Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 36

Téma: Jak regulovat 3-pin chladic CPU na ASUS M4A88TD-V EVO/USB3

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele jozka.1
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    90

    Dobrý večer,
    dnes mi konečne dorazila nová deska ASUS M4A88TD-V EVO/USB3. Mám problém s tím, že se mi stále nedaří regulovat otáčky chladiče na CPU. Bohužel chladič je trochu starší Hyper TX 2 s 3pinovým zapojením. Hledal jsem v biosu nastavení na voltage (diky robky ), ale nic takového jsem nenašel a ani v manuálu. V biosu jdou jen nastavit profily > silent, turbo atd... ale kdyz je vyberu, tak stejně jede větrák furt na max. Na chladič co je na bočnici to funguje a má také 3-pin konektor.

    Nevíte prosím co s tím?
    Naposledy upraveno uživatelem jozka.1: 11-10-2010 v 20:28
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    CPU Fan Type tam nemáš ani po přehození Q-Fan na Manual? (ty to budeš mít dole, ne na prvním místě jako na screenu)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    IMHO ak to nastavíš CPU fan type na PWM, tak to trojpinový vetrák regulovať nebude - mal by si nastaviť Voltage
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér Avatar uživatele jozka.1
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    90

    Opraveno...

    Nn, nemám. Je tam jen nastaveni min. výkon v % a max. A pak hodnoty pro alarm...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    hmmm, mrkol som manual, ale nič z toho, čo si spomínal (%, alarm) tam nie je - aha, jasne - to je tam iba pri voľbe manual
    Máš voľbu CPU Q-fan function - Enabled ?

    Aká je teplota CPU? Ak je chladič bez pasty, alebo zle nasadený - tak budú otáčky vysoké stále ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele jozka.1
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    90

    Jj mam, a teplota je kolem 36°C
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    .... ešte ho môžeš skúsiť zregulovať pomocou Fan-expert (malo by to byť na CD od dosky) ....
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: fan-xpert.png 
Zobrazení: 448 
Velikost: 13.0 KB 
ID: 19064  
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér Avatar uživatele jozka.1
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    90

    Uz jsem to zkoušel a nejde SpeedFan, AI Suite, AMD OD taky nejdou
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    hmmm, písal si, že venťák na bočnici to reguluje - bol zapojený do cpu_fan alebo cha_fan?

    Skús ho zapojiť do cpu_fan
    - ak ho nezreguluje, je v čudu regulátor na doske
    - ak ho zreguluje, je problém vo ventilátore na chladiči cpu ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Sosni novej AI Suite http://www.svethardware.cz/forum/dow...do=file&id=871

    Ve SpeedFanu musíš přehodit ovládání senzoru z SmartGuardian na Software Controlled...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér Avatar uživatele jozka.1
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    90

    Ty vetracky prehodit zkusim, ale chvili to potrva

    A ten AI Suite mam nejnovejsi, ale vetrak na to nereaguje... Kde to v tom SpeedFanu je? Nikde to tam v nastaveni nevidim > uz jsem to nasel, ale stejne nejde

    E: tak jsem je prohodil a pro jistotu nesel regulovat ani jeden...

    E2: pri zapojovani zdroje, byla na konektoru u CPU zaslepka, tudiz ta zdirka byla na 4piny, ale ja tu zaslepku dal pryc a dal jsem tam 8pinovy

    E3: ted jsem si vsimnul, ze CPU jede porad na max a nepodtakovava se... mozna ze tady je chyba
    Naposledy upraveno uživatelem jozka.1: 11-10-2010 v 22:22
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    zkus vyresetovat bios dle manualu nebo vyndej baterku na pul hoďky,vlož zpět a v HW monitor (nebo takňák) dej cpu Q-fan na silent a pozapínej všechny ty šetřící funkce cpu,ale říkáš tří pin?tak to nevim,pak jedině zregulovat zalmanem
    Naposledy upraveno uživatelem lavjoy: 11-10-2010 v 22:36
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér Avatar uživatele jozka.1
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    90

    vsechny setrici funkce? v biosu nebo v os? a jestli v biosu tak aspon jak se jmenuji, prosim
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    no vlastně u amd by to měla být jedna-pro snižování násobiče a voltáže AMD Cool'n'Quiet Technology tedy CNQ dej v biosu buď auto nebo enabled
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér Avatar uživatele jozka.1
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    90

    Podle tohoto je to zaple, ale stejne jede CPU furt na max
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. USB3 disk na USB3 radici nejde...
    Od hihinko v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 33
    Poslední příspěvek: 19-04-2011, 22:25
  2. ASUS M4A89GTD PRO/USB3 a AMD Phenom II x6 1100T BE
    Od flanker v sekci Články čtenářů
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 12-01-2011, 16:35
  3. DDR3: KHX1333C7D3K4/8GX na Asus M4A88TD-V
    Od hornblower v sekci Operační paměti
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-05-2010, 14:33
  4. Chlazení procesorů: Chladic s.775 a deska Asus P5N32-E SLI+
    Od aschrak v sekci Chlazení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 12-07-2008, 11:21
  5. Nechtějí se regulovat ot.ventilátoru na desce ASUS
    Od Pakl v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 20-03-2008, 23:40