Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Objednavkovy formular php

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Zdravim .. jelikoz php moc neholduji potreboval bych radu ..
    Na redakcni system bych potreboval umistit odkaz na objednavkovy formular ktery by se po vyplneni odeslal na danou mailovou adresu ..

    Neco jsem zkousel podle navodu na netu mail mi chodi ale je preazdny neni vyplnen ani predmet ani text emailu. Je mi jasne ze pro nekoho kdo zavadil o php to bude hracka .. takze jeste jednou pozadavky ..

    formular asi klasicky v html ktery bych si pak sam doladil kolonek tam bud ehodne ) V actions nastavena cesta k php souboru ktery obstara odeslani na mail .. server podporuje funkci email ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele a8nr
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    184

    Bohužel mám většinu skriptů doma, případně na serveru ke kterému si nepamatuji heslo (ukládání hesel je strašné zlo). Vyštrachal jsem něco z emailu, ale netuším, jak funkční verze to je.
    U předmětu bývá problém s nesprávně zobrazovanou diakritikou, musí se tam explicitně uvést kódování, ale zatím jsem se k provedení nedostal.
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    377

    Citace Původně odesláno od a8nr
    Vyštrachal jsem něco z emailu, ale netuším, jak funkční verze to je. U předmětu bývá problém s nesprávně zobrazovanou diakritikou, musí se tam explicitně uvést kódování, ale zatím jsem se k provedení nedostal.
    Přiložený skript je napsaný velice nečistě (mírně řečeno). V tomhle případě nebude fungovat ani diakritika v těle zprávy. Je potřeba poslat hlavičku Content-Type s uvedením MIME typu a znakové sady. Pokud obsahují hlavičky diakritiku (např. hlavička Subject), je potřeba ji zakódovat podle RFC. Než však tohle vše řešit "od RFC", poohlédl bych se po hotové třídě na posílání non-ASCII emailů. Jistě bude na netu z čeho vybírat.

    Citace Původně odesláno od pas!k
    Zdravim .. jelikoz php moc neholduji potreboval bych radu ..
    Na redakcni system bych potreboval umistit odkaz na objednavkovy formular ktery by se po vyplneni odeslal na danou mailovou adresu ..
    Pokud tomu nerozumíte, bude nejlepší, když napsání celého skriptu svěříte někomu, kdo tomu rozumět bude. V principu je potřeba projít pole $_POST, vybrat potřebné hodnoty, z nich vytvořit tělo e-mailu a následně e-mail odeslat. V nejjednodušším případě se bude jednat o jeden foreach cyklus. Mimochodem, budete nějak ošetřovat správnost vyplnění políček?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    mno tak zatim sem zvladnul to ze mam asi 4 pole ktere s evyplni a to se odesila jako telo mailu .. v policku emailova adresa se zapisuje mail odesilatele ten se pak zobrazuje jako opravdovy odesilatel mailu .. ted s evrhnu na to jak udelat z nekterych policek povinna atd Ale je to teda horror asi to fakt nekomu sverim


    btw daji se sempostovat php skripty ?
    Naposledy upraveno uživatelem pas!k: 18-04-2007 v 09:18
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele panpelisek
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    45

    Dobrý den,
    není to sice navazující na předešlé příspěvky, ale nechci to tu špinit x tématy na podobnou problematiku.
    Chtěl bych požádat o radu, jak uložit natrvalo obsah formuláře i po té, co se formulář změní. Například když do jednoho prvku TextArea napíšu nějaký text, potom kliknu na button a daný text by se měl zobrazit někde jinde, třeba vypsat pod formulářem - to bych ještě zvládnul, ale při znovuvyplnění TextArea a následném kliknutí na button se mi změní i text pod formulářem.
    Mám to napsané takhle:

    <form method="POST" action="<?php echo $_SERVER["PHP_SELF"]?>">
    <textarea name="zadat" rows="10" cols="100">text</textarea>
    <input type="submit" name="odeslat" value="Odeslat">
    </form>

    <?php
    echo $_POST["zadat"];
    ?>

    Chyba je v tom, že po každém kliknutí na button se celý skript "přepočítá" a tudíš se změní i $_POST["zadat"] - obsah TextArea
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele a8nr
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    184

    Na trvalo jednou provždy (do databáze nebo souboru), nebo jenom pro dané sezení (třeba do skrytého prvku formuláře nebo pomocí session).

    Jinak ještě k předchozímu tématu, kód odesílání mailu by měl vypadat asi takto (pokud tam je ještě nějaká chyba, rád se přiučím):
    PHP kód:
    $headers="From: adresa@odesilatele.cz\nContent-Type: text/plain; charset=znakova_sada\nReturn-Path: <kam@vratit.cz>\nMIME-Version: 1.0\n";
    mail("komu@poslat.cz""=?znakova_sada?B?".base64_encode("Text předmětu")."?=""Text zprávy"$headers); 
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele panpelisek
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    45

    Citace Původně odesláno od a8nr Zobrazit příspěvek
    Na trvalo jednou provždy (do databáze nebo souboru), nebo jenom pro dané sezení (třeba do skrytého prvku formuláře nebo pomocí session).
    $headers);[/PHP]
    Díky za radu, to mě taky napadlo že databází nebo souborem by to šlo, ale včera sem to eště neuměl, dnes už umím trochu aspoň ten soubor a databáze se určitě brzy naučím a s nima to bude lepší. A co myslíš tím "pro dané sezení"? mohl by si mi prosím napsat příklad? z toho bych to asi lépe pochopil.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele a8nr
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    184

    Citace Původně odesláno od panpelisek Zobrazit příspěvek
    A co myslíš tím "pro dané sezení"? mohl by si mi prosím napsat příklad? z toho bych to asi lépe pochopil.
    Asi bych to popsal jako jednu návštěvu serveru uživatelem.
    Odpovídat lze po přihlášení