Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: router + externi antena ??

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    132

    Zdravim,

    mam pro me dost dulezity dotaz. Resim nasledujici problem. Potrebuju dostat nejakym zpusobem internet z domu do obchodu. "Nastesti" mame obchod hned vedle domu, takze by se nabizi wifi a ja se ptam, jakej kus HW potrebuju abych dostal wifi signal do obchodu. Je to asi 15-20m a v nejlepsim pripade tomu brani 2 zdi, takovych 40-50cm siroky. Bavil sem se s kamosem a ten mi rikal, ze by mohl stacit router + vymenit antenu za vykonejsi, ale konkretni HW mi nedoporucil.

    Jelikoz se v teto oblasti vubec nevyznam tak bych byl rad, kdybych dostat nejakych cenych rad. Samozrejme "hodne muziky za malo penez"

    diky vsem co poradi
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    406

    Ahoj

    Chtel jsem se zeptat pro upresneni:
    - jsou v rade vedle sebe a mezi tim dalsi stavba?
    - jsou hned vedle sebe?
    - jsou naproti/vedle sebe s nejakou mezerou - je tam neco?
    - ty zdi jsou jen ty obvodove 2?
    - jak velkou plochu je potreba pokryt?
    - router mas jen na te jedne strane nebo na obou?
    - atd ..

    - dat na obe strany anteny s vetsim ziskem - vetsinou jsou na routerech tak 2-3dB - jen by se vymenily za napr 5-10dB (tam pozor na max povolene lemity, jsou to vsesmerovky)
    -- vypadaji takhle:
    http://www.softcom.cz/produkt/vf-air...erova/?flist=1
    - nebo dat naproti sobe dve venkovni smerove anteny - idealni pro bezdrat
    -- vypadaji takhle:
    http://www.softcom.cz/produkt/vf-ant...r-sma/?flist=1
    - nejde tam dat kabel?

    Muzeme to pak jeste upresnit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    132

    obe budovi sou vedle sebe, je mezi nima tak 5 metru vzdalenost, signal by mel prochazet pres sousedici steny obou budov. Signal by mel pokryt i cely dum. Coz by nemel byt problem. A kdyby dosahl i za obchod coz by byla dalsi stejna obchodu + prostor obchodu, ve kterem neni zadna stena a je tak 8 metru siroky. Jinak je potreba pokryt plochu obchodu, alespon jeho predni cast, coz je jen pres ty 2 zdi a venek. To je priorita.

    Ty vse smerovy anteny by sli. Co se tyce limitu, to bych byl rad poucen.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od Prochy_ Zobrazit příspěvek
    obe budovi sou vedle sebe, je mezi nima tak 5 metru vzdalenost, signal by mel prochazet pres sousedici steny obou budov. Signal by mel pokryt i cely dum. Coz by nemel byt problem. A kdyby dosahl i za obchod coz by byla dalsi stejna obchodu + prostor obchodu, ve kterem neni zadna stena a je tak 8 metru siroky. Jinak je potreba pokryt plochu obchodu, alespon jeho predni cast, coz je jen pres ty 2 zdi a venek. To je priorita.

    Ty vse smerovy anteny by sli. Co se tyce limitu, to bych byl rad poucen.
    Ta proluka je silnice, veřejné prostranství nebo soukromý pozemek??
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    132

    soukromy pozemek, obe budovi sou na jednom pozemku
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Chce to jeden klasicky router na pokryti domu, jako obvykle doporucim TP-Link, pokud nepotrebujes USB port na routeru tak WR-941ND, ma rovnou silnejsi anteny.

    A do kramu dat repeater, tedy v rezimu WDS, pokud to neni nejak velke mel by stacit WA701ND, Nebo jen v rezimu Client pro 1 PC

    Funkcnost takoveto kombinace je zarucena, samozrejme lze zvolit obdobne vyrobky jineho vyrobce, ale vyhnout se znacce Tenda(smejdy) a D-Link(nestandardni chovani WDS)
    Naposledy upraveno uživatelem |Mio|: 14-10-2010 v 23:42
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od Prochy_ Zobrazit příspěvek
    soukromy pozemek, obe budovi sou na jednom pozemku
    Tak v tom případě bych doporučil kabel a to závěsem, nebo do země (chránička).
    Trochu se bojím těch zdí. KDyby to nevyšlo tak dvě AP a anténu z okna. Otázka je rušení.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    132

    Kabel me taky napadl, ale prave nevim, kdyz by byl vzduchem, jestli by na nem nebylo ruseni, kdyz bude treba mraz, nebo naopak velky teplo. V zemi je to dost problem, skoro nerealizovatelny. By musel byt velky upravy. Napada me leda tak router s vice antenama (napr: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400872Z90UBSO1 ) a pak nejakou externi antenu co bych natahl na stenu proti obchodu a pak neco takovyhodle ven na stenu http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400870610UBJXN + by k tomu byla 10m prodluzovaci snura od routru k antene.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od Prochy_ Zobrazit příspěvek
    Kabel me taky napadl, ale prave nevim, kdyz by byl vzduchem, jestli by na nem nebylo ruseni, kdyz bude treba mraz, nebo naopak velky teplo. V zemi je to dost problem, skoro nerealizovatelny. By musel byt velky upravy. Napada me leda tak router s vice antenama (napr: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400872Z90UBSO1 ) a pak nejakou externi antenu co bych natahl na stenu proti obchodu a pak neco takovyhodle ven na stenu http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400870610UBJXN + by k tomu byla 10m prodluzovaci snura od routru k antene.
    Vzduchem na závěsné lanko, na obou koncích bleskojistky, rušení není. nebo dost drahé řešení optika.
    Ano, takovou antenka by šla. Je to sice s komárem na velblouda, ale proč ne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    132

    Tak optiku rozhodne zavadet doma nebudu. Jde mi o levne a efektivni reseni.

    Rad bych to vyresil wifi a rad bych prijal nejaky navrh na HW. Jelikoz sem jen produkty placnul pro nazornou ukazku, ani nevim jestli by byly navzajem kompatibilni. Jinak prislovi mi nic moc nereknou. Poprosil bych o konkretni navrh. DIk
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. propojení externí HDD a router
    Od ppkk2 v sekci Sítě
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 06-02-2014, 21:48
  2. Anténa
    Od frmolak v sekci Sítě
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 04-10-2009, 22:14
  3. Externi antena a Linksys WAP54G AP
    Od jetfar v sekci Sítě
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 10-10-2008, 22:46
  4. Wifi anténa
    Od cenelu v sekci Sítě
    Reakcí: 29
    Poslední příspěvek: 10-09-2008, 21:18
  5. Anténa 4G
    Od petr.milos v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 28-04-2008, 12:59