Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Problém s místem na novém HDD

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    39

    Sestava: Gigabyte GA-M57SLI-64
    AMD Athlon x2 4400+ (2,7Ghz)
    2 Gb ram 800 Mhz
    Radeon HD5670

    Koupil jsem si novy HDD http://interlink.tsbohemia.cz/pevny-...mb_d84422.html
    Když pustím instalaci Win XP tak mi ukáže že disk ma jen 130 GB maximalní hodnota.
    U starého HDD sem to měl taky tak, ale ten byl 160 GB takže to nebyl problém.
    Prosím poraďte.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    120

    Deska je starší a daný HDD patrně nezná. Řešením je flashnout na desku nový (novější) bios. Pokud nevíte jak na to, určitě najdete postup zde na fóru.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Případně, pokud by bios a programy pro dělení disku (např. Acronis nebo PQmagic z hirens boot cd) ukazovaly velikost správnou, zkontrolovat, jestli je ta instalačka XP alespoň se SP1 (orig. XP bez SP taky měly tenhle problém). Případně naintegrovat v nlite (a nejlíp rovnou SP2 nebo SP3).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    39

    Flashnuti novejšího BIOSu nepomohlo....a přesně jak píšeš tak BIOS ukazuje velikost HDD 500 GB, ale muj XP neni ani s SP1 je to starý origo. Můžu poprosit o bližší info o rešení problemu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,103

    Citace Původně odesláno od Holic1991 Zobrazit příspěvek
    Flashnuti novejšího BIOSu nepomohlo....a přesně jak píšeš tak BIOS ukazuje velikost HDD 500 GB
    Jak nepomohlo, BIOS to vidi dobre
    ale muj XP neni ani s SP1 je to starý origo. Můžu poprosit o bližší info o rešení problemu?
    Stahni si a nainstaluj Service Pack 3.
    Naposledy upraveno uživatelem zsdx: 21-10-2010 v 17:59 Důvod: oprava citace
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    39

    Jak nepomohlo, BIOS to vidi dobre

    Ano teď už vidí, zkusím stahnou ten service pack.....ale pokud vím tak mi SP3 ze starým HDD nepomohlo, takže si tím nejsem jistý.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Pokud jsi na starým PC instaloval XP bez SP, nedovolil ti vytvořit větší partition, a pak po instalaci SP3 už jí asi viděl, ale to bys býval musel ve správci disků nebo nějak zvětšit.

    Takže - buď nejdřív naintegrovat SP3 do instalačky XP pomocí nlite, z nlite vypálit jako bootovatelný CD (nejlíp na RW-čko) a instalovat už se SP3 (což je postup kterej bych osobně preferoval já, protože je pak menší velikost instalace na disku).

    Druhá možnost je nainstalovat bez SP, nechat jenom malou partition na systém (např. 50 GB, tam ti limit nepřekáží), pak po nainstalování doinstalovat SP3 a vyrobit ve Správci disků další partition na data na zbytku disku, kterej už po instalaci SP3 by měl být vidět celej.
    To doporučuju tak jako tak (i v případě že bys integroval SP3), protože vždycky je lepší mít na systém zvlášť partition (C: ) a na data zbytek, snáz se pak totiž přeinstalovává - přeformátuješ jenom systémovou a data na D: ti zůstanou.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    39

    Díky moc za help, sehnal jsem si OS s SP2 a vše šlape jak má.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 21-11-2013, 22:47
  2. Flash disky: Problém s místem
    Od KubLama v sekci Flash disky, pam. karty
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 02-05-2013, 11:11
  3. Problém s připojením UPC na novém notebooku
    Od hananasam v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 15-01-2011, 16:08
  4. Plýtvání místem na fóru
    Od czhunter v sekci Fórum a magazín SHW
    Reakcí: 50
    Poslední příspěvek: 22-11-2009, 19:46
  5. Problémy s místem na disku(POMOC)
    Od Teddomil v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 10-02-2009, 20:14