Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung P400

Monuleta (7)|20.9.2010 12:53
Notebook Samsung P400,BIOS PHOENIX
Při instalaci Windous XP SP3 se po zkopírování systém rebootuje,ale po restartu naskočí jen modrá obrazovka,popřípadě taky šedá a nic jiného se už dál neděje.Zkoušeli jsme různá řešení,ale všechno bezúspěšně.Kdo poradí,co s tímto problémem?Děkuji
NHKG (1136)|20.9.2010 12:58
Jedná se o originální systém přibalený k notebooku? Něco podobného mi dělal vadný disk, chtělo by ho to zkontrolovat.
Monuleta (7)|20.9.2010 13:21
[quote=NHKG;403824]Jedná se o originální systém přibalený k notebooku? Něco podobného mi dělal vadný disk, chtělo by ho to zkontrolovat.[/quote]
Ne,není to originál přibalený k notebooku.Ale do včerejška normálně systém v tomto notebooku fungoval a z ničeho nic fungovat přestal.Po zformátování se nic nestalo a nyní je to ve fázi modré nebo šedé obrazovky.
speedsnail (4876)|20.9.2010 21:22
Jak je nastaven disk? (AHCI vs IDE mode). Jsou na instalačce Win integrovány AHCI řadiče?

Toto bych viděl jako první možnost příčiny problému.
dzandra (1368)|21.9.2010 08:02
AHCI Rada od speedsnaila je dobrá, žel bohu mu nemůžu přidat RB, tak to udělejte někdo prosím za mě.
Monuleta (7)|21.9.2010 11:17
Jaká verze WinXP tyto řadiče obsahuje?
Monuleta (7)|21.9.2010 11:26
Jo ještě,..Na té modré obrazovce se při posledních pokusech o instalaci systemu objevuje hláška:
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQVAL
...pak je tu spoustu moudrých rad o nouzovem režimu..
a na konci...Technické informace:
*** STOP: 0x000000D1 (0xF78A6DAC,0x000000FF,0x0000008,0xF78A6DAC)
speedsnail (4876)|21.9.2010 19:38
Žádná, musíš si je tam přidat sám. Ale mnohem jednodušší (a bez jakýchkoli vedlejších vlivů) je přepnutí modu disku v biosu. Vlez do biosu a mrkni jestli tam podobnou položku nemáš (SATA - IDE mode, nebo IDE LEGACY, pak další možnosti budou AHCI a RAID)

Ještě se zeptám jaký byl přesně postup závady.

1. notebook funguje
2. notebook nefunguje
3. udělals formát + reinstall (ve snaze to opravit)
4. notebook stále nefunguje

nebo

1. notebook funguje
2. udělals formát + reinstall (třeba pro zavšivenost systému)
3. notebook nefunguje
???

Pokud je to druhá varianta, tipuju to na ten AHCI mod. Pokud první varianta, tak spíš něco odešlo (řadič, disk atd..)
Monuleta (7)|22.9.2010 01:40
Bohužel první možnost je správně.
K tomu je třeba dodat,že hardisk je nyní skontrolován na sto spúsobú včetně originální utilitou od Samsungu(výrobce).Po spuštěni mini xp co jsou obsaženy v Hires boot(v posledni verzi),jej lze dokonce prohlížet a procházet adresářovou strukturu co tam zanechala první část instalace z windows.Prostě ani na hardisku ani na Nooteboku jsem pomoci diagnostických programú nenalezl jedinou chybu.
Jo a phonenix bios pro nootebok je na nastavování velmi skoupí a neumožnuje nastavit co se hardisku týká mimo jeho pořadí ve frontě na Boot nic.

Vlastně si začinám myslet.že chyba bude někde ...búhví kde.
Neporadíte mi spúsob jak odhalit kde se skrývá zakopaný pes a nebo spolehlivý program ,který to komplexně udělá?
Díky
speedsnail (4876)|22.9.2010 11:48
Zkus ještě goldmemory - test pamětí (vypálit jako iso a nabootovat z něj). To je asi poslední věc, kterou zvládneš sám diagnostikovat.

Pokud to nebudou ani paměti, tak rozebrat, zkontrolovat chlazení, přepastovat.. No a tim sme asi s možnostma zkončili :-/

Jak je to starý? V záruce samozřejmě reklamovat..
Monuleta (7)|22.9.2010 12:20
Bios je z 2008,ale je to stejnak secondhand,takže ...no to bych se v tom nerejpal kdyby to šlo reklamovat.Ale je to úděsné ..všechno je v pořádku aspoň se to jevi ,instalace ale konči stejně.tedy až na to že posledni pokusi odpadl ten vrchni napis s tim DRIVER_bla bla bla.
Chlazeni je mozné vyloučit,notebook běží na bootovaný z CD mini Windowsama(řekl bych něco jako nouzový režim z CD) bez problemú a jak říkam i hardisk normálně čte i software nainstaluje...jen Windows xp pořad modrá a to jsem už vyskoušel 3 rúzné verze.
No jsem už na pul šilený....dělam to celou dobu nepřetřetržitě takže mně klidně nešetři a klidně skusim i něco složitějšiho..
Monuleta (7)|25.9.2010 02:43
Nevíte kde je schovaný takový ten hlídač obslužných programú ,KERNEL se jmenuje?
Nějak nemohu nikde vyčíst jestli si ho systém při instalaci dodává sám a nebo jestli ho jen iniciuje když hodlá využít jeho služeb.