Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Forton 200w + nova gk

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    10

    Dobry den,
    jelikoz jsem se rozhodl upgradovat svou starou sestavu [athlon xp 3000+],tak jsem koupil novou gk a pameti.Konkretne pameti zvetseny z 512 na 1024 mB a grafika koupena nova hd 3650[ddr2,agp].pred tim jsem mel radeon 9200 64 MB.Ted jsem tedy mel problem,ze se mi pc zapne,klav. sviti,ale na displayi nic.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Noedar
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    260

    ten fortron si tiez kupoval teraz? nesekol si sa nahodou? ma skutocne 200W?
    ak ano, tak myslim, zeby to zdroj nemusel zvladat napajat
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Zdroj to utiahne - spotreba sa zvýši najviac o 20W... ale asi nie je zapojené prídavné napájanie... ak je vyžadované... ak nie, tak to už ten zdroj fakt nezvláda(holt je to 200w)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    odb odb je offline
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    513

    Skontroluj zapojenie tej GK (pre istotu ju uplne vyber z PC a znovu zapoj). Ak mas zaprasene PC, tak skus ho najpr trochu vycistit. Skus overit, ci mas najnovsi BIOS na zakladnej doske. Skus GK s inym zdrojom a ak nepomoze, tak skusit tu grafiku v inom PC. Skus poodpajat disk, DVD a tak skus zapnut PC. Skus vybrat RAM a bez RAM zapni PC, ci ti bude pipat doska.

    Problem moze byt v zdroji, zakladnej doske alebo v samotnej GK. Skus napisat aku mas zakladnu dosku (presny typ)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od 16cmfan Zobrazit příspěvek
    Zdroj to utiahne - spotreba sa zvýši najviac o 20W... ale asi nie je zapojené prídavné napájanie... ak je vyžadované... ak nie, tak to už ten zdroj fakt nezvláda(holt je to 200w)
    200 W a navíc asi dost starý = silná + 5 V větev na úkor 12 V. A grafika je napíjená právě z 12 V.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Noedar
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    260

    ta grafika je pomerne celkom nova, bude asi aj viacej papat, myslim, ze tych 200W je vazne malo, pametam si este na mojom pentiume 150Mhz kde bol dokonca 150W zdroj
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    200 W a navíc asi dost starý = silná + 5 V větev na úkor 12 V. A grafika je napíjená právě z 12 V.
    na těhle starých zdrojích je 12V větev většinou 8A což by mohlo být pro napájení cpu(za předpokladu ž deska má 4pin pro cpu) a grafiky fakt málo
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    Citace Původně odesláno od matyyy Zobrazit příspěvek
    na těhle starých zdrojích je 12V větev většinou 8A což by mohlo být pro napájení cpu(za předpokladu ž deska má 4pin pro cpu) a grafiky fakt málo
    jj, pri spotrebe HD3650 zhruba 63W ( v porovnaní s 9200 a jej pár watmi) to starý (verziou aj vekom) zdroj zjavne nedáva ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    10

    fortron je puvodni,nevim presne typ,ovsem ma jiste 200w.PC je kancelarsky,tedy mb je asus a7v880.
    poctitac je procisteny,napajeni jsem samozrejme zapojil [ne pres redukci od vyrobce,ale byl jiz od zdroje samotny kabel/v nem mam jeste disk].Tedy jestli se jeste jednou stane ,ze bude po staru cerna obrazovka,pak koupim novy.Jaky bude stacit?
    Dekuji za odpovedi
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    Seasonic 350W - leda žeby si uvažoval nad novým počítačom (do budúcna), potom by sa oplatilo porozmýšľať nad niečím lepším
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    10

    Koupil jsem zdroj,v alze a ma misto 20 pin mb napajeni jen 19 pin.Asi reklamace,ze?

    edit:
    1 x 20/24 pin ATX specifikace na alze.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Mozna by bylo lepsi kdyby si napsal JAKY zdroj si koupil, nemyslíš?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Tipuju, že koupil ten Seasonic 350W (křišťálová koule ), ale jinak nejspíš myslí ten vynechaný jeden pin, který má téměř každý nový zdroj u 20/24pinu a to je chybějící -5V (pokud to říkám dobře), které se už nepoužívá...

    Jinak mám stejnou otázku jako speed
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    10

    Zdroj byl FORTRON AX400-60APN,ktery jsem tedy vratil.Nainstaloval jsem ho a opet system nenabehl,tak jsem pripojil stary a system nabehl.Nyni uz jsem pc znovu zapnul,jenze opet na 3. pokus.
    hwinfo:AMD Athlon XP 3000+,ATI RADEON HD 3670/4570/4580 (RV635 XT), ASUS A7V880.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Takze zdrojem zdá se, to nebude. Se starou grafikou nicméně vše funguje bez problémů? Nemůže být vadná paměť kterou si přidal? Zkus ji opět vyndat.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Radeony: utahne zdroj Forton 350w Sapphire HD4730?
    Od Opavak v sekci Grafické karty
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 13-01-2010, 19:54
  2. Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 21-01-2009, 22:10
  3. EUROCASE vs. FORTON
    Od Pixel461 v sekci Zdroje
    Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 26-02-2008, 18:32