Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 23

Téma: bios si nepamatuje nastavení

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    37

    počítač mi nechce bootovat automaticky.při každém startu i restartu musím stisknout F8 a manuálně zadat SATA 1. V biosu je boot priority pokaždé nastaven SATA 2 a když to změním a dám uložit se změnami,tak při dalším startu už má zas nastaveno bootovat ze SATA 2.Proč si bios nepamatuje jak jsem ho přenastavil?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Co máš za desku?

    Zkoušel jsi aktualizovat BIOS?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    A nič zato nedáš, ak skúsiš prehodiť porty, resp. Sata káble do iných...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Opravdu to měníš v biosu? Neměníš to jen v startovací nabídce (která platí jen "projednou")?
    Dej sem fotku toho, kde to měníš....
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    37

    desku mám ASUS M2NPV-VM
    do aktualizace biosu sem si zatím netroufl.
    kabely SATA skusím přehodit
    při zapnutí počítače stisknu delete a vyskočí mi nabídka jakoby v DOSu
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    37

    Naposledy upraveno uživatelem pabloroche: 21-09-2010 v 09:09
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    37

    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od pabloroche Zobrazit příspěvek
    ...tady stiskni + nebo - pak F10 a Enter
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Kozouš
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    501

    Bios si nepamatuje nastavení zpravidla když je vybitá baterka (vyjma případů které si zaviní sám uživatel), zkus ji vyměnit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    ...to nebude tenhle případ - i přes vybitou baterii (nebo bez ní) by si to pamatoval až do vypnutí pc
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    37

    přesně ,+přehodím SATA 1 a pak dám F10 save changes a exit.No a další den to musím udělat znova protože si to bios nepamatuje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od pabloroche Zobrazit příspěvek
    přesně ,+přehodím SATA 1 a pak dám F10 save changes a exit.No a další den to musím udělat znova protože si to bios nepamatuje.
    ...a opouštíš BIOS přes volbu Save and Exit? Tohle jinak opravdu dělá jen vybitá baterka.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Fyzické přehození kabelů nepomáhá?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    37

    přehození kabelů nefunguje,divné je že ale bios po startu má v základu nastavenu boot priority přesně opačnou než je na obrázku výše.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Existují dvě příčiny proč se tak děje (pominu baterii). Setkal jsem se s obojím. Blbě umístěný jumper pro reset BIOSu. Nebo nějaké chybné nastavení v BIOSu.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 27-07-2014, 17:23
  2. BIOS nastavení
    Od kadedemon v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 13-05-2011, 20:58
  3. zdroj -bios-nastavení
    Od marekpevný v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 27-04-2011, 07:46
  4. DDR2: Nastavení RAM v BIOS
    Od zzuzu22 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 22-04-2011, 14:31
  5. DDR3: BIOS nastavení - OCZ DDR3 PC3-12800 - OCZ3P1600LV6GK
    Od batthead v sekci Operační paměti
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 09-11-2010, 23:45