Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Začnou se točit větráčky a PC se po 5 vteřinách vypne

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    37

    Ahoj všichni, mám takový problém. Pustím PC, roztočí se větrák na procesoru, i grafárna, ale pak se počítač vypne. CMOS jsem resetoval, zdroj jsem zkoušel i jinej(slabší), stávalo se mi to předevčírem a pak najednou to nabíhalo normálně, akorát byla BSoD při logu Windows (jak je tam ta lištička, mám XP home), ale v nouzovým režimu vše jelo normál. Mám Asus M2N-SLI Deluxe, AMD Athlon 64 3800+ a LEADTEK PX7950GT, 4GB ram od kingstonu, po 1GB. Zkoušel jsem měnit paměti, ale nic. Problém je, že jestli to je deskou, tak se nikde už moc neprodává AM2 socket... Předem díky všem za pomoc!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Jaký zdroj máš a s jakým jsi to zkoušel (ten slabší)?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Problém bych viděl ve zdroji (mrkni do manuálu na specifikaci zdroje a porovnej s tím co máš připojenýho) Zrovna M2Nxxx jsou desky, které vyžadovali ATX v2.x zdroje...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    37

    Tak tohle je moje sestava, plus 2giga stejný RAM navíc. Teď už se to zase nevypíná, asi by tam byl zas BSoD, jenže nemám grafárnu, na který bych spustil monitor, moje asi funguje, ale výstup hlásí no signal. Ale podle mě normálně šlape, protože počítač jakoby do tý BSoD najede, vím jak dlouho to má trvat a tu BSoD jsem viděl s kámošovou grafárnou, která už taky odešla. A proč by byl problém se zdrojem z ničeho nic? Zkoušel jsem druhej, ten má 300W, s tím to nešlo. Všechno to začalo, když jsem se snažil jako blbec taktovat... V ntunes jsem zvýšil frekvenci paměti a core na moc a pak ještě v nějakym softu frekvenci procesoru na moc a to mi vyhodilo grafárnu a musel jsem reset CMOS. Pak jsem navýšil napětí na procáku, všechno jelo a pak zas z ničeho nic bum... Od tý doby mi to blbne. Jednou mi to jelo normálně, po všech resetech do default, ale pozdějc se grafárna nechytala už vůbec a kámošova taky blbla, tak sem párkrát zmáčk restart a od tý doby problémy s vypínáním. Teď už se to zase nevypíná snad a asi by to najelo na logo windows s BSoD, ale v nouzovym režimu by to asi šlo, tak není problém v nějakým softu?

    EDIT: Před hraním s taktováním to jelo naprosto normál, nikdy žádnej problém. Resp jo, ale reklamace byla fph.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Moje PC.JPG 
Zobrazení: 139 
Velikost: 46.3 KB 
ID: 18887  
    Naposledy upraveno uživatelem TondaBobr: 28-09-2010 v 22:41 Důvod: Dodatek
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Proč by odešel? U EC zdroje není otázka zda odejde, tam se ptáme kdy odejde. No a ten tvůj mohl kleknout teď. Tím taktováním jsi mu asi pomohl. Takže, nejdřív bych zkusil v počítači nějaký kvalitní, aspoň 400 W zdroj a dál se uvidí. Je možné, že v tom počítači odchází víc věcí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Má tam 550w LC (kontroloval kondíky a údajně ok), vyslal jsem ho pro zapůjčení PCI & PCIE gk. Hlavně to zkoušel na grafice, která neukazovala obraz a jel poslepu
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    37

    Tak jsem si kvůli tomu BSOD půjčil grafárnu, naformátoval a všechno jelo v pohodě... Ale dneska zase, pustím, větráčky 3 sekundy, ani nenaběhne grafika a vypne se to, tak čím to je? Předtím se to prostě po čase pustilo zas, ale nevím, čím to je. Zatím se PC takhle vypínal vždy, po zmáčknutí čudlíku restart, teď se místo restartu z Win rovnou vypl a už nešel.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    37

    Tak zdroj to není, teď jsem si koupil fung novej, 500W a stále nic, takže asi MB, co? Zdroj jdu vrátit a MB teda koupit a zkusit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    30

    Před pár měsíci jsem se stěhoval a po zapojení v novém bytě mi počítač dělal to, co bylo popsáno v prvním příspěvku - shodou okolností mám i stejnou desku.
    Po zoufalém pročítání rad na netu, které mi nepomohly (jiný zdroj, bez GK, jiné RAM atd...) jsem se smířil s tím, že to bude MB samotná a budu muset koupit novou.

    Pak ale přišel tchán, desku promačkal (doslova, jako doktor a od té doby je PC v pořádku. Nikdo neví, čím to bylo, možná nějaké kontakty... nechci spřádat teorie, nevidím do toho.
    Ale vím, že teď počítač funguje
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    37

    Sakra a ja uz tu desku koupil! Tak ji taky promackam a kdyztak tuhle vratim Jinak bylo to deskou no a tahle funguje paradne!
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od krysarr Zobrazit příspěvek
    Pak ale přišel tchán, desku promačkal (doslova, jako doktor a od té doby je PC v pořádku. Nikdo neví, čím to bylo, možná nějaké kontakty...
    Možná pomohlo domáčknutí bios švábu Nicméně to by se deska musela zaseknout před inicializací a ne že by jen nešel obraz...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér Avatar uživatele JAKIS0
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    82

    Nebo to muze byt spatne usazenim CPU chladicem....Mel sem stejny problem
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    37

    Ach jo, to jsem z toho jelen Koupil jsem novej mother, od MSI, s integrovanou VGA. Vsechno jelo fph, pak sem si precet prispevky zas a promackal jsem svuj starej mother a ten zas jel Takze jdu vratit MSI a koupit si misto toho grafarnu, snad uz se to nestane zas :X
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Je potřeba větráčky ?
    Od robobobo v sekci Chlazení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 13-01-2014, 19:43
  2. case + větráčky do 1700 Kč
    Od htc v sekci Skříně
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 27-08-2013, 21:31
  3. PC se po zapnutí asi po 5 vteřinách vypne pořád dokola
    Od Mychal-Wytek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 20-07-2011, 14:42
  4. Vadná grafika? Po pár minutách se hry začnou sekat
    Od Ladislavius v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-11-2009, 18:52
  5. PC se samo vypne asi po 30 vterinach
    Od Bacon v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-04-2007, 19:48