Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 21

Téma: Pomoc s výběrem desky a procesoru

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2010
    Příspěvků
    18

    Zdravim,nedavno mi odesla moje stara zakladovka,a jelikoz se v hardwaru zas tolik neorientuju tak bych vas chtel poprosit o radu.

    K desce bych kupoval i novy procesor,takze pokud byste tady uvadeli rovnou tyhle 2 komponenty spolecne tak by to bylo idealni :-)

    S cenou si jeste nejsem moc jisty,ale dejme tomu ze by to melo byt neco v rozmezi +-4000.

    Nejsem zadny paran her,ale sem tam si rad neco zahraju,to jen tak abyste meli zhruba predstavu k cemu by to melo slouzit :-D A jeste bych dodal,ze mam v soucasne dobe ramky DDR(konkretne zakladovkou se slotem na DDR400,jestli to cislo teda nejak pomuze),takze pokud je nejaka moznost ze bych k nove desce nemusel kupovat nove ramky,tak by to bylo super(moc se totiz nevyznam v DDR2,3 atd,tak moc nevim jak to je s kompatibilitou :-D ).

    Predem mockrat diky za jakoukoliv radu :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    desky s ddr1 se už delší dobu neprodávaj (spíš se doprodávaj skladový ležáky)

    budeš muset koupit i paměti

    grafiku nějakou máš?
    co zdroj ten je jaký? (se změnily i požadavky na zdroje a některý starý nemusí vyhovět)

    ///
    třeba takhle i se zdrojem
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...0110WU010T6E01
    dá se ušetřit jen použitím 2GB ram
    nebo i procesorem athlon x2 245 (2jádrový oproti 3 jádrovému v košíku)
    Naposledy upraveno uživatelem matyyy: 05-10-2010 v 16:19
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    406

    Ahoj

    Tak vcelku levne te prijde napr:
    deska - nema sice usb3, ale jinak vse:
    http://www.softcom.cz/produkt/gb-880...-matx/?flist=1
    proc:
    http://www.softcom.cz/produkt/amd-at...3-box/?flist=1
    pameti 2x2GB:
    http://www.softcom.cz/produkt/kingst...-dimm/?flist=1
    -> novou pamet budes urcite potrebovat, protoze to co mas se uz v novych deskach vubec nepouziva.
    Ale i tak to mas za cca 5100,- vcetne DPH vsechno, pokud treba nakombinujes s alfacomputer, mozna budes jeste ve vysledku o stovku dve niz.
    Ber to jako prvni nastrel, samozrejme to lze upravit blize tvym potrebam.
    Pak jeste promysli grafiku. Na desce sice je, ale pokud budes chtit vetsi vykon, budes muset koupit. Deska co pouziva tvoje pameti, ma urcite jen AGP a nove desky uz PCIe.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Rozumnou novou desku pro DDR (1) paměti nekoupíš, ale 2GB DDR3 stojí kolem 900Kč. Grafickou kartu máš PCIe nebo AGP? Pro jistotu v návrhu dám desku s integrovanou grafickou kartou. V této cenové kategorii bych jednoznačně šel do procesoru AMD (lepší poměr cena / výkon). Taky bych radši zkontroloval zdroj, jestli svojí špatnou funkcí nepomohl staré desce do křemíkového nebe.

    Můj návrh, jde víceméně vždy o to nejlevnější rozumné co jde koupit:
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...0110GB010IYI01

    EDIT: Pomalý. Jinak PCIe slot a DDR1 paměti na deskách byly jednu dobu docela běžné u AMD.
    EDIT2: Ještě link na trošku lepší desku pokud by se velmi levné MSI nelíbilo: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008M1WY2OIZY3
    EDIT3: Proč já blbec si vygeneruju odkaz na košík a pak zkopíruju adresu z vrchu??
    Naposledy upraveno uživatelem NHKG: 05-10-2010 v 16:46
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2010
    Příspěvků
    18

    Jj s tema ramkama jsem si to myslel...jinak grafiku mam ATI Radeon X1950PRO do pci-e(taky sem uvazoval o nove,ale to zatim neni az tak aktualni) a zdroj sem kupoval relativne nedavno,Fortron 400W
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od Dawon Zobrazit příspěvek
    Jj s tema ramkama jsem si to myslel...jinak grafiku mam ATI Radeon X1950PRO do pci-e(taky sem uvazoval o nove,ale to zatim neni az tak aktualni) a zdroj sem kupoval relativne nedavno,Fortron 400W
    jestli je grafika do pcie tak bych jí použil
    stejně tak zdroj pokuď má 24pin do desky
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Citace Původně odesláno od matyyy Zobrazit příspěvek
    jestli je grafika do pcie tak bych jí použil
    stejně tak zdroj pokuď má 24pin do desky
    Souhlas, ale desku bych stejně doporučil s integrovanou GK, jsou levnější jak adekvátní bez GK
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Oct 2010
    Příspěvků
    18

    Jj tu grafiku bych zatim neresil a s tim pinem u zdroje si nejsem jisty,a ani se nemuzu zrovna podivat protoze nejsem doma,ale jak sem rekl ,kupoval jsem ho relativne nedavno a rekl bych ze Fotrton je dobra znacka tak by to snad mel splnovat :-D

    Jinak ta sestava od NHKG nevypada spatne a je to i s ramkama za docela peknou cenu :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Můžu znát rozumný důvod pro doporučení pamětí na 1.7-1.9v při 9-9-9 @ 1600mhz za 2tis? Na standartní voltáži 1.5v zvládnou 1333mhz 9-9-9 - za tyhle peníze se dá rozhodně sehnat lepší/rychlejší/s delší zárukou
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Citace Původně odesláno od Dawon Zobrazit příspěvek
    Jj tu grafiku bych zatim neresil a s tim pinem u zdroje si nejsem jisty,a ani se nemuzu zrovna podivat protoze nejsem doma,ale jak sem rekl ,kupoval jsem ho relativne nedavno a rekl bych ze Fotrton je dobra znacka tak by to snad mel splnovat :-D

    Jinak ta sestava od NHKG nevypada spatne a je to i s ramkama za docela peknou cenu :-)
    Až na to, že jsem tam měl špatný link a asi ti to zobrazilo tvůj vlastní košík Každopádně se omlouvám a už jsem to opravil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Oct 2010
    Příspěvků
    18

    Jeste jsem se chtel zeptat,ta grafika co mam ted je docela velka svine,a na moji soucasne desce se mi nevejde do prvniho pci-e slotu kvuli chladici na chipsetu,nestalo by se to i tady?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Podívej se na Alfacompu na fotky základních desek, ale toto se pravděpodobně nestane. Ale je možné, že ti zabrání dát kartu do slotů kolem ni, takže s tím radši počítej a pokud chceš využívat více slotů, radši kup větší a drahší základní desku.
    EDIT: Myslím že tu spamuju už dost, pokud chceš 2 PCI karty, tak radši vem tu AUSUS desku co jsem postoval výše, nebo jinou podobnou. mATX deska bude asi moc malá.
    Naposledy upraveno uživatelem NHKG: 05-10-2010 v 17:01
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Oct 2010
    Příspěvků
    18

    Citace Původně odesláno od NHKG Zobrazit příspěvek
    Až na to, že jsem tam měl špatný link a asi ti to zobrazilo tvůj vlastní košík Každopádně se omlouvám a už jsem to opravil.
    No nevim,zobrazilo se mi to spravne :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Oct 2010
    Příspěvků
    18

    Citace Původně odesláno od NHKG Zobrazit příspěvek
    Podívej se na Alfacompu na fotky základních desek, ale toto se pravděpodobně nestane. Ale je možné, že ti zabrání dát kartu do slotů kolem ni, takže s tím radši počítej a pokud chceš využívat více slotů, radši kup větší a drahší základní desku.
    Potreboval bych alespon 2 pristupne pci sloty na zvukovku a TV kartu,takze to by mohl byt problem :/

    EDIT:

    Ok,dik moc za vsechny rady :-) Jeste doma trosku pomerim jak je to s velikosti te moji grafiky a pak to snad nak skoulim dohromady
    Naposledy upraveno uživatelem Dawon: 05-10-2010 v 17:07
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    406

    Puvodne bych ti doporucil tuhle:
    http://www.softcom.cz/produkt/gb-890...4-atx/?flist=1
    ale chtel jsi mensi cenu a nevedel jsem, ze krome grafiky budes potrebovat jeste dva PCI sloty (sice tam jsou, ale pouzitelny by byl jen jeden. Jinak jakou mas tu televizni kartu? Jestli je jeste analogova, tak bys ji musel stejne vymenit a novou bys koupil do PCIe 1x slotu. Pak by ti ta deska opet stacila. Jinak tahle deska je v ceklu dobra, uz jsme ji take pouzili.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Pomoc s výběrem základní desky
    Od G.i.k v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 24-11-2012, 16:35
  2. Pomoc s výběrem zákl. desky
    Od dracihnev v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 05-04-2011, 11:56
  3. Pomoc s výběrem základní desky
    Od Leon1464 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 29
    Poslední příspěvek: 12-10-2008, 17:34
  4. Pomoc s výběrem základní desky...
    Od Janeks v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 21-09-2008, 16:14