Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: POWER SAVING MODE problém

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    59

    Zdravím

    Nu, takže asi před měsícem jsem si koupil nový monitor ( LG LED FLATRON E2040S ).

    A asi po dvou týdnech provozu jsem klasicky zapnul PC a monitor vyskočilo na mě POWER SAVING MODE, říkám si co to ? Vypnu zapnu monitor ,nic! Dám restart PC vypnu zapnu monitor ,nic ! Zkoušel jsem různě prohazovat káble ,nic! Asi po 20minutách ( NE opravdu nemyslím obrazně, ale opravdu po 20minutách ) vysilujích restartech monitor naběhl nevím čím a jak a proč. Jakmile naběhl windows z orig. CD-čka jsem nainstalovat nejnovější aktualizace nebo co to bylo, aktualizoval grafiku.

    Asi 2týdny jsem jel bez problému ale dnes to stejné, ale až na to, že už restartuju PC a monitor asi už 40minut a stále nic !!!

    -Po startu PC nic nepípá, žádné zvuky.
    -Nic nehoří, nic nesmrdí.
    -Nekopu do PC, nekopu do monitoru.

    Takže asi tak PC jede ! Jen monitor ne ! Upozorňuju, že monitor jsem zakoupil nový, asi před měsícem !

    Ale já opravdu nevím čím to je prostě budu moc rád za každou RADU !

    Nejsem zas takový odborník tudíž prosím psát "laicky"

    Děkuji !
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Jiné monitor(y) fungují na PC v pohodě (případně tento monitor na jiném PC)? Připojuješ ho přes DVI nebo přes D-Sub kabel?

    To, že po startu PC nic nepípá spíš značí, že nemáš zapojen speaker (pokud teda "nicnepípáním" nepovažuješ jedno krátké pípnutí).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    Me by pomohlo, kdybys napsal svoji sestavu (hlavne grafickou kartu) a kabel, kterym pripojujes monitor k PC.

    Dale by pomohlo (jen je-li to mozne, pak dle poradi):
    0. Zkontrolovat zapojeni vsech kabelu (rozpojit, zapojit, poradne dotahnout)
    1. Pripojit monitor k jinemu PC
    2. Prohodit pripojeni grafickych vystupu na graficke karte (napr. 2x DVI- tak zapoj ten druhy)
    3. Jiny kabel?
    4. Jiny monitor?
    5. Zkusit jinou grafickou kartu
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    59

    Od monitoru mám obě "šňůry" takovéto (první obrázek)

    Ale vzadu u PC mám taky tento "stěma špičákama "

    Takže to do sebe nepasuje tudíž tam mám tuto korekci (druhý obrázek)

    Vše mám zatlačené,dotažené,přitlačené a tím pípáním jsem myslel jakože když je třeba vadný HDD tak to pípne např. 2x.

    Nemám možnost s porovnáním s jiným PC !

    Takže mám otevřít case u dát tam tu korekci na stálo ? Vyměnit?

    Jo a grafika nVIDIA 9600 GT
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: istockphoto_482775-d-sub-plugs.jpg 
Zobrazení: 2041 
Velikost: 29.3 KB 
ID: 19151   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: ATI%20DVI-DSUB%202.jpg 
Zobrazení: 1197 
Velikost: 47.4 KB 
ID: 19152  
    Naposledy upraveno uživatelem Moskau3: 19-10-2010 v 15:08
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    Citace Původně odesláno od Moskau3 Zobrazit příspěvek
    tudíž tam mám tuto korekci.....Jo a grafika nVIDIA 9600 GT
    Graficka karta ma vystupy, kterym se rika DVI. Ty mas kabel s konektorama, kterym se rika VGA/RGB. Proto je tam zapotrebi ta redukce.
    1. Kazdopadne grafika ma ty vystupy 2, tak to zkus zapojit do toho druheho.
    2. Pokud nepojede, bylo by VELMI moudre zapojit monitor nekam jinam (treba i notebooky maji VGA)

    Taky jeste napis prosim presny model zakladni desky (chci vedet, jestli tam neni int. grafika). dik
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    59

    Grafika není integrovaná to poznám i já ...

    Teď jsem tedy monitor píchnul přes tu redukci do NB a monitor jede ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Citace Původně odesláno od durib Zobrazit příspěvek
    Taky jeste napis prosim presny model zakladni desky (chci vedet, jestli tam neni int. grafika). dik
    To by asi poznal, měl by tam minimálně konektor VGA navíc Nicméně nemyslím si, že přehozením redukce do druhýho slotu se něco vyřeší (samozřejmě může, ale je to nepravděpodobné), spíš bych zkusil jinou redukci nebo kabel. Připojování přes D-Sub (ten modrý) - případně monitor pouze s D-sub, hlavně s vyšším rozlišení - je vždycky taková sázka do loterie, jestli pojede vše bez problémů a hledat pak problém jestli je v konektoru u karty, redukci, kabelu nebo monitoru je někdy docela rozčilující a většinou se to úplně nevyřeší....škoda, že ten monitor máš už měsíc u sebe, protože pokud jsi ho objednával přes net, tak jsi měl možnost do 14ti dnů ho vrátit, což by byla nejlepší možnost a pořídit nový monitor s DVI (navíc za tu cenu jsou už 22" 1680x1050 s DVI), teď budeš muset hledat řešení a případně monitor reklamovat (což se nemusí povést....)


    EDIT: Myslíš do NB bez redukce ne, přímo do konektoru D-Sub? (nepředpokládám, že máš noťas s DVI, to má málokterej). Zkoušel jsi už zapojit tu redukci a monitor do druhého výstupu na grafice?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    59

    Prostě...

    Mám teď ten monitor zapojenej v NB přes redukci a vše jede!

    Kámo víš jak ... Pošly mi prachy a já si koupím lepší
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Prachy ti nepošlu, jen ti radím, abys příště nevyhazoval svoje prachy zas za nějaký šunt (aneb jak se říká "nejsem tak bohatý, abych kupoval levné věci" že )

    V NB máš konektor DVI (ten bílý)? Zkus ho připojit do NB napřímo bez redukce (určitě má D-Sub konektor)... Nebo spíš zkoušel jsi už ten druhej výstup u grafiky???
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    59

    Já tu žádnej druhej výstup nemám

    Jen takovej ten širší tam kam pak píchnu redukci a ten modrej ale přesto to přece nejede

    Takže tu mám jen stěma "špičákama "

    A do NB to píchnu taky jen přes redukci jak mám teď
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Prosimtě "špičáky" je jakej konektor - ten modrej (může být i jiná barva), úzkej kterej sedí přesně na ten kabel co ti jde z monitoru nebo ten bílej (většinou), při kterém musíš připojovat tu redukci na druhém obrázku?? A vzadu na PC máš teda výstupy dva, tak které to jsou a vyzkoušel jsi oba dva?

    EDIT: pro představu přikládám obrázek - modrý užší je konektor D-sub (analogový, kabely pro tento konektor ti jdou z monitoru), bílý široký je konektor DVI (digitální, na ten potřebuješ tu redukci, abys mohl zapojit svůj monitor)
    Naposledy upraveno uživatelem Jandaskunk: 19-10-2010 v 17:16
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    59

    Ten modrej tam mám akorát že "naopak" jako těma "špičákama" ven. A to bílý tam mám taky dokonce vedle i v oranžové barvě
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,112

    Citace Původně odesláno od Moskau3 Zobrazit příspěvek
    Ten modrej tam mám akorát že "naopak" jako těma "špičákama" ven. A to bílý tam mám taky dokonce vedle i v oranžové barvě
    Asi mam malou predstavivost /VGA naruby /, muzes to vyfotit?
    A jestli ti tam nejde ten kabel od monitoru, kup si "obracenej" a zapoj ho bez redukce primo do "modryho se spicakama".
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    hmmm, D-sub male výstup(samec="špičáky") na grafike?

    Čo máš presne za grafiku?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    59

    Tak chlapy PC jsem dovezl tam kde jsem ho koupil frajer tam cosi zkoušel z BIOSem pak usoudil že si ho tam budou muset nechat na dýl takže pak napíšu čím to bylo
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Problémy s PC (HW/SW): Dvi power saving mode
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 03-04-2012, 15:01
  2. Problém s Power DVD 8,10
    Od George77 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 04-10-2010, 17:17
  3. POWER SAVING MODE - monitor nenaběhne
    Od vincik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 07-01-2010, 10:33
  4. Power Save Mode
    Od stechaf v sekci Monitory
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 17-01-2008, 21:02