Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Navrhnuta sestava, prosim o radu

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    91

    Ahoj, naklikal jsem si novou sestavu dle financnich moznosti predevsim a chci se zeptat zkusenejsich jestli jednotlive komponenty k sobe pasuji tzn. jestli nebude nejaka zbytecne vykona nebo naopak nejaka nebude brzdit ty ostatni.
    Jinak HDD necahvam stavajici SATA II 250GB.
    Bude stacit 400W zdroj??

    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...010MNB010RR801
    Naposledy upraveno uživatelem Weeman: 21-10-2010 v 12:47
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    406

    Ahoj

    Chtel jsem se ti na to podivat, ale ukazalo mi to prazdnej kosik.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    91

    Citace Původně odesláno od Doctor01 Zobrazit příspěvek
    Ahoj

    Chtel jsem se ti na to podivat, ale ukazalo mi to prazdnej kosik.
    Uz by to melo byt v poradku. viz puvodni koment
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    O aký zdroj ide? Na akom monitore sa bude hrať? Zostava nie je navrhnutá dobre(mŕtva platforma LGA775) Aký je finančný limit? Návrh zostavy(dal som tam aj zdroj)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    91

    Citace Původně odesláno od 16cmfan Zobrazit příspěvek
    O aký zdroj ide? Na akom monitore sa bude hrať? Zostava nie je navrhnutá dobre(mŕtva platforma LGA775) Aký je finančný limit? Návrh zostavy(dal som tam aj zdroj)
    jde o nejaky ASUS a bohuzel ted nejsem u sveho PC, abych mohl napsat uplde presne detaily, ale je uz 4 roky stary takze bych asi volil ten co si navrhl (presne po stejnem sem koukal )
    co se tyka cpu, tak jsem volil intel hlavne k vuli tomu, ze vsichni rikaji jak je lepsi a vykonnejsi, ale vzdycky sem mel AMD - muzes/muzete strucne zhodnotit toto tvrzeni?

    ad monitor: ten mam v planu v brzke dobe a vidim to nejspis na 22" sirokouhly (ASUS, SAMSUNG, ...) jinak v soucasne dobe mam Samsung 19" LCD 4:3
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    406

    Tak tu desku co tam mas - to je uz ponekud postarsi kousek, do toho bych dnes uz nesel.
    Pokud by sis pridal nejakou tu stovku, muzes mit tohle:
    http://www.alfacomp.cz/php/index.php?eid=136140
    (samozrejme ta grafika je jen moznost, tady muze jit cena jak nahoru tak i dolu)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Citace Původně odesláno od Weeman Zobrazit příspěvek
    ze vsichni rikaji jak je lepsi a vykonnejsi, ale vzdycky sem mel AMD - muzes/muzete strucne zhodnotit toto tvrzeni?
    Nejde oto čo si (bez urážky) myslí nejaké BFU ale oto, aký je reálny výkon (v hrách a aplikáciách) a to nie je práve Váš prípad, ten 4 jadrový Athlon bude vo všetko výkonnejší ako Vami navrhovaný C2D - 2 jadro)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    91

    Citace Původně odesláno od 16cmfan Zobrazit příspěvek
    Nejde oto čo si (bez urážky) myslí nejaké BFU ale oto, aký je reálny výkon (v hrách a aplikáciách) a to nie je práve Váš prípad, ten 4 jadrový Athlon bude vo všetko výkonnejší ako Vami navrhovaný C2D - 2 jadro)
    jeste jsem tedy koukal na i3 od intelu http://www.alfacomp.cz/php/product.p...K00830982Z2V5X a nestoji o moc vice penez, ale asi sahnu po tom AMD zase
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    406

    Tim by sis moc nepomohl, to 4-jadro ad AMD je za tu cenu asi nejvhodnejsi volba.
    Navic na desce mas dobrej chipset a muzes dat neco vic do grafiky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    91

    Citace Původně odesláno od Doctor01 Zobrazit příspěvek
    Tim by sis moc nepomohl, to 4-jadro ad AMD je za tu cenu asi nejvhodnejsi volba.
    Navic na desce mas dobrej chipset a muzes dat neco vic do grafiky.
    jeste jsem koukal po pheomech http://www.alfacomp.cz/php/product.p...K00830972PCX35
    je to 1300 priplatek, ale nedokazu zhodnotit jestli tento priplatek ku soucasne cene (cca 10k) je adekvatni vuci narustu vykonu a jestli nebude pro sestavu zbytecnej rychlik a zustane nevyuzit jeho potencial. AMD tedy mam rozhodnute, ale jeste teda konkretne jaky potrebuji poradit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Áno, ten Phenom je dobrá voľba - a veľmi ľahko sa taktuje(nemýliť s potenciálom taktovania) ale bude treba aj lepší chladič, teda ak chcete taktovať.. ale na hry bude dobrý aj ten Athlon Chybu neurobíte ani s jedným CPU. Ešte jedna otázka - akú bedňu máte?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Ta sestava od 16cmfan není špatná, ale určitě bych dal jinou desku. Za ty peníze například http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008M0972OIXTF Má už novější jižní můstek a integrované USB3 a SATA3. Akorát nemá zbytečnou integrovanou grafickou kartu. Desek je spousta, ale doporučuju Ausus s chipsetem AMD 870/ SB850, přesný model si vyber dle požadované výbavy.
    Taky by se dalo ušetřit na procesoru a zdroji, sice už to jsou horší varianty, ale stojí za zvážení. Procesor AMD Athlon II X3 440 (3 jádra místo 4) http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400830972PBYQB a zdroj Sesonic OEM (horší kondenzátory, možná i účinnost, ale stále slušný zdroj) http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008O0V41NLP6L.

    Doktore oprav si link na svůj návrh sestavy! Nejdřív na to Weemana upozorňuješ a pak to dáš stejně blbě.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    @NHKG - tak mne sa tá moja doska páči z hľadiska OC 8 pin a lepšie chladenie, int. grafika sa vždy hodí(aj na hybrid sli alebo keď sa dokaká dedikovaná). To ostatné je na zváženie pre užívateľa, čomu dá prednosť.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    406

    Citace Původně odesláno od NHKG Zobrazit příspěvek
    Ta sestava od 16cmfan není špatná, ale určitě bych dal jinou desku. Za ty peníze například http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008M0972OIXTF Má už novější jižní můstek a integrované USB3 a SATA3. Akorát nemá zbytečnou integrovanou grafickou kartu. Desek je spousta, ale doporučuju Ausus s chipsetem AMD 870/ SB850, přesný model si vyber dle požadované výbavy.
    Taky by se dalo ušetřit na procesoru a zdroji, sice už to jsou horší varianty, ale stojí za zvážení. Procesor AMD Athlon II X3 440 (3 jádra místo 4) http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400830972PBYQB a zdroj Sesonic OEM (horší kondenzátory, možná i účinnost, ale stále slušný zdroj) http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008O0V41NLP6L.

    Doktore oprav si link na svůj návrh sestavy! Nejdřív na to Weemana upozorňuješ a pak to dáš stejně blbě.
    Tak tu desku teda nevim, stoji prakticky stejne, jako ta co jsem navrhoval ja, usb3 a sata3 je tam taky, navic ta integrovana grafika se muze hodit, atd.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    406

    Citace Původně odesláno od Weeman Zobrazit příspěvek
    jeste jsem koukal po pheomech http://www.alfacomp.cz/php/product.p...K00830972PCX35
    je to 1300 priplatek, ale nedokazu zhodnotit jestli tento priplatek ku soucasne cene (cca 10k) je adekvatni vuci narustu vykonu a jestli nebude pro sestavu zbytecnej rychlik a zustane nevyuzit jeho potencial. AMD tedy mam rozhodnute, ale jeste teda konkretne jaky potrebuji poradit.
    No, ten cenovej narust oproti X4 640tce apod je cca 57%.
    Samozrejme je tam vice cache, ale i tak ...
    Navic to by skutecne chtelo pro dalsi taktovani lepsi chladic (treba Scythe Mugen 2 Rev.B CPU Cooler)
    a to je dalsi litr navic. Dale pak vykonejsi zdroj atd.
    Vzhledem k tomu, ze jsi nejprve stavel na dvoujadru a navic mas asi omezenejsi rozpocet, je to na zvazenou.
    Zkus si to znovu porovnat-secist a uvidis.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. prosím o radu
    Od hanysk v sekci Audio
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-11-2010, 18:18
  2. Nová PC sestava - prosím o radu
    Od geonew v sekci PC - archiv
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 09-12-2009, 17:09
  3. Prosím o radu
    Od mafra72 v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 02-02-2009, 15:27
  4. Sestava s monitorem do 30tis - prosim O Radu!
    Od tralalacek v sekci PC - archiv
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 18-02-2008, 18:19
  5. Prosim o radu
    Od Gling-glo v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 13-03-2007, 16:35