Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Nefunkční obraz u běžícího PC

  1. #1

    sgd sgd je offline
    Nováček
    Registrace
    Oct 2010
    Příspěvků
    5

    Zdravím všechny. Pročítal jsem tuto diskuzi a narazil na řadu podobných problémů tomu mému, nicméně ten můj stále trvá i přes mé pokusy pokusy.

    Takže jedná se o to, že komp v pořádku fungoval až donedávna kdy jsme dostal šílený nápad namontovat vodní chlazení....montáž proběhla ok ale po zapnutí jsem zjistil že mi nefunguje pumpa...ok...tak jsem se rozhodl vše dát do původního stavu (vyměnoval jsme chladiče na CPU a na GK). Jenže ouha. při vrácení do původního stavu mi po zapnutí PC nenaběhl monitor ani se neozvalo pípnutí při startu. Zkusil jsme tedy několik věcí. Zkusil jsme vše vyndat a znovu zapojit...zkontroloval jsme veškeré usazení komponent...to je ok. Zkusil jsme tedy pár rad z tohoto fóra. Jako první reset BIOSU (jak přes jumper tak přes baterku). NIC. Poté jsme odpojil vše přebytečné...nechal jsme jen RAM, CPU a GK...opět nic. Zkusil jsme odpojit i RAM a GK a jestli je MB ok. po zapnutí hned začal speaker pípat. Takže tam by problém být neměl. Zkusil jsem tedy proházet RAM, zapojit jen jednu, odpojit veškeré nepotřebné věci z MB, dát monitor na druhý výstup u GK, ale stále NIC. Jediné co jsem nezkoušel je výměna GK, ale nemám ji kde vyzkoušt..bohužel. Napadá vás někoho ještě něco co vyzkoušet? A co případně dělat když i GK bude OK?

    jen pro doplnění má sestava:
    Zdoj: Fortron400W
    Deska: Asus P5Q SE2
    CPU: C2D 2,6GHz
    Graf. Karta: ATI RAdeon 3870
    RAM: A-Data 2x2048
    2xATA disk+1xSATA disk
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér Avatar uživatele Gejmer
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    99

    Co jsi tam zkoušel dávat za bloky? Jakou pastu?
    Tohle vypadá na GK. Možná jsi jí poškodil PCB, HD3870 nemá jádro kryté heatspreaderem.
    Nějak tu kartu vyzkoušet musíš,buď u někoho v PC,nebo si na odzkoušení pujčit jinou.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    sgd sgd je offline
    Nováček
    Registrace
    Oct 2010
    Příspěvků
    5

    Bloky byly od Thermaltakeu a pasta nějaká standartní. Kartu jsem pouze vyndal přendal chladiče a pak zase zandal. Jinak standartně mam na GK Accelero2
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér Avatar uživatele Gejmer
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    99

    Musíš tu kartu nějak odzkoušet,ikdyby to mělo bejt u souseda co bydlí přes ulici a jen se pozdravíte
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    sgd sgd je offline
    Nováček
    Registrace
    Oct 2010
    Příspěvků
    5

    Tak to bude zrejme grafarnou. Na jinym kompu nejde. Ikdyz nevim co se ji mohlo stat. Je mozné ze se spálila??? Mela pouze medeny chladic od vodniho chlazeni, do ktereho ovsem netekla voda, ale byla zapnuta tak 10 sekund.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele Gejmer
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    99

    To by nevadilo těch pár sekund bez chlazení..
    Spíš bych to typoval na poškozené jádro,jak jsi přendával chladič tak si mohl kousek jádra odštípnout.(Od toho je IHS aby se tomu zabránilo,ale 3870 ho nemá.)
    Nebo jsi zkrátka jen napatlal pastu tam kam jsi neměl.
    Na takové věci jako grafiku používat jen elektricky nevodivou pastu a ne nějakej sajrajt za 15kč.
    Doporučuji MX2.(A nejen já,doporučuje ji i Slovinský výrobce bloků EK Waterblocks.)

    Sundej chladič a pozorně se podívej na tu kartu,jestli někde nevidíš kousek odštíplého jádra,nebo opálené součástky.
    Naposledy upraveno uživatelem Gejmer: 30-10-2010 v 02:54
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    No pokud v tom bloku ani nebyla voda, tak se teoreticky spálit mohla, ale bylo by to pravděpodobně cítit (ze spodní strany bude karta lehce ohnědlá a smradlavá). Jinak viz Gejmer.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    355

    Spis se priklanim k tomu, ze behem vymeny chlazeni doslo k mechanickemu poskozeni VGA. Pokolikate uz? Vim, ze jsi byl opatrny, ale zpusob, jakym chladic menis na to nema vliv. Jde o to, ze grafika byla v tovarne vyrobena nejakym postupem. Jednotlive casti byly slepeny a sesroubovany a drzi pod urcitym tlakem. Tim, ze grafiku rozeberes, zmenis tyto fyzikalni pomery a ve vetsine pripadu, ktere znam, zrejme proto doslo k jejimu poskozeni. Staci jeden signalovy odlepeny pin na GPU a je to v pytli. Prikladem mi je kolega, hw mazak. Koupil si lepsi chladic na ATI HD2900XT. Pouzil pri manipulaci uzemnovaci naramek. Dal si proste zalezet. A vysledek? Skoda cca 10.000,- Kc a VGA na vyhozeni. Takze doporucuji do konstrukce VGA vubec nezasahovat. Maximalne externe zregulovat otacky, kvuli hlucnosti. U mainstreamu na to vyrobci kaslou a grafiky jsou dost hlucne (2500 otacek pri 29 stupnich celsia se mi zda opravdu neadekvatni, menice studene).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    sgd sgd je offline
    Nováček
    Registrace
    Oct 2010
    Příspěvků
    5

    No chladic jsem menil jen jednou a to ze standartního na accelero a pak az ted. kouknu jestli je tam neco v neporadku ale nemyslim, ze bych nejakou malickost nasel pouhym okem
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    sgd sgd je offline
    Nováček
    Registrace
    Oct 2010
    Příspěvků
    5

    tak grafarnu jsem prozkoumal a nenasel sem nic co by na ni bylo spatne. Tak jsem ji zkusil poslat na reklamace a uvidim jestli mi to uznaj
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. nefunkčni obraz
    Od ZdenekN4 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 05-01-2010, 19:54
  2. Problémy s PC (HW/SW): Nefunkční obraz
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-08-2008, 19:10
  3. Obraz
    Od Zoidik v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 23-04-2008, 11:11
  4. GeForce: Nefunkční obraz u GF 9600GT??
    Od skeerko v sekci Grafické karty
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 22-03-2008, 11:33
  5. Nefunkční obraz
    Od Candy v sekci OS Windows
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 24-06-2007, 17:01