Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Hlučnost a kvalita boxovaného chladiče 3200+. Bude lepšímu chladiči něco překážet?

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    V jakém stavu je dodávaný boxovaný chladič procesoru AMD Athlon 64 3200+ pro socket AM2? Jaké jsou Vaše zkušenosti s těmito chladiči? Především mi jde o to, zda je tichý, PC bude totiž umístěn v kanceláře, kde jde o "neohluchnutí" především

    Možná bych do sestavy dal spíše Arctic Cooling Freezer 64 Pro nebo CoolerMaster RR-DCH-S9U1 Hyper TX. S Freezerem jsem totiž u některých revizí jisté potíže s uchycením k desce, které je až příliš pevné (ale to už jistě víte ). Půjde ten CoolerMaster dát do této skříně a základní desky? Myslím si, že by mu tu nemělo nic překážet, ale raději se zeptám
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    377

    Citace Původně odesláno od Petr S.
    V jakém stavu je dodávaný boxovaný chladič procesoru AMD Athlon 64 3200+ pro socket AM2? Jaké jsou Vaše zkušenosti s těmito chladiči? Především mi jde o to, zda je tichý, PC bude totiž umístěn v kanceláře, kde jde o "neohluchnutí" především
    Zprovozněte Cool'n'Quiet a chladič neřešte. Ušetřené peníze použijte raději na něco jiného.

    Mám Athlon64 Winchester 1,8 GHz, při kancelářské práci je prakticky stále podtaktován na 1 GHz. Fancontrol mám nastaven tak, že při 36 °C se spustí větráček (1800 rpm) a jakmile teplota klesne pod 34 °C, tak se větráček vypne. V praxi to vypadá tak, že pět minut je větráček zcela vypnutý a minutu se neslyšně točí na minimálních otáčkách. Pokud je procesor zatížen na plné frekvenci, tak jej lze uchladit při otáčkách větráčku okolo 3000 rpm, kdy už je slyšet ševelení. Maximální otáčky má větráček na 3200 rpm.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    C&Q sux. kup poradnej chladic a neres kraviny.

    standardni vetrak je stredne hlucnej. Nicmene A64 3200+ vubec netopi, takze treba takovej obycejnej Freezer 64 (v revizi pro AM2) ti to uchladi uplne do ticha
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    377

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS
    C&Q sux. kup poradnej chladic a neres kraviny.
    Můžete prosím vysvětlit, proč se domníváte, že se Cool'n'Quiet nevyplatí používat? (Alespoň tak jsem pochopil první větu vašeho příspěvku.) Uvítal bych velmi konkrétní argumenty.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Ano, já také Myslím, že Cool&Quite je fakt skvělá vychytávka, která se rozhodně dá využít - u počítače mi totiž nejvíce záleží na produkovaném hluku.

    Ritchie83: Jak jste mluvil o tom větráčku, měl jste na mysli standardní boxovaný, že? Ve Vašem příspěvku totiž žádné bližší informace nejsou.

    Už jsem dnes slyšel o tom, že boxované chladiče AMD nejsou tak špatné jako Intelovské. Sám jsem nikdy boxovaný chladič nevyužíval ani jej do žádného počítače nedával a tak jsem myslel, že to bude podobné u obou firem (prostě box jako box) a proto jsem to řešil...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    me vykat nemusis(te).

    1. je to nevyhoda pri taktovani a tenhle procesor by popohnat zaslouzil
    2. nekdy je potreba narazove vykon... mozna si to myslim spatne, ale nez si C&Q uvedomi ze ho ma dodat, uz muze byt pozde.
    3. promenliva hladina hluku je horsi (pro me) nez konstantni velmi nizka hladina hluku (sum). Pokud nemusim neco regulovat, tak to nereguluju a udelam to rovnou poradne. Mam rad stale ticho a ne obcasny hluk.
    4. mam BOX z A64 taky (v supliku) a nad 2,5K otacek je to (pro me) nepouzitelny - je to slyset. Mozna mam prilis vysoke naroky, ale investice 450 Kc do docela kvalitniho arctica freezer 64 pro me nebyl problem.
    5. kdyz si pustim na pozadi konvertovani mp3/obrazku/videa/cokoliv, budu pri tom serfovat po netu a pustim si k tomu video (bezna kombinace), jsem snad povinnen poslouchat box na 3000 otacek?
    6. obcas muze delat problemy

    C&Q bych zapnul u nejake bezvyznamne kancl masiny, ale doma ho mam vypnutej.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Ano, v lecčems máž určitě pravdu - třeba v bodu 2. Sám bych preferoval taky přidat tam lepší chladič, ale je to do kanceláře, kde PC budou využívat trošku střídměji než jsi nastínil Na těch pár prográmků...

    Ohledně taktování, máš taky pravdu, ale tuším, že budoucí majitelé v kanclu nevyužijí ani výkon, který jim bude procík poskytovat při základním taktu...

    BTW: Pokud bych měl PC pro sebe, rozhodně bych tam chladič dal. Moc se mi líbí Freezery, ale ten nevím jestli bych tam dal. Je tu problém s tím moc pevným uchycením, které ničí desky A vzhledem k tomu, že jsem zaslechl že i původní revize byla označena jako "AM2 kompatibilní" bych to radši moc neriskoval...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    aha. zacal jsem to poradne cist oz od ritecheyho prispevku ;o)) Jestli je to do kanclu, tak to zapni a nechej box, tam to vazne staci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    377

    Citace Původně odesláno od Petr S.
    Jak jste mluvil o tom větráčku, měl jste na mysli standardní boxovaný, že? Ve Vašem příspěvku totiž žádné bližší informace nejsou.
    Ano, měl jsem na mysli boxovaný, omlouvám se, že můj příspěvek nevyzněl jasně.

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS
    1. je to nevyhoda pri taktovani a tenhle procesor by popohnat zaslouzil
    2. nekdy je potreba narazove vykon... mozna si to myslim spatne, ale nez si C&Q uvedomi ze ho ma dodat, uz muze byt pozde.
    3. promenliva hladina hluku je horsi (pro me) nez konstantni velmi nizka hladina hluku (sum). Pokud nemusim neco regulovat, tak to nereguluju a udelam to rovnou poradne. Mam rad stale ticho a ne obcasny hluk.
    6. obcas muze delat problemy
    Problém obecně nestojí cool'n'quiet versus kvalitní chladič, neboť i s kvalitním chladičem lze provozovat cool'n'quiet. Budu tedy reagovat jen na body, které se týkají přímo cool'n'quiet a nikoliv nekvalitního chladiče.

    1. Pokud se při taktování nezvyšuje napětí, tak pouhá změna frekvence s cool'n'quiet neinterferuje. Při zvýšení napětí si netroufám hádat.
    2. Doba přechodu mezi stavy je u mého procesoru 1,24 ms. Výchozí konfigurace governoru ondemand zvýší frekvenci po 1,24 s zátěže, ale tuto hodnotu lze bez újmy snížit např. na 248 ms, kdy už žádnou prodlevu při požadavku na výkon nepociťujete.
    3. S kvalitním chladičem lze uchladit "podtaktovaný" Athlon pasivně. Jestliže počítač většinu času vykonává procesorově nenáročnou činnost, je to asi nejlepší způsob chlazení.
    6. Pokud člověk používá kvalitní hw, tak by žádné problémy nastat neměly.

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS
    me vykat nemusis(te).
    Ale mohu? Neznám vás, tak to považuji za lepší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    rs rs je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    104

    Souhlas s Ritchiem. Pokud to bude kancelářský počítač s alespoň průměrně dobře odvětranou skříní je BOX chladič dostatečný.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Ja by som tam dal freezer 64 pro pwm Ja ho mán tiez a som s ním spokojný pri surfovaní mi beží okolo 500 ot.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Chlazení procesorů: Rozbitý větrák na boxovém chladiči
    Od Jan Jindra v sekci Chlazení
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 17-01-2012, 20:08
  2. Odpojovani boxovaneho IDE HDD pripojeneho pres USB
    Od lastsaves v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 12-01-2012, 16:42
  3. Chlazení procesorů: Hluk boxovaného chladiče
    Od Zpjevy v sekci Chlazení
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 06-01-2010, 18:33
  4. Jak zapojit dva fany na chladiči
    Od Kauci v sekci Chlazení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 30-11-2009, 17:47