Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: zapojení dvou mechanik

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele BlackFrog
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    589

    mám takový zvláštní problém. vždy jsem měl zapojené dvě mechaniky na jednom IDE kabelu, nikdy nebyl problém. nyní jsem si pořídil mechaniku novou a vyměnil ji za jednu z původních, ale vyskytl se problém. pokud zapojím jen jednu z mechanik, vše funguje jak má, a to na obou konektorech kabelu. pokud je ale zapojím dohromady, nehlásí se buď ani jedna, nebo pouze ta stará, ale vlastně ani nefunguje pouze se hlásí. pokud zapojím ty dvě původní, dělá to taky problémy. poškodil jsem nějak kabel při přepojování nebo dělám nějakou školáckou chybu v nějakém připojení, nastavení? nikdy předtím se mi to nestalo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Tommula
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    233

    Dival jsi se na spravne Jumprovani? Mas jednu na Master a druhou na Slave?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    S nejvetsi pravdepodobnosti je problem ve spatne nastavenych jumperech.
    podivej se sem http://upload.wikimedia.org/wikipedi...ock-shunts.jpg podobne to bude vypadat i na obou tvych mechanikach ze zadni strany. U tech zastrcek je vzdy nekde pobliz rozepsano jak propojit mechaniku aby delalal to co ma ..budou tam zkratky MA = master, CS = cable select, SL = slave.
    Aby ti na stejne ksande fungovali obe mechaniky musis jednu nastavit jako MA a druhou jako SL pak by melo vsechno chodit jak ma .. jeste doporucuji v biosu nastavit auto detekci ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Citace Původně odesláno od BlackFrog
    ...pokud zapojím ty dvě původní, dělá to taky problémy...
    No pokud je to jak píšeš a bios mechaniky detekuje špatně, bude s největší pravděpodobností blbě zapojený ide kabel nebo kabel bude špatný...
    máš větve na zdroji dobře rozloženy? tzn.: neodebíráš z jedné větve moc proudu a z dalších nic?...
    a zkontroluj jumpery...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele BlackFrog
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    589

    no vidíte to, člověk to dělá posté a stejně dá špatně jumpery. problém byl v tom, že jsem zvyklý u nových mechanik že sou obvykle na slave. původní master jsem vyhodil tak sem na druhé původní dal master. a ejhle, nová byla od výrobce na master takže sem tu měl hned tři master a nenapadlo mě to zkontrolovat Díky za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    tomuhle se říká TRAPAS
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW Avatar uživatele BlackFrog
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    589

    njn stane se
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Nikdo není dokonalý...
    Aspoň jsem si připsal 3 příspěvky - no ale to už je OT
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér Avatar uživatele kirby16
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    105

    Nalomený IDE kabel.Kup si za 30 nový
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 22-01-2013, 23:11
  2. Windows 7: Problém s instalací virtuálních mechanik
    Od NeomeN v sekci OS Windows
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 27-09-2010, 14:02
  3. Zapojení dvou síťovek v jednom počitači
    Od phenix.com v sekci Sítě
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 02-08-2010, 17:33
  4. Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 13-08-2009, 21:38