Technické paramety čipsetu AMD/ATI 8xx
Ahoj,
chci si koupit nový střeva do PC (MB, CPU a RAM). Vybral jsem si AMD. Díval jsem se na čipsety a zjistil jsem, že vlastně vůbec nevím jaký je rozdíl mezi AMD 870 - AMD 880G - AMD 890FX - AMD 890GX a neznám ani jejich parametry. Koukal jsem se na net a nic pořádnýho jsem nenašel. Mohly byste mi prosím poradit jaký je výkonostní rozdíl mezi těmito sadami. (Například na jaké pracují frekvenci, jaké jsou mezi nimi rozdily v rychlosti, co všechno umí ...)
Děkuji moc za odpověď.
případné komponenty ...
MB [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
CPU [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
RAM [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ... 128667.htm
chci si koupit nový střeva do PC (MB, CPU a RAM). Vybral jsem si AMD. Díval jsem se na čipsety a zjistil jsem, že vlastně vůbec nevím jaký je rozdíl mezi AMD 870 - AMD 880G - AMD 890FX - AMD 890GX a neznám ani jejich parametry. Koukal jsem se na net a nic pořádnýho jsem nenašel. Mohly byste mi prosím poradit jaký je výkonostní rozdíl mezi těmito sadami. (Například na jaké pracují frekvenci, jaké jsou mezi nimi rozdily v rychlosti, co všechno umí ...)
Děkuji moc za odpověď.
případné komponenty ...
MB [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
CPU [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
RAM [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ... 128667.htm
Díky za rychlou odpověď, už jsem na ní narazil, ale moc jsem z ni nepochopil. Co přesně znamená Number of PICe* Ports/engines. Chtěl bych pak desku osadit časem ATI 5870 grafikou - vybral jsem vhodnou desku s čipsetem - nebude jí pak brzdit ?
[quote=Kuře64;408365]Díky za rychlou odpověď, už jsem na ní narazil, ale moc jsem z ni nepochopil. Co přesně znamená Number of PICe* Ports/engines. Chtěl bych pak desku osadit časem ATI 5870 grafikou - vybral jsem vhodnou desku s čipsetem - nebude jí pak brzdit ?[/quote]
odpovím příkladem
GIGABYTE 870A-UD3
má celkem 22linek z northbridge
16 se jich použije pro hd5870
1 pro usb řadič NEC
a zbytek jde použít v dalších pcie portech
odpovím příkladem
GIGABYTE 870A-UD3
má celkem 22linek z northbridge
16 se jich použije pro hd5870
1 pro usb řadič NEC
a zbytek jde použít v dalších pcie portech