Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

PC nebo Notebook?

hudson161 (82)|16.10.2010 22:32
Do teď jsem plánoval, že si příští rok na jaře koupím nové herní PC, plánuju to hlavně kvůli hře Star war: The Old Republic, která má ve zmiňovaném období vyjít. Docela problém je v tom, že chodím na vejšku a přes týden jsem s kámošema na privátě a doma jsem tak 2-3 dny v týdnu a tudíž bych si tn počítač naplno neužil. Teď mě ale napadla koupě herního notebooku, protože kámoš si teď koupil notebook jen za 13 tisíc a v pohodě na tom jede Mafii 2, přitom to je hodně náročná hra a já myslel, že notebooky jsou na hry špatné, tak proto přemýšlím o koupi notebooku místo počítače a chci se zeptat jestli pravděpodobně bude na to stačit, tak 20-23 tisíc kč, abych to rozjel a vysoký detaily třeba i když to připojím k 24 palcovýmu monitoru, vím, že hra ještě nevyšla a neznají se požadavky, jen se ptám jestli to pravděpodobně bude možné a co si o té myšlence myslíte, potřebuju vědět už kolik tak mám našetřit, moc díky za odpovědi
speedsnail (4876)|17.10.2010 03:18
No určitě by nás zajímalo, jaký ntb si kamarád pořídil, abychom věděli čemu říkáš "v pohodě si jede Mafii 2"

Jinak herní ntb začínají kolem 20tis, takže 20-23 je rozumný rozpočet. Ale jaké přesně typy budou k dispozici na jaře za tyto peníze, těžko hádat. Taky záleží jak na tom bude kurz dolaru, kterej, jak asi jakož student VŠ víš, má na cenu elektroniky bohužel značnej vliv..
hudson161 (82)|17.10.2010 11:06
koupil si Hp probook, přesnej model nevím, stál přes 13 tisíc, sám jsem viděl jak Mafii 2 hraje, neměl sice vysoký detaily, ale stejně mu to jelo celkem pěkně plynule, taky jsem koukal
H3w3R (226)|18.10.2010 10:33
Osobně si myslím že to řešíš moc brzo...
jestli do toho hodláš investovat až za pár měsíců, tak si nedělej hlavu se sestavou nebo s modelem, obzvlášť, když to chceš jen na jeden účel (hra), ke kterému ještě stejně nevíš nároky.

Co by sis měl z této diskuze odnést je, že notebook v tvé cenové relaci je konkurence schopný stolnímu PC. Trochu bude pokulhávat výkonem (nic výrazného), rozhodně horším a menším displejem, ale na druhou stranu mobilita a přenosnost je neocenitelná (obzvlášť sedíš-li na veeelice nudné přednášce :D ).
hudson161 (82)|18.10.2010 11:23
jasný jasný, je moc brzo, jen prostě už o tom začínám přemýšlet a koukám po notebookách, abych se v nich trochu víc vyznal, na přednášky ten notebook tahat nebudu, na to už jeden malej mám na zápisky a internet, tohle bude chci hlavně na hry a přehrávání filmů...a aby to byl protě noťas, abych to mohl vozit domů a na privát a podobně, jaký bude mít repráky a display mě nezajímá, protože ten noťas vždycky hodlám připnout k externím reprákům a k 24 palcovýmu monitoru, tak hlavní je prostě výkon, aby ten noťas ty hry (hlavně SW:TOR ve vysokých kvalitách i na monitoru) utáhl
johny__g (6387)|18.10.2010 13:30
Mafie 2 není moc náročná hra, dá se rozjet i na celkem staré sestavě. Ta tvoje hra má jaké minimální a doporučené požadavky? Víš to už?
Salamander (6177)|18.10.2010 14:38
[quote=johny__g;409711]Mafie 2 není moc náročná hra, dá se rozjet i na celkem staré sestavě. Ta tvoje hra má jaké minimální a doporučené požadavky? Víš to už?[/quote]

Oficialni stanovisko pro TOR zni zatim takto:
[quote]While we don’t have the minimum system requirements available just yet, the goal is to make the game playable on most PCs.[/quote]

Takze bych tu narocnost o moc vyssi nez u Mafie 2 necekal, spis i nizsi ...
H3w3R (226)|18.10.2010 19:13
Tohle stanovisko měli i blizzard když vyvíjeli SC II, výsledek je takový, že tuhle hru (která vyšla letos v létě) rozjedu na nízké detaily (ne minimální) i já na svým 3,5 roku starým noťasu, hratelnost plynulá, ale oko moc potěšeno není, když mozek ví, jak to vypadá na full detaily.
Otázka je, co povážují za běžné PC...
hudson161 (82)|19.10.2010 09:08
Tak to je u Blizzardů celkem normální, furt oddalujou vydání a pořád něco vylepšujou a pak je to náročnější, Bioware jsou na tom líp, ty jejich hry jsou technicky na vysoký úrovni a i přes pěknou grafiku nejsou tolik náročné jak by každej čekal (Mass Efect) TOR úplně vynikat graficky na tu dobu nebude, předpokládá se, že v době vydání bude mít obecně tak střední náročnost když se to srovná s ostatními kousky, které v tu dobu budou vycházet