Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Velikost paměti

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2010
    Příspěvků
    10

    Zdar do nového PC chci koupit DDR3 Kingston HyperX Genesis, ale uvažuju o tom jakou kapacitu koupit. Rozhoduji se mezi 6GB a 8GB. Kolik je podle vašich zkušenosti plně dostačující? Dost v testech vidím 6Gb. Přeci ušetřit nějakou tu korunu nebo ji vrazit do něčeho jiného je to oč tu běží. Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Jaký máš procesor. Kromě několika modelů Core i7 mají všechny dvoukanálový řadič, ke kterému je vhodné kombinovat 4GB nebo 8GB pamětí. Taky záleží co budeš dělat, na většinu věcí stačí i 4GB.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2010
    Příspěvků
    10

    AMD Phenom II X4 955 BE, grafika Sapphire HD 5850 Vapor-X, ASUS M4A79XTD EVO/USB3, toto mám v plánu koupit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Citace Původně odesláno od Dekameron Zobrazit příspěvek
    AMD Phenom II X4 955 BE, grafika Sapphire HD 5850 Vapor-X, ASUS M4A79XTD EVO/USB3, toto mám v plánu koupit.
    Ak chceš natom len hrať hry a robiť "bežné činnosti" tak úplne stačí 4gb. Ale ak napr. renderuješ, striháš video alebo edituješ veľké množstvo obrázkov, hudby atď. tak sa viac ramiek zíde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    odb odb je offline
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    513

    Ako pisal NHKG, väčšina dosiek (procesorov) podporuje max. dvojkanalovy radic pameti a tak je odporucane pouzit dva moduly (na kazdy kanal jeden) alebo styri (na kazdy kanal dva). U trojkanaloveho radica tri moduly (na kazdy kanal jeden) alebo sest modulov(na kazdy kanal dva).

    Tvoja doska ma dvojkanalovy radic pameti (dual channel), tak je vhodne pouzit 2 alebo 4 pametove moduly (parny pocet alebo po vasom sudy pocet modulov). Takzvane kity, ktore su otestovane, ze budu fungovat v dvojkanalovom rezime. U dvojkanaloveho zapojenia moze byt kapacita kitu 1 GB(2x512MB), 2GB(2x1GB), 4GB(2x2GB), 8GB(2x4). U trojkanaloveho zapojenia je to 3GB(3x1GB), 6GB(3x2GB), 12GB(3x4GB).
    Ak nechces prilis plytvat peniazmi, tak by som kupil 4GB RAM (kit 2x2GB), viac RAM pri beznej praci a hrani nevyuzijes a neskor ak budes potrebovat mozes dokupit dalsi 4GB kit . Kingston je dobra znacka, za rozumnu cenu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2010
    Příspěvků
    10

    Ok, beru 4GB, ty další 4 se dají kdykoliv dokoupit. Ano PC je hlavně na hry a občasnou práci v AutoCad (pouze 2D režim). Takže děkuji všem za odpovědi. Myslím že chybu neudělám pokud když nyní ušetřím na těch dvou 1GB modulech mohu použít moduly 2x 2GB s nižší latencí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Citace Původně odesláno od Dekameron Zobrazit příspěvek
    Ok, beru 4GB, ty další 4 se dají kdykoliv dokoupit. Ano PC je hlavně na hry a občasnou práci v AutoCad (pouze 2D režim). Takže děkuji všem za odpovědi. Myslím že chybu neudělám pokud když nyní ušetřím na těch dvou 1GB modulech mohu použít moduly 2x 2GB s nižší latencí.
    Nerád miešam hrušky s jablkami ale ešte jedna technická: Aký zdroj ktomu všetkému plánujete kúpiť, vidím, že PC ešte nie je poskladaný, odkiaľ ho kupujete? Radi poradíme komplexne s celým PC v tomto threade.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    No hlavně za ty paměti moc nepřiplácej. Vezmi nějaké základní levnější značkové (kingston a podobně). Vliv latencí na celkový výkon je +- prd a je mnohem lepší ty prachy vrazit třeba do lepšího CPU (intel i760) než do super hyper pamětí. Ty genesis jsou jeste ok, ta cena neni přehnaná, ale reálný rozdíl proti těm levnějším je maximálně v jednotkách procent a to jen někde..
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Oct 2010
    Příspěvků
    10

    OK, rád si nechám poradit od zkušenějších. Beru Kingston HyperX Genesis 4GB (kit 2x 2GB) 1600MHz CL9.

    4: 16cmfan

    Zdroj: Seasonic SS-650HT-F3 650W
    Obchod: AlfaComputer (mám dobré zkušenosti s nimi)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Citace Původně odesláno od Dekameron Zobrazit příspěvek
    OK, rád si nechám poradit od zkušenějších. Beru Kingston HyperX Genesis 4GB (kit 2x 2GB) 1600MHz CL9.

    4: 16cmfan

    Zdroj: Seasonic SS-650HT-F3 650W
    Obchod: AlfaComputer (mám dobré zkušenosti s nimi)
    Stačil by i 520W model, alebo nejaký Enermax/Corsair... ale ak chcet trvať na 620W(napr. chcete masívne pretaktovať PC a GK na hry) tak sa 620W hodí vždy, ale doporučujem priplatiť za Seasonic S12II-620 620W Bronze

    Ďalšie návrhy na zdroje: Seasonic S12II-520 520W Bronze alebo Corsair Power Supply TX650 650W

    Záleží na Vašich finančných možnostiach a taktiež natom, či preferujete ticho... ale všetky zo spomínaných zdrojov sú tiché, znich možno bude ešte o niečo tichší práve Seasonic rada S12...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    No hlavně za ty paměti moc nepřiplácej
    No tak CL9 na 1.7-1.9v za dva tácy považuju za opovržení hodné

    http://www.czechcomputer.cz/product....utm_medium=ppc

    edit: 650w zdroj je na tu sestavu hodně přehnanej...
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 03-10-2010 v 15:49
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Velikost monitoru
    Od bombata v sekci Monitory
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 22-12-2009, 02:26
  2. Velikost grafické paměti
    Od xSten19 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 31-07-2009, 23:47
  3. špatná velikost operačních pamětí
    Od sapin II v sekci Operační paměti
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 04-07-2009, 21:57
  4. Problémy s PC (HW/SW): skutečná velikost paměti
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 03-05-2008, 16:54
  5. Grafické karty: Velikost paměti grafiky
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 04-12-2007, 12:36