Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Delší CrossFire Můstek. Pomoc prosím

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    11

    Zdravím. Mám takový problém. Používám dvě grafické karty ATI HD3870X2 v CrossFireX. Jedna z karet se ale více zahřívá, protože je umístěná hned ve vedlejším PCI-E slotu na základní desce. Je to tím, že karty jsou dvouslotové a tudíš je jedna z karet ventilátorem téměř opřená o tu druhou. Moje deska má tři PCI-E x16 sloty pro tři grafické karty ,takže je možnost ,že bych karty dal dál od sebe. A teď ten problém. Samozřejmě mám krátký CrossFire můstek. Nevíte někdo ,kde bych ho sehnal? Děkuji všem za odpověď.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Možná tě to překvapí, ale my nevíme jakou máš desku, jak daleko od sebe sloty a jaký ten můstek potřebuješ. Takže kromě toho, že si postežuješ že ho máš krátký a chtěl bys ho delší, by jsi měl napsat jak dlouhý ho chceš mít. 8 cm nestačí? MSI dávalo tuším 4" můstek ke svým deskám, delší snad jedině homemade.
    BTW, ten třetí slot je plnohodnotný?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    MSI dávalo tuším 4" můstek ke svým deskám....
    já sem ke své msi nedostal žádný
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    11

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Možná tě to překvapí, ale my nevíme jakou máš desku, jak daleko od sebe sloty a jaký ten můstek potřebuješ. Takže kromě toho, že si postežuješ že ho máš krátký a chtěl bys ho delší, by jsi měl napsat jak dlouhý ho chceš mít. 8 cm nestačí? MSI dávalo tuším 4" můstek ke svým deskám, delší snad jedině homemade.
    BTW, ten třetí slot je plnohodnotný?
    Zdravím. Omlouvám se ,že píšu až teď. Nebyl bohužel čas :-( Tak rozestupy slotů na základní desce jsou standardizované! PCI-E x16 sloty pro grafické karty jsou na desce většinou ob jeden slot (u desek se třemi PCI-E sloty) a u desek se čtyřmi jsou většinou poslední dva sloty u sebe. Jsou samozřejmě i vyjímky, jako například DFI, která má tři sloty ob dva! Psal jsem, že je mám ve vedlejších slotech a že deska má celkem tři plnohodnotné sloty PCI-E x16! Takže potřebuji grafické karty dát do krajních slotů a tudíž potřebuji crossfire můstek čtyřslotový. Desku mám Gigabyte GA-790FXTA-UD5. Je to dost informací? Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od Kazy Zobrazit příspěvek
    Psal jsem, že je mám ve vedlejších slotech a že deska má celkem tři plnohodnotné sloty PCI-E x16
    Poslední PCIE slot je jen x8, nikoliv x16
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Pravděpodobně očekáváš, že lidé tady budou studovat layout u všech možných desek, přeměřovat jaká je standardizovaná vzdálenost mezi sloty a pak dedukovat jak dlouhý můstek chceš. To je ale omyl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Jinak nejdelší můstky se dávaly k MSI Eclipse a Asus M3A79-T Deluxe
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    11

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Poslední PCIE slot je jen x8, nikoliv x16
    Děkuji za upozornění. Opravdu má jen x8. Většinou se ovšem uvádí ,že deska má 3xPCI-E x16. Asi marketingový tah :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    11

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Pravděpodobně očekáváš, že lidé tady budou studovat layout u všech možných desek, přeměřovat jaká je standardizovaná vzdálenost mezi sloty a pak dedukovat jak dlouhý můstek chceš. To je ale omyl.
    To také nikdo neočekává. Asi jsi nepochopil slovo "Standardizované". Rozměry jsou dané. Prostě potřebuju čtyřslotový můstek. Co tu pořád řešíš? Jestli jsi jediný, kdo nepochopil otázku, tak se do toho nevměšuj a dělej něco čemu rozumíš! Očekávám nějaké odkazy, nabídky, nebo odpovědi jako například od Richmonda ,který stručně a jasně odpoví , případně doplní či opraví.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od Kazy Zobrazit příspěvek
    Prostě potřebuju čtyřslotový můstek.
    Obávám se, že takový není. Jedině se zkus podívat po Asus pcb pro 3 grafiky (místo 3x "kablík" je to pevná pcb, hodil bych ti fotku, ale mám při ruce jen sli můstky od nvidie)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od Kazy Zobrazit příspěvek
    To také nikdo neočekává. Asi jsi nepochopil slovo "Standardizované". Rozměry jsou dané. Prostě potřebuju čtyřslotový můstek. Co tu pořád řešíš? Jestli jsi jediný, kdo nepochopil otázku, tak se do toho nevměšuj a dělej něco čemu rozumíš! Očekávám nějaké odkazy, nabídky, nebo odpovědi jako například od Richmonda ,který stručně a jasně odpoví , případně doplní či opraví.
    Ty jsi fakt komický. A co asi píšu už od začátku? Nejdelší můstek co je běžně k sehnání je 8 cm, delší 4" (to je 102 mm) byl u některých MSI desek. Richmond doplnil jednu z nich. To jestli je poslední slot plnohodnotný, se ptám taky hned v prvním postu, jen nesmíš být líný číst až do konce chlapečku. Ale jo, já tomu jinak vůbec nerozumím, takže se do toho už vměšovat nebudu. Poraď si jak umíš.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    To jsou ty delší 8cm (9.7cm celý pásek), ob 4 sloty stačit nebudou...

    edit: on by asi chtěl tak dlouhý jako je tady ten SLI kablík v pozadí
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 25-10-2010 v 16:34
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    To jsou ty delší 8cm (9.7cm celý pásek), ob 4 sloty stačit nebudou...
    by mohlo stačit
    http://www.gigabyte.cz/products/mb/s...ta-ud5_10.html
    protože je to jen ob 3 sloty (masochystický upořádání do pcie1x asi nebude)

    délka celý desky cca 475px a 305mm
    na středy(od jednoho kraje k opačnýmu) pcie16x 135px a 86mm

    a lotes dělá 88mm http://www.lotes.cc/advanced_search_...categoryID=287
    číňan taky píše o 87mm
    http://global.ebay.com/2_Long_ASUS_F...474835847/item

    ale teda je to napnutý jak kšandy
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    11

    Mockrát děkuji. To je přesně to co jsem potřeboval.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Prosim pomoc!!!!
    Od Lap33 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 12-07-2011, 20:35
  2. Prosím o pomoc
    Od zelenac22 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 02-07-2010, 22:39
  3. Prosim o pomoc
    Od tommmmm v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 22-09-2008, 21:35
  4. prosim pomoc
    Od votvik v sekci Audio
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-06-2008, 17:54
  5. GeForce: 6800 GS, pci-agp mustek, teploty a chlazeni
    Od qbe v sekci Grafické karty
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 27-08-2006, 03:03