Problém se zvukem
Čus mám problém se zvukem, který dřív vůbec nebyl, nedokážu si vysvětlit co to je. Normálně bych to neřešil ale ten samej problem je jak u repráku tak u sluchátek. (Jsou zapojeny najednou ve zvukovce. "modrej,zelenej")
Problém je znatelnej jen při poslouchání hudby prostě v nich praská (Jako když se dotýkate s jekem kovu, nebo když dáte nahlas repráky, tak už chrčej tady chčí i při stlumení podotýkám, že i sluchátka dělaj to samé.)
Co se týče her a filmu tak toto sem zatím nezaznamenal.
Zkusil jsem akorád přeinstalovat ovladač na zvukovku, to nepomohlo. Opravdu fakt nevim jak to řešit mě osobně už nic nenapdá, jedině co jěště naistalovat kodeky, ale předtim to nedělalo tak nevim podlemě to by byl výstřel do tmy.
Problém je znatelnej jen při poslouchání hudby prostě v nich praská (Jako když se dotýkate s jekem kovu, nebo když dáte nahlas repráky, tak už chrčej tady chčí i při stlumení podotýkám, že i sluchátka dělaj to samé.)
Co se týče her a filmu tak toto sem zatím nezaznamenal.
Zkusil jsem akorád přeinstalovat ovladač na zvukovku, to nepomohlo. Opravdu fakt nevim jak to řešit mě osobně už nic nenapdá, jedině co jěště naistalovat kodeky, ale předtim to nedělalo tak nevim podlemě to by byl výstřel do tmy.
Vzykoušej nějaký live CD (jestli nemáš, stáhni nějakej linux), tak nejlíp poznáš, jestli to neni driverama nebo něčim jinym SW.
Praská to i z fronaudio headeru?
Praská to i z fronaudio headeru?
Myslíš přední panel? (Pořát mám jako fear jestli se mi neodsrala zvukovka ja ten PC totiž předělával než se stal tendle problem dělal jsem vše opatrně když sem vyndaval desku na atd...)
(Stima linuxama opravdu nevim vzivote jsme snima nepracoval a instalovat to atd.. )
BTW: Neprská v tom pořát při hraní hudby jen v nějakejch částech todle taky prostě nechápu.
(Stima linuxama opravdu nevim vzivote jsme snima nepracoval a instalovat to atd.. )
BTW: Neprská v tom pořát při hraní hudby jen v nějakejch částech todle taky prostě nechápu.
Jo přední panel.
Linuxu se neboj, je to skoro stejný jako winy.... Prostě to zkus a kdyžtak se zeptej.
Linuxu se neboj, je to skoro stejný jako winy.... Prostě to zkus a kdyžtak se zeptej.
[quote=Richmond;403809]Prosím tě a nemáš nějak přepálenej equalizer v přehrávači?[/quote]
Přehrávači? co tim myslíš žádnej přehrávač nepoužívám mám to zapojený repraky rovnou do pc i sluchátka
[quote=Logout;403817]Jo přední panel.
Linuxu se neboj, je to skoro stejný jako winy.... Prostě to zkus a kdyžtak se zeptej.[/quote]
přední panel jsme zkoušel to samé
[quote=john;403877]kodek je OK?[/quote]
nevím že by se zničehonic podělal?
Přehrávači? co tim myslíš žádnej přehrávač nepoužívám mám to zapojený repraky rovnou do pc i sluchátka
[quote=Logout;403817]Jo přední panel.
Linuxu se neboj, je to skoro stejný jako winy.... Prostě to zkus a kdyžtak se zeptej.[/quote]
přední panel jsme zkoušel to samé
[quote=john;403877]kodek je OK?[/quote]
nevím že by se zničehonic podělal?
[quote=Deexer;404076]Přehrávači? co tim myslíš žádnej přehrávač nepoužívám mám to zapojený repraky rovnou do pc i sluchátka[/quote]
A v tom počítači hudbu přehráváš jak? Nějakým přehrávačem, ne? Myšleno SW. Třeba winamp, wmp, vlc player atd.
A v tom počítači hudbu přehráváš jak? Nějakým přehrávačem, ne? Myšleno SW. Třeba winamp, wmp, vlc player atd.
WMP nebo na youtube. Zkousel jsem i KMplayer kterej pouzivam na prehravani videa jenom a vsude setjny
Kdyz porovnam nejakej song kdyz bylo vse v poradku a ted tak je vazne rozdil
Kdyz porovnam nejakej song kdyz bylo vse v poradku a ted tak je vazne rozdil
[quote=Deexer;403767]Myslíš přední panel? (Pořát mám jako fear jestli se mi neodsrala zvukovka ja ten PC totiž předělával než se stal tendle problem dělal jsem vše opatrně když sem vyndaval desku na atd...)[/quote]
Co jsi vlastně všechno předělával? Měnil se HW? Změnila se pozice karet? Přibyly nějaké?
Co jsi vlastně všechno předělával? Měnil se HW? Změnila se pozice karet? Přibyly nějaké?
CPU, zdroj a GR. jsem měnil. Dělal jsem vše opatrně. Doufám, že při tý monatáži jsem nechtě o něco nezavadil nezmacknul a podobně. PC běží naprosto v pohodě, až na tedle malej ale otravnej problém.
To jsou dost podstatné změny. Z nějaké nové komponenty může pronikat do zvukové karty rušení.
Jestli není poškozená nejlépe zjistíš jejím otestováním v jiném PC.
Jestli není poškozená nejlépe zjistíš jejím otestováním v jiném PC.
[quote=Richmond;404597]Jen tak mezi řečí - co máš teda za desku/zvukovku? Jaký máš u ní nastavený vzorkovací frekvence?[/quote]
Gigabyte MA770-UD3 vubec nevim... a kde to mam vubec nastavovat
[quote=john;404599]ykusil jsi prehravace s vlasnimi kodeky? / tusim, ze napr. VLC nebo GOM /[/quote]
Ano KMplayer ma taky vlastni kodeky....
Gigabyte MA770-UD3 vubec nevim... a kde to mam vubec nastavovat
[quote=john;404599]ykusil jsi prehravace s vlasnimi kodeky? / tusim, ze napr. VLC nebo GOM /[/quote]
Ano KMplayer ma taky vlastni kodeky....
Pravý klik v trayi na "repráčku" (černobílá, ne červená) ? Zařízení pro přehrávání ? dvojklik na Reproduktory ? Upřesnit
Zkusil jsi nejnovější ovladače?
edit: opravdu nemáš přepálený equalizer v tý Realtek konzoli? Žádný efekt není zapnutý?
Zkusil jsi nejnovější ovladače?
edit: opravdu nemáš přepálený equalizer v tý Realtek konzoli? Žádný efekt není zapnutý?
[quote=Deexer;404814]Gigabyte MA770-UD3 vubec nevim... a kde to mam vubec nastavovat[/quote]
Na desce je integrován zvukový čip Realtek ALC888. Vzorkovací frekvenci nastavíš nejsnadněji ve Správci zvuku Reatek HD (červená ikona reproduktoru v tray). Předtím doporučuji aktualizovat na nejnovější verzi.

Také může pomoci povypínat všechny nepoužívané vstupy.
Edit: :slug
Na desce je integrován zvukový čip Realtek ALC888. Vzorkovací frekvenci nastavíš nejsnadněji ve Správci zvuku Reatek HD (červená ikona reproduktoru v tray). Předtím doporučuji aktualizovat na nejnovější verzi.

Také může pomoci povypínat všechny nepoužívané vstupy.
Edit: :slug
Nastavene to mam na 24bitu 96000hz(todle uz driv jsem zkousel preklikavat a nic mam to na default)
pak zakrtle obe veci pod tim. Jak uz jsem rikal, aktulizoval jsem ovladac jako prvni vec, to nepomohlo. Co se tyce povypinani vsech stupu, to jsem nezkousel.
EDIT: ok podivam se jeste jednou na svechny vase odkazy nastahuju neco a skusim to pak dam vedet
pak zakrtle obe veci pod tim. Jak uz jsem rikal, aktulizoval jsem ovladac jako prvni vec, to nepomohlo. Co se tyce povypinani vsech stupu, to jsem nezkousel.
EDIT: ok podivam se jeste jednou na svechny vase odkazy nastahuju neco a skusim to pak dam vedet
Udělal jsme vše jak jste řekli a NIC :cry
Ja už jednou jako první zkoušel přeinstalovat ovladače.
6ádnej efekt nic nemám zaplej atd..
Ja už jednou jako první zkoušel přeinstalovat ovladače.
6ádnej efekt nic nemám zaplej atd..
BTW: hral jsem si s tema konektora v spravci realtek dal jsem retasking a zakrtnul jsem nejak jak je to zapojeni sice se to trosku zlepsilo ale na youtube prehravani to dela porat (to ze v reproduktorech obacs loupne pri zapnuti mp3 hudby nekdy atd.. to neresim to je normalni) to chrceni si fakt nedokazu vysvetlit
proste je tam nejakej FAIL a vubec nevim... :runaway
proste je tam nejakej FAIL a vubec nevim... :runaway
Zvuk je už v pořádku co se týče PC, když chci přehrát hudbu na stremu či youtube tam problém přetrvává
:eek: :eek: :eek: :eek: :eek: ?
:eek: :eek: :eek: :eek: :eek: ?
[quote=Deexer;405398]Zvuk je už v pořádku co se týče PC, když chci přehrát hudbu na stremu či youtube tam problém přetrvává?[/quote]
A není chyba ve flashi? Nemáš starou, či naopak testovací verzi?
A není chyba ve flashi? Nemáš starou, či naopak testovací verzi?
[quote=Deexer;405398]... když chci přehrát hudbu na stremu či youtube tam problém přetrvává[/quote]
Tohle na 720p zaručeně nepraská, co u tebe?
Tohle na 720p zaručeně nepraská, co u tebe?
[quote=Richmond;405466]Tohle na 720p zaručeně nepraská, co u tebe?
YouTube - Life (Garry Schyman - Praan)[/quote]
Ne todle je bez bassu... Takže nic a BTW: beru to z5 problém se vyskytuje ještě u některejch songů co maj dost basů mohl jsem to porovnat pěkně samej song mám v mobilu a bez problemů
Tendle dělá jak v PC tak i na youtube ale opravdu dost to se třeba nedá ani poslouchat předtím v pohodě.
Každopádně zapoměl jsem něco zmínit jěště stim upgradem jsem FLASHOVAL BIOS bylo to nutné kvuli CPU.
YouTube - Life (Garry Schyman - Praan)[/quote]
Ne todle je bez bassu... Takže nic a BTW: beru to z5 problém se vyskytuje ještě u některejch songů co maj dost basů mohl jsem to porovnat pěkně samej song mám v mobilu a bez problemů
Tendle dělá jak v PC tak i na youtube ale opravdu dost to se třeba nedá ani poslouchat předtím v pohodě.
Každopádně zapoměl jsem něco zmínit jěště stim upgradem jsem FLASHOVAL BIOS bylo to nutné kvuli CPU.
Tohle mi taky nepraská (a to mám basy fakt napálený do extrému - soused potvrdí :D) :notsure Ale je fakt, že nemám Realtek ani Gigabyte
Ale špičky tam jsou (zvuk je dost přebuzenej - ale nepraská). Mi to připadá, jako kdybys měl zvednutej předzesilovač tak o 10dB :notsure
edit: ještě to zkusím na Realtek ALC666 (opravdu ďábelská zvukovka - to nejhorší co Realtek kdy vypustil)
edit2: opravdu nemáš zapnutý ekvalizér? Já když to dám na Rock tak to lítá do nesmyslu (ale nepraská) - viz. obr. 2 vs 3
Ale špičky tam jsou (zvuk je dost přebuzenej - ale nepraská). Mi to připadá, jako kdybys měl zvednutej předzesilovač tak o 10dB :notsure
edit: ještě to zkusím na Realtek ALC666 (opravdu ďábelská zvukovka - to nejhorší co Realtek kdy vypustil)
edit2: opravdu nemáš zapnutý ekvalizér? Já když to dám na Rock tak to lítá do nesmyslu (ale nepraská) - viz. obr. 2 vs 3
[quote=Richmond;405501]Tohle mi taky nepraská (a to mám basy fakt napálený do extrému - soused potvrdí :D) :notsure Ale je fakt, že nemám Realtek ani Gigabyte
YouTube - Super Mario (Schranz Bootleg)[/quote]
Ty používáš neintegrovanou zvukovku?
Takle jestli mám či nemám zaplej ekvalizer to teď na tom nezáleží.
Já osobně bych se vracel spátky stim myslim zamyslel se nad tím co jsem dělalo pří upgradu.
Poněvač z nišehojž nic nemůže to přestat fungovat.
1)Bud' něco v tom bisou páč ten sem měnil nastavoval
2) nebo prostě což si nechci připustit odešel mi zvukovej procesor pří manipulaci s HW při upgredovani jinak fakt už nevim.
To je jako by sis napřiklad vyměnil grafiku a zapnul PC a dělalo ti to problém. pak bys nehledal asi že je špatně nastavenej ekvalizer a pdobně.
Hele ja osobně jsem zoufalej a flustrovanej vuvec už nic ani nahodou mě nenapadá.
Jěště posílám muj ovladač nastavení a tak...
YouTube - Super Mario (Schranz Bootleg)[/quote]
Ty používáš neintegrovanou zvukovku?
Takle jestli mám či nemám zaplej ekvalizer to teď na tom nezáleží.
Já osobně bych se vracel spátky stim myslim zamyslel se nad tím co jsem dělalo pří upgradu.
Poněvač z nišehojž nic nemůže to přestat fungovat.
1)Bud' něco v tom bisou páč ten sem měnil nastavoval
2) nebo prostě což si nechci připustit odešel mi zvukovej procesor pří manipulaci s HW při upgredovani jinak fakt už nevim.
To je jako by sis napřiklad vyměnil grafiku a zapnul PC a dělalo ti to problém. pak bys nehledal asi že je špatně nastavenej ekvalizer a pdobně.
Hele ja osobně jsem zoufalej a flustrovanej vuvec už nic ani nahodou mě nenapadá.
Jěště posílám muj ovladač nastavení a tak...
Jo, integravaná.
Na eq záleží - když zvedneš třeba 50Hz pásmo o 5dB tak logicky zvedáš celý vybuzení zvuku takže bys v nejlepším případě měl o těch 5dB snížit předzesilovač (preamp) - pokud je zvuk nahranej s velkým vybuzením tak bude zvuk zkreslenej a může klidně praskat.
Když vyměním grafiku tak mi eq nezajímá - tedy pokud přes grafiku nebudu prohánět zvuk (a to nebudu, na to mám zvukovku).
Je fakt, že Realteky občas praskaly, ale to postupe času dost výrazně opravovaly ovladačema (v1.x by ještě praskat mohli, ale u v2.x už je to vzácný jev).
Ještě mi napadlo, jestli nemáš na mikrofonu/stereo mixeru nějakej boost, hoď sem screeny.

Ještě bys mohl povypínat všechny nepotřebný výstupy/vstupy (nechat jen mixer) a zapojit repro standartně (čili zelená > přední repro, černá > zadní repro, oranžová > sub/centr)
edit: proč máš brandované ovladače od Gigabytu?!@#$%
Na eq záleží - když zvedneš třeba 50Hz pásmo o 5dB tak logicky zvedáš celý vybuzení zvuku takže bys v nejlepším případě měl o těch 5dB snížit předzesilovač (preamp) - pokud je zvuk nahranej s velkým vybuzením tak bude zvuk zkreslenej a může klidně praskat.
Když vyměním grafiku tak mi eq nezajímá - tedy pokud přes grafiku nebudu prohánět zvuk (a to nebudu, na to mám zvukovku).
Je fakt, že Realteky občas praskaly, ale to postupe času dost výrazně opravovaly ovladačema (v1.x by ještě praskat mohli, ale u v2.x už je to vzácný jev).
Ještě mi napadlo, jestli nemáš na mikrofonu/stereo mixeru nějakej boost, hoď sem screeny.

Ještě bys mohl povypínat všechny nepotřebný výstupy/vstupy (nechat jen mixer) a zapojit repro standartně (čili zelená > přední repro, černá > zadní repro, oranžová > sub/centr)
edit: proč máš brandované ovladače od Gigabytu?!@#$%
Abych pravdu řek když jsem naistaloval nove ovladače tak neměli ten spravce zvuku ale ono to je stejne jedno protoze nefungujou ani jedny. Jo už vlastně vim proč jsem tam dal z5 ty staré poněvač mi nehraly bedny. (Hrali jen sluchátka ) Nemel jsem to kde nastavit ani v OS tam mi to ty vstupy vubec neukazalo jen zelenej a ruzovej. Prostě když jsme tam naistaloval ty co jsi poslal nerozpoznaloto zdířky OS jen zelenej a mikrak
Jinak vubec nevim jak to teda vypout ty nepotřebné vstupy atd... ok tady jsou screeny
Nevím přesně co si myslel za screeny tak pak kdyžtak upřesni
Jinak vubec nevim jak to teda vypout ty nepotřebné vstupy atd... ok tady jsou screeny
Nevím přesně co si myslel za screeny tak pak kdyžtak upřesni
Pravej čudl > Zobrazit vypnutá zařízení/Zobrazit odpojená zařízení, dál pak zakázat Digital out (v tom může být potencionální problém - většinou Realteky neumí zároveň pustit výstup na analog + digital/optical).
Dál pak: výstupy máš zapojený nestandartně - používáš jack retasking, tomu bych se vyhnul, zapoj to jak jsem napsal. Proto ti to asi nechytlo zvuk (resp. bedny ti nemuseli hrát všechny)...
edit: hlavně třeba nechápu co je u výstupu na bedny Green/Black/Orange in když to má bejt out!
Dál pak: výstupy máš zapojený nestandartně - používáš jack retasking, tomu bych se vyhnul, zapoj to jak jsem napsal. Proto ti to asi nechytlo zvuk (resp. bedny ti nemuseli hrát všechny)...
edit: hlavně třeba nechápu co je u výstupu na bedny Green/Black/Orange in když to má bejt out!
No co ziskam tim zobrazit zakazana zarizeni ? to ze vypnu ten digital aut ten vidim normalne. Kazdopadne jeho vypnuti nic neresi :cry
Co se tyce zapojeni kam to mam zapojit? Sluchatka mam v zelenym a bedny to je 2.1 sjednim jakckem v modrym.
Jeste jsem taky zkousel vypojit jedno nebo druhy jestli se to nerusi atd. to nepomohlo
Ja jsem ke vsemu skeptyckej cokoli se ted upravuje v SW ponevac vypnul jsem PC predelal novej HW a zapnul s puvodim os jak bylo a byl problem proto si myslim jakakoli uprava by nepomohla (ale terba muze)
ze by se mi zrovna chtelo preistalovavat kvuli zvuku celej OS aniz bych vedel pricinu ze hrozi ze by to delalo i po preinstalaci se mi neche
Todle se proste musi vyresit kazdej problem ma nejakou pricinu a vazne me zajima proc a co se stalo ...:notsure
Co se tyce zapojeni kam to mam zapojit? Sluchatka mam v zelenym a bedny to je 2.1 sjednim jakckem v modrym.
Jeste jsem taky zkousel vypojit jedno nebo druhy jestli se to nerusi atd. to nepomohlo
Ja jsem ke vsemu skeptyckej cokoli se ted upravuje v SW ponevac vypnul jsem PC predelal novej HW a zapnul s puvodim os jak bylo a byl problem proto si myslim jakakoli uprava by nepomohla (ale terba muze)
ze by se mi zrovna chtelo preistalovavat kvuli zvuku celej OS aniz bych vedel pricinu ze hrozi ze by to delalo i po preinstalaci se mi neche
Todle se proste musi vyresit kazdej problem ma nejakou pricinu a vazne me zajima proc a co se stalo ...:notsure
Bedny patřej do zelenýho vzadu a sluchátka do zelenýho vepředu :rolleyes: A neinstalovat když to tam máš nabodaný takhle úplně deb... nestandartně! Se pak nediv, že ti to blbě "chytá" výstupy... Copak je v manuálu napsáno: "Zapojte všechno možný i nemožný zároveň, pohrabte se v retaskingu a pak teprv instalujte drivery"? :notsure
Už jsi zkoušel ten linux? BTW co ti udělá když na test vypneš výstupy a zapojíš to normálně?
Už jsi zkoušel ten linux? BTW co ti udělá když na test vypneš výstupy a zapojíš to normálně?
Urcite nebudu zapojovat sluchatka do predu.... takle jsem to mel 2roky a bez problemu na ty desce. BTW: stejne se to blbne. (Stejne jsem rikal ze jsem zkousel odpojit uplne jednu vec a stejne to blblo)
Linux jsem nezkousel neumim stim
Linux jsem nezkousel neumim stim
Zvládneš stáhnout obraz, vypálit ho, nabootovat a pak spustit FireFox?
[quote=r34ktor;405643]Tak to vypadá na HW problém.[/quote]
Takový závěry bych si nechal až to odskouší normálně zapojený a nainstalovaný... Lino nemusí být ukazatelem...
Takový závěry bych si nechal až to odskouší normálně zapojený a nainstalovaný... Lino nemusí být ukazatelem...
[quote=r34ktor;405643]Tak to vypadá na HW problém.
Jakou máš aktuálně verzi BIOSu?[/quote]
Nejnovejsi
[quote=Richmond;405672]Takový závěry bych si nechal až to odskouší normálně zapojený a nainstalovaný... Lino nemusí být ukazatelem...[/quote]
vsechno je zapojeno spravne
Jakou máš aktuálně verzi BIOSu?[/quote]
Nejnovejsi
[quote=Richmond;405672]Takový závěry bych si nechal až to odskouší normálně zapojený a nainstalovaný... Lino nemusí být ukazatelem...[/quote]
vsechno je zapojeno spravne
FF? Poslední verze je FKB, která navíc opravuje problémy se zvukem, pokud je spuštěný ET6. Zkus ji aplikovat.
co je ET6?
EDIT: todle docela bude pravdepodobny pac vse fungovalo pred flashnutim BIOSU nevim zda by za to moli nove komponenty ale spis ne...
zitra to skusim zas flashnout...
pokud todle nezabare tak nevim
EDIT: todle docela bude pravdepodobny pac vse fungovalo pred flashnutim BIOSU nevim zda by za to moli nove komponenty ale spis ne...
zitra to skusim zas flashnout...
pokud todle nezabare tak nevim