Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 37

Téma: Víkendová diskuze: Ideální NAS server

  1. #16
    V...

    O.K. ne GB ale TB... jsem už nějak mimo...

    V.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Neregistrovaný

    Bude to tim ze nic vetsiho ted neni. az bude zvedne se to.

    POZOR!!!

    Pokud budete kupovat NAS,DUKLADNE si prostudujte list kompatibility!!
    ne vsechny HDD jsou plne kompatibilni
    Samsung paradne
    WD a Seagate jak kterej HDD

    POZOR!!!

    sam sem se spalil,koupil 4HDD WD ktere nesly a prodaval je se stratou
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    1

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    Pro me je idelani NAS kterej ma minimalne 4HDD,rozsireni o dalsi min 1HDD pres E-satu,G
    igova sit,
    rychlost min 60MB/s
    tichej provoz

    Prave proto mam
    QNAP TS-439 Pro II,4-bay Turbo NAS Server At
    http://www.umax.cz/index.php?modul=p...slo=UMNP004852

    a v tom 4HDD v RAID5

    Pouzivam to jako uloziste fotek,HD filmu a HD serialu. Jako prehravac k tomu mam Popcorn C-200 kterej ty videa pousti do telky.


    Momentalne obsazeno 4x 2Tb HDD samsung + 1,5Tb samsung na E-sata

    Volneho mista asi 600Gb

    jsem s nim maximalne spokojenej.
    Já mám asi půl roku Synology DS409 Slim pro 4x 2,5" HDD v režimu RAID5. Je malý, tichý a má minimální spotřebu.
    Už jsem otestoval i funkčnost RAID5, když mi po týdnu provozu odešel jeden HDD.
    Po reklamaci a výměně disku se vše automaticky obnovilo. Tak že můžu doporučit
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    fip666

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    Muzu doporucit:
    QNAP TS-219P All-in-One NAS Server, 2x 3,5" SATA, Raid 0,1, 3x USB,2x eSATA

    Zapis:45MB/s
    Cteni:75MB/s

    http://interlink.tsbohemia.cz/qnap-t...ta_d90563.html

    Kamarad ho ma a spokojenost
    Dakujem, pouzivam poskladany server za athlone X2 ako NAS, kedze mi vyhovuje na tom beziaci linux kvoli dalsim aplikaciam.

    Kazdopadne spominany NAS je urcite fajn, menil by som az keby rozdiel v spotrebe bol vacsi - teraz mam 28W idle s 1 diskom, qnap udava 21W ... uz je tam malo priestoru na znizenie.

    Pre bezneho usera je to ale super riesenie a konecne aj rychle
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    135

    Citace Původně odesláno od fip666 Zobrazit příspěvek
    Dakujem, pouzivam poskladany server za athlone X2 ako NAS, kedze mi vyhovuje na tom beziaci linux kvoli dalsim aplikaciam.

    Kazdopadne spominany NAS je urcite fajn, menil by som az keby rozdiel v spotrebe bol vacsi - teraz mam 28W idle s 1 diskom, qnap udava 21W ... uz je tam malo priestoru na znizenie.

    Pre bezneho usera je to ale super riesenie a konecne aj rychle
    Muzes napsat kompletní sestavu? NAS si postavím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    80

    Když jsem vybíral NAS, tak takový výběr nebyl (2007)

    Priority byly: rychlost, dostatek RAM, přístup k příkazové řádce.
    K čemu osobně nemám důvěru je RAID - řadič tak snadno nevyměním a když odejde úplně, tak jediná šance je sehnat stejnou desku. Proto raději než raid pole volím online zálohy, a zálohu zálohy na externí hdd...

    Citace Původně odesláno od V... Zobrazit příspěvek
    Díky za radu.
    Teď už jenom jestli se najde někdo se zkušenostmi se Synology řešením abychom mohli srovnat.
    Jinak takto na první -amatérský-pohled se to zdá být srovnatelné.
    V.
    Mé zkušenosti? K plné spokojenosti Synology DS 107+ Pouze jedinkrát na začátku jsem si poškodil souborový systém, takže po restartu systém nenajel, ale to se snadno vyřešilo na vedlejším stroji a byla to moje chyba. Když s tím člověk nevyvádí psí kusy a nehraje si, tak je stabilní. Momentálně je uptime 520 dní...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Neregistrovaný

    Ideální NAS by měl mít HDMI výstup a měl by umět přehrát "všechny" formáty. Protože abych koupil za 8kkč NAS, do toho za XX disky a k tomu za 8 Popcorn nebo něco takového, tak to mi přijde levnější, univerzálnější a snad i úspornější postavit HTPC. S DLNA mám špatné zkušenosti, televize většinou umí jen minimum formátů a člověk musí doufat, že nějaký mediaserver co nasadí bude umět online překódovávat do toho správného, co TV sežere. Teď zrovna budu zkoušet Twonky, teda až se mi podaří zaplatit, už 2x se to nezdařilo a support neodpovídá S hromadou DLNA serverů mi to nejelo vůbec nebo to každou chvíli napsalo "spojení se serverem selhalo" atd.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Neregistrovaný

    Podle mě je nejlepší NAS Netgear Ultra, protože je

    - tichý
    - s malou spotřebou
    - GUI v češtině
    - rychlý (prý 105 Mbps)
    - má zajímavé doinstalovatelné ad-ony, hlavně Orb je pro jako Applistu naprosto super
    - chci NAS nejen na zálohování dat, ale jako multimediální centrum - Skifta je podle zahraničních recenzí na vzdálený přístup super

    Umí toho hodně, na Vánoce si udělám radost...

    Teď mám doma od Netgearu Duo, ale za čtyři pozice pro disky a rychlost se vyplatí připlatit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Nováček Avatar uživatele Coroner
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6

    Ideální NAS je samozřejmě rychlý, bezpečný s co možná nejvíce užitečnými funkcemi a "nežravý". Bohužel za takové hotové řešení není problém zaplatit 10.000,- Kč a více (profesionálnější řešení se klidně vyšphá nad 20.000,- bez disků). Dají se samozřejmě pořídit i levnější NAS boxy za "pár tisíc" u kterých jde už hodně o kompromisy a klesají u nich rychlost, počet funkcí atd. Proto pro mě osobně znamená ideální NAS HTPC s diskovým polem a zároveň grafikou schonou uložená data přehrát na TV. Jako bonus HTPC obsahuje DVBT tuner. Zrovna takový stavím na desce Pegatron IPX7A-ION. Ještě bohužel nemám vše potřebné, jako třeba disky do pole, nicméně výkonově "zatím" Atom + ION plně dostačuje na nahrávání DVB-T vysílání i na přehrávání 1080p videí. Jen jsem zvědav na spotřebu s diskovým polem
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    fip666

    Citace Původně odesláno od slowak1982 Zobrazit příspěvek
    Muzes napsat kompletní sestavu? NAS si postavím.

    no je nejaky athlon x2 3800+, bezi stale na 1Ghz ... lebo mu to staci
    2GB ram, doska nejaka gigabyte s 740G chipsetom
    Os openSuse ...

    (ftp ide up 56MB/s down 86MB/s, ale to je zas iny problem - sietovka na doske nebola dobre podporovana OS -> to je to co u hotovych zariadeni nemusis riesit :-D)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Neregistrovaný

    Já mám asi půl roku eTRAYz, je na dva disky, cena byla kolem 3kkč. Umí toho docela dost,ale má pomalý procesor a od toho se všechno odvíjí. Asi ho prodám a půjdu do něčeho lepšího, ta rychlost je fakt malá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3

    Tak já používám server umístěný ve sklepě v konfiguraci A64X2 4000+@1,0 GHz 0,85v, 1x 2 GB RAM, 640 GB systémový HDD na který se stahuje, popř. uploaduje, diskové pole je Adaptec 3405 + 4x 2 TB Samsung RAID5. Spotřeba je cca 50 W v případě uspaných HDD diskového pole, max 80 W v zátěži. Propojeno po 1 Gbit síti do dalších třech PC + HTPC. V případě nestahování a vypnutých ostatních PC se server po 10 minutách uspává, jakýkoliv PC ho do 10 s probudí přes WoL.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Radon99

    mám Synology 109 s jedním 1TB diskem.
    - šlo mně hlavně o spotřebu, chtěl jsem se vlízt do 10W (10W x 365 dnů = 450Kč). Kdybych věděl, že je tak snadné spravovat zapínání (v pracovní dny se NAS přes den vypíná), tak bych asi bral dvoudiskový. Lze to ale vyřídit dodatečně externím diskem (USB/eSATA).
    - bezpečnost dat tedy řeším nestandardně :-), tak že 1x za čas připojím externí disk a zesynchronizuji 2-3 důležitější adresáře (fotky mám stejně dublované na PC, filmy už neřeším, takže zálohuji jen Flac audio).
    - další požadavek byl torrent klient, ten běhá parádně. Je k tomu i aplikace, stačí na ni přetáhnout torrent soubor ...
    - filmy jedou přes HTPC, audio streamuji přes Logitech Duet, naprostá spokojenost
    - firmware Synology pravidelně updatuje, tahle podpora se mně líbí
    Celkově opravdová spokojenost, jeden z povedených nákupů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od V. Zobrazit příspěvek
    Může někdo srovnat uváděné QNAPy s produkty Synology? Jde mi o min dva disky v raidu, maximální přenosové rychlosti v síti (souběžné HD movies streamy na více TV), hladká spolupráce s DLNA zařízeními.

    Print, Web, CCTV servery jsou vítaným, ale ne podstatným, plusem.

    Chtěl bych dobře koupit. Není mi líto za dobrý kus něco dát, ale nerad bych, aby to pak nefungovalo.

    Předem díky za radu.
    V.
    Synology je méně omalovánkový, než QNAP (QNAp je přehlednější při správě). Update firmwarů Synology je trvalý i pro staré modely (4 a více let zpět mohou mít poslední FW.)
    Podpora HDD je samozřejmá (na stránkách Synology jsou všechny certifikované disky)

    Spotřeba je stejná, jako QNAP (když mají stejný HW, musí mít stejnou spotřebu...)
    Sám mám HighEnd model DS1010+ a po gigové síti je v RAIDu 5 limitem jen rychlost sítě (zapisuju kolem 95M/sec, čtu kolem 100) - velké soubory


    Print, Web a CCTV mají i levnější firmy, jde spíš o podporu a funkčnost. Server mám asi rok a kus (předtím 409+), brácha má 439 od QNAPu a 219 v práci a funkčně umí to samé, DS1010+ je o hodně rychlejší a víc se mi líbí funkčnost RSyncu (QNAP je zase lépe vidět ve Windowsí síti). Denní i vícenásobní plánování zapínání i vypínání, WOL a další jsou jen bonusy.

    AddOnů mají oba dost
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    1

    Mám dotaz. NAS plánuju, ale zajímalo by mě, jak to funguje, když chci rozšířit pole. Řekněme, koupím si 8mi místný NAS, ale chci do něj dát jenom třeba tři disky do raid5 a postupně se zaplňováním pak příbírat po jednom další. Takže budu mít 3 disky v raid5 (kapacita dvou disků), mám to plné, tak koupím další disk, ten chci aby se přidal do současné raidu, čili ho chci rozšířit, ono se to samo přehází na ten další disk nebo musim všechna data někam stahnout pryč, udělat to nanovo a data vrátit zpět?? (Pokud budu mít již 7 disků = cca 10,8TB, je nepředstavitelné tolik dat někam uploadovat "vedle" než to předělám)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Víkendová diskuze: Ideální počítač
    Od Pavel Kovač v sekci Víkendové diskuze
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 22-07-2012, 21:22
  2. Víkendová diskuze: Ideální flashdisk?
    Od Petr S. v sekci Víkendové diskuze
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 22-01-2012, 21:17
  3. Víkendová diskuze: Ideální notebook?
    Od husky14 v sekci Víkendové diskuze
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 05-10-2010, 22:27
  4. Víkendová diskuze: Jak by měl vypadat ideální NB?
    Od husky14 v sekci Víkendové diskuze
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 31-01-2010, 09:51
  5. Víkendová diskuze: Jaký je váš ideální počítač?
    Od husky14 v sekci Víkendové diskuze
    Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 16-04-2009, 22:05