Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problém poraďte - DPC latence

Deexer (365)|17.10.2010 00:19
Čus řešil jsem tady problém se zvukem, tak jsem si koupil new kartu Creative Titanium X-fi.

Každopádně hraje dobře, až začne po nějaký době zas praskat. Když jsem projížděl web už asi týden.
(BTW: zkusil jsem vše až mě to zavedlo do HW) narazil jsem na článek kde použili program DPC Latency. Tak jsem ho zkusil použít taky a hodilo to nějaký chyby(asi).

1)Každopádně vůbec nevim co ten program dělá, a k čemu přesně slouží, zda s mim problémem má souvislost. (s praskáním)
2) Každopádně ty velké odchylky se oběvili, až zase po nějaký době. Zkusil jsem zapnout mp3 a, když zapraskalo po chvíli "vylítl graf" do ruda/žluta. (Když jsem ho nechal běžet občas tam "vylítla žlutá")
3)Potřebuju přeložit to co je napsáno v tom programu dole. (Poněvač nevim co to přesně řve)

V čem je teda problém? Můžu to nějak odstarnit?
Třeba tu teď plácám nesmysly, třeba to vůbec nesouvisí ten problém se zvukovkou, co tam ukazuje v tom programu a může to dělat něco jínýho což mě nezajíma :D

Každopádně posílám screen co to ukazuje.
latence2.PNG
DrZelenka (2491)|23.10.2010 08:14
Promin za opozdenou odpoved, ale sam sem si to chtel otestovat a mam malo casu.

Vpodstate to tam pise, ze to je zpusobeny ovladacema nejakyho zarizeni - jaka cast to je zjistis tak, ze ve spravci zarizeni neco vypnes, kouknes jestli se to zlepsilo a pokud ne, tak to zapnes a vypnes neco jinyho.

Me to ze staly odezvy 8000us na 150us shodilo napr. vypnuti a zapnuti sitovky (akorat trvale ji vypinat opravdu nebudu). Jinak dokud jsem mel odezvu stalou (at byla jakkoliv vysoka), tak mi to zadny blbosti se zvukem nedelalo, jen ve specifickych pripadech jsem slysel sumeni (ne, nebylo to nekvalitni mp3, ani reprakama).
Deexer (365)|24.10.2010 19:38
Funguje to dobre... verte nebo ne naslo to chybu v ovladaci u nvidie. Nastesti uz jsou nove takze chyba byla opravena a zvuk kterej diky tomu blbnul slape. Na nekterejch forech bylo vysvetleny proc dokonce i na strankach vyrobce programu proc to rusilo ten zvuk. Kazdopadne opravdu zajime opravit zvuk preinstalovanim gr. ovladace.

(BTW: tykalo se to jen 460GTX)
Richmond (8084)|24.10.2010 23:49
Můžu se zeptat o jaké konkrétní verze ovladačů šlo? Taky by mě zajímalo jak spolu souvisí zvuk realtek a obraz nv, jak jsi k tomuhle závěru dospěl? Sám používám integrovanou zvuk. na HDMI (ne, neni to realtek, netluče se s těma realtekama na ati gk - proto se ptám jak jsi došel k závěru) a nemám problém, ovladače pravidelně updatuji...

PS: zítra můžu do pc vložit 460ku abychom si to ověřili ;)

edit: ještě bych upozornil na tyhle dva thready, kde jsi nebyl schopný problém rozlousknout, natož abys zkusil rady, které jsme ti tam dali:
https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/52672-problem-se-zvukem
https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/53487-creative-sound-blaster-x-fi-fatal1ty