Problém beep codes.
Zdravim.Mam problém s HP Compaq d5100 mt.Když jsem tento počítač pustil normálně ve skříni tak v pořádku naběhl.Ale když jsem ho pustil mimo a tu skříň už nemám tak vždy 4x pípně.Může to být tím že není větrák pořádně upevněný.4 pípnutí by měly znamenat problém s napájením.Tak nevím co s tím.Předem moc díky za rady. :)
Odpoj všechno, co nepotřebuješ nutně ke spuštění (mechaniky, disky, usb zařízení, myš atd., nech jenom jednu paměť, grafiku, procesor) a zkus jestli to půjde.
nejde...ale zdrojem to být nemůže předtím fungoval normálně.Nemůže to být třeba tím že tam ten větrák na procesor není pořádně usazen?Je tam jen položený protože přišroupovat ho nemůžu když neni ve skříni.Tak se ptám je li možná příčina že tam pořádně nesedí..předem moc díky za vaše rady...:)
Jak je, resp. není ventilátor na chladiči procesoru nasazen ? Máš na procesoru vůbec nasazen chladič CPU ? Jestli ne, tak se nemůžeš divit, že počítač nefunguje ... ale asi by jsi viděl aspoň POST :notsure Můžeš udělat foto, jak je chladič CPU nasazen ?
na chladiči je větrák CPU nasazen i zapojen a zapojen je i druhý ventilátor který tam byl....Foto dodám až budu moct...
Vyzerá to na problém s CPU.
Odober chladič, vyber CPU, skontroluj vizuálne.
Pozorne vlož CPU, skontroluj, či je chladiaca pasta v poriadku a dostatočné množstvo. Ak je tam stará a stvrdnutá pasta, tak ju opatrne odstráň, to isté na chladiči. Potom daj novú pastu.
Nasaď chladič, skontroluj jeho usadenie. Pripoj napájanie ventilátora.
Taktiež skontroluj dotlačenie všetkých konektorov, usadenie pamäťových modulov ...
Odober chladič, vyber CPU, skontroluj vizuálne.
Pozorne vlož CPU, skontroluj, či je chladiaca pasta v poriadku a dostatočné množstvo. Ak je tam stará a stvrdnutá pasta, tak ju opatrne odstráň, to isté na chladiči. Potom daj novú pastu.
Nasaď chladič, skontroluj jeho usadenie. Pripoj napájanie ventilátora.
Taktiež skontroluj dotlačenie všetkých konektorov, usadenie pamäťových modulov ...
Možná trochu OT. Ale není tam čidlo na zavření bedny??? Vím že jsem se také s jenou mašinou od HP pěkně vyvztekal.
[quote=adinek;409762]podle mně je to to čidlo na zavření bedny...ale kde je?[/quote]
Hľadaj na doske konektor označený chassis ... mali by tam byť 3 piny, z nich dva spojené jumperom
Hľadaj na doske konektor označený chassis ... mali by tam byť 3 piny, z nich dva spojené jumperom
koukal jsem a nevim v kterých místech by to mohlo být...Zde dávám foto tak mi třeba řekněte v jaké části desky by se to mělo nacházet.díky....
mohlo by to být dole jak sou konektory pro power ,reset atd...
jinak bych postupoval podle manualu,teda jestli jsi našel že to znamená přetížení zdroje,tak zkus jinej ne?
jinak bych postupoval podle manualu,teda jestli jsi našel že to znamená přetížení zdroje,tak zkus jinej ne?
To Ti těžko poradím, kde to bude. Hledej jumper, který bude s největší pravděpodobností popsán jako Chassis. Bohužel nemám manuál k základní desce, tak Ti nemohu přesně říct kde hledat.
Mohl by jsi udělat ostřejší foto zhora ? Důležité je, co je u jumperu napsáno, jak je označen ne jakou má barvu.
o to ostřejší foto se pokusím....mám rozbitý foťák tak jsem to fotil mobilem ale zkusim to mobilem s lepším foťákem....až budu mít ty fotky tak je sem dám...
Ty fotky to je hruza :runaway....Blbne mi net, zatim sem dohledal pouze presne oznaceni desky.....snad se manual uz najde lepe... to je vona
Nebylo treba hledat desku, staci zadat model PC na stranky vyrobce a je to.
2 adinek: Jukni do navodu od HP
[code]
Činnost
Kontrolka napájení bliká čtyřikrát červeně v sekundovém intervalu následovaném dvousekundovým přerušením.
Pípnutí
4
Možná příčina
Došlo k selhání napájení (zdroj napájení je přetížen).
[/code]
Jo a mas tam puvodni zdroj nebo neco jineho?
2 adinek: Jukni do navodu od HP
[code]
Činnost
Kontrolka napájení bliká čtyřikrát červeně v sekundovém intervalu následovaném dvousekundovým přerušením.
Pípnutí
4
Možná příčina
Došlo k selhání napájení (zdroj napájení je přetížen).
[/code]
Jo a mas tam puvodni zdroj nebo neco jineho?
Mám tam původní zdroj.A nejdřív sem ji pustil v té skříni a šlo to.Pak sem to vyndal a už to 4x blikalo.Tak co s tím?:confused:
Zkus to co bylo v příspěvku 2, odpoj takřka vše a zkus to. Tím vyloučíme přetížení zdroje. Pak to zkus namontovat do nějaké case a uvidíme. Já už nevím jak jsem to vyřešil s tím čidlem. Nezůstali v původní bedně nějaké drátky???
vše jsem odpojil a nic....ale v té původní bedně zůstaly drátky na usb zepředu a na výstup na sluchátka a mikrofon zepředu.....je možné že je to kvůli tomu?:confused: