Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Wifi router a internet přes kabelovku.

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele Arny_CZ
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    147

    Měl bych jeden technický dotaz, pro někoho možná hloupý, tak mě neukamenujte

    Pokud bych chtěl domů internet přes kabelovku, konkrétně UPC a chtěl bych jej přes wifi, je k tomu zapotřebí nějaký speciální router, který má nějaký jiný připojovací konektor nebo je kabelový internet připojený klasicky přes RJ45 ?
    UPC sice za poplatek nabízí pronájem wifi routeru, ale já mám doma klasický wifi router (1x WAN, 4x LAN), tak bych chtěl vědět, zda jej mohu využít, či ne. Abych zbytečně neplatil u UPC za něco, co nepotřebuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Svuj stavajici router muzes pouzit, z modemu od UPC je klasicky LAN.

    Na WAN v routeru nastavis automatiku a aostatni muzes ponechat a bude to fungovat dal, pokud si ho jako router pouzival.

    PS: Pouze pokud by sis vzal rychlost vicej jak 25Mbit je potreba N router a prijimac abys jich v realu dosahoval
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele Arny_CZ
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    147

    Stávající router mám "N".
    Myslel jsem, že UPC dává přímo nějaký wifi router, který má modem v sobě. Nebo to tak není?
    Dají Ti domů modem + k němu (v případě zájmu) jejich wifi router? Takže se nevyhnu tomu mít doma dvě zařízení?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Dodavaji wifi modem EuroDocsis 2.0 s integrovanym routerem 54Mbit 802.11g pro rychlosti do 25M vcetne.

    Nad 25M dodavaji lepsi modem EuroDocsis 3.0 s integrovanym routerem 300Mbit 802.11n.

    Vzdy za 60 kc/mesic.
    V pripade vymeny tohoto modemu misto obycejneho se uctuje jednorazovy poplatek 655,- kc

    Pristroje jsou pouze zapujceny, takze se vzdy vyplati koupit vlastni router.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    406

    Ahoj

    Prominte, ze neodpovim primo na otazku - ta uz zodpovezena byla.
    Jen takova poznamka - na stranku UPC jsem se nedival
    (nastesti uz roky s nimi nemam nic spolecneho) - to si museji delat srandu s tou cenou, ne?
    Trochu silene - kazdej kdo se podiva, kolik stoji router normalne ...
    Nevim, jak moc velkej uspech s tim maji, docela by me to zajimalo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    Dodavaji wifi modem EuroDocsis 2.0 s integrovanym routerem 54Mbit 802.11g pro rychlosti do 25M vcetne.
    Pro 10M připojení UPC propůjčuje modem Motorola SB5101.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Jo ale to je obyc, my se bavime o pronajimanych wifi modemech.

    Jinak obyc modemy do 25M, pripadne 30M kdo ma starsi tarif jsou Motorola 5100, Motorola 5101, Scientific Atlanta (Cisco) EPC 2100Rx a pripadne telefonni modem EPC 2203.

    Jinak vsem tarifum Bussines se davaji rovnou ED 3.0 modemy.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Citace Původně odesláno od Doctor01 Zobrazit příspěvek
    Trochu silene - kazdej kdo se podiva, kolik stoji router normalne ...
    Nevim, jak moc velkej uspech s tim maji, docela by me to zajimalo.
    Pro cloveka, ktery tomu nerozumi je to spasa. Technik prijde, zapoji a vse funguje. Pokud se to podela, prijde o5 technik a spravi to. Je to jejich zarizeni= je to jejich chyba.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér Avatar uživatele Arny_CZ
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    147

    to MIO
    jestli jsem tedy vše dobře pochopil, stačí mít jen jednu "krabičku", která zvládne vše a nemusím mít tedy dvě zařízení (modem + router)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    IMHO je lepší modem od UPC (kterej propůjčí zadarmo, např. ten Motorola) a za něj si zapojit svůj router (kterej jak jsem pochopil už máš), tj. není třeba utrácet zbytečně peníze. Protože jak bylo řečeno, pronajímat si sdružený zařízení za 60/měsíc je vcelku nesmysl, jedině si ho koupit (pokud to lze od upc nebo pokud ho seženeš jinde)... ale to je IMHO taky nic moc řešení, protože na nic jinýho než na kabelovku ho pak nelze použít a pokud se někdy v budoucnu rozhodneš změnit poskytovatele bude ti pak k ničemu. Samostatnej router lze připojovat k modemu/accesspointu/atd. kterýhokoliv poskytovatele.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér Avatar uživatele Arny_CZ
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    147

    Asi máš pravdu. Využiji ten svůj router. Nechtěl jsem mít doma zbytečně dvě zařízení, ale jak píšeš: proč zbytečně utrácet za další router. Nechám si od UPC zavést klasický internet přes modem a následně jejich modem propojím se svým routerem a mám vystaráno.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. internet přes wifi
    Od marekpevný v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 16-03-2012, 15:22
  2. nejde internet pres wifi router
    Od jacobsen v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-11-2010, 12:31
  3. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 23-12-2009, 00:12
  4. Nefunkční internet přes WiFi
    Od Lukas.Manak v sekci Sítě
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 21-06-2009, 12:50
  5. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 19-02-2009, 20:59