se při spuštění zaseknul na spouštěcí obrazovce, ve chvíli, kdy se na chvíli objevuje obrazovka s procesorem a BIOSem, většinou svítí jen pár sekund, tehdy svítila asi dvě hodiny, které jsem po několika pokusech čekal. Potom jsem spustil počítač přes Visty a on se zase vypnul. Zkusel jsem znovu, přes Ubuntu a přez nouzový sestém Vist, pokaždé fungoval, ale stále se někdy vypínal. Na nějakou dobu jsem ho potom nepoužíval a asi týden v pohodě běžel, nyní se zase objevují podobné problémy. Nevíte, čím by to mohlo být?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Dnes je nějaký čarodějnický den? To už je několikátý dotaz na problémy s PC u kterého tazatel zapomene napsat takovou jednu nepodstatnou drobnost.. "otázka za bludišťáka" .. ano správně, a to o jaký PC se jedná. Asi bychom měli nakoupit novou várku věšteckých koulí..

    Takhle obecně to může být zdroj, paměti, harddisk, odcházející deska (kondenzátory)... atd

    1. VYzkoušet jiný zdroj, případně ve stávajícím zkontrolovat kondenzátory
    2. Zkontrolovat kondenzátory na základní desce
    3. Goldmemory
    4. Test disků
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Pravdepodobná príčiny - Zdroj(môže odchádzať, zvlášť ak to je nejaký šmejd a napňajaš tým ešte "žravú" zostavu, potom by ďalšou potenciálnou príčinou mohlo byť prehrievanie (cpu, gk).

    Ale takto polemizovať je úplne zbytočné, ak nepoznáme podrobné parametry tvojho PC. Takže ich sem pekne vypíš - Zdroj(hl. značku a wattáž, alebo odfoť štítok) a ďalšie ako MB, CPU, GK a poprípade ako to máš chladené a v akej skrinke...

    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    187

    Chce to menit komponenty a zkouset, zda se to vypina. Prvni zkontroluj teploty, pak zacni nahrazovat zdroj, ramky, grafickou kartu, ... Z osobni zkusenosti to u starsich PC stejnak nakonec je zakladni deska...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,527

    Citace Původně odesláno od honzee Zobrazit příspěvek
    Chce to menit komponenty a zkouset, zda se to vypina. Prvni zkontroluj teploty, pak zacni nahrazovat zdroj, ramky, grafickou kartu, ... Z osobni zkusenosti to u starsich PC stejnak nakonec je zakladni deska...
    Tohle me prijde spis nez zjisteni priciny jen oprava stylem pokus-omyl.

    Zdroj je docela mozny (ale pokud budeme vedet co to je za zdroj, tak to bude lepsi). RAM neni potreba menit, GoldMemory je pomerne spolehlivy nastroj na otestovani. Graficka karta to vzhledem k priznakum tezko bude (ale mozny je obcas vse).

    Co se tyce teplot - v BIOSu se nic moc nezahriva (a takhle rychle se tezko neco prehreje). Ale souhlasim s preventivnim vycistenim PC od prachu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    3

    Zdroj-Redstar 400W, CPU Intel Core 2 1.87 GHz, GK ATI Radeon HD 5770 1 GB, RAM 2 GM
    Naposledy upraveno uživatelem HeisyBordel: 17-09-2010 v 18:16
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Tak to ses rozepsal ...

    Redstar = šmejd. Může to být zdrojem. Ale může to dělat i něco jiného, viz výše. Ovšem zdroj bych měnil preventivně. Ta grafika je asi dokupovaná později, že?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    3

    Ano, grafika koupená před nedávnem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Myslel jsem si to. Sestava je už pár let stará, a teď se do ní pořídila grafika s větší spotřebou ... ten zdroj je vážný kandidát na původce problému.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Potíže s GK
    Od Hok-tar v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 25-02-2013, 10:59
  2. Potíže s PC
    Od ronalik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 26-10-2010, 14:48
  3. Potíže s grafikou
    Od dalin v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 19-09-2009, 23:06
  4. LCD: Potíže s monitorem AOC
    Od mat367 v sekci Monitory
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 17-05-2009, 13:14
  5. Potíže s PC
    Od ghans-peter v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 26-12-2007, 14:05