Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 38

Téma: Otestování stability PC

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    156

    PC WIN XP SP 3, poslední aktualizace, bez breberekse zničehožnič restartuje. Prý padá do modré smrti, ale chybové hlášení nemám. Teď mám PC u sebe a chtěl bych jej otestovati v zátěži. Poradíte?? Zkoušel jsem 3d mark, ale to je na grafiku spíše. Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    OCCT, LinX či Prime95.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    CPU/GK viz. kevin00
    RAM - GoldMemory - tak 5h nechat bezet
    disk - HDTune
    teploty - OCCT/Everest/CoreTemp ,....
    zdroj - pujcit si jiny, znackovy a zarucene funkcni
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Vypnout automaticke restartovani a nafotit Bluescreen a hodit to sem.
    Plus vypis komponentu by se nam hodil.
    Kdy se konkretne PC "restartuje", po jake dobe, v jakem programu..... Co nejvic to rozved
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    156

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    To prime vypada pekne, ale jaksi nechapu jak jej nastavit....

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    Vypnout automaticke restartovani a nafotit Bluescreen a hodit to sem.
    Plus vypis komponentu by se nam hodil.
    Kdy se konkretne PC "restartuje", po jake dobe, v jakem programu..... Co nejvic to rozved
    Proboha přečti si pořádně co píšu a pak vyploď moudrosti.
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 29-10-2010 v 13:49 Důvod: sloučen doublepost
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Spusť program, zvol Options -> Torture Test -> Blend. Nech testovat přes noc.
    Naposledy upraveno uživatelem kevin00: 29-10-2010 v 13:57
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Ja sem to cetl, prave proto sem to napsal. Nechapu co se Ti nezda. Kdyz neumis ani nastavit Prime95%, tak nehazej machry prosimte.

    Znova rikam, vypni automaticky restart po BS. Pak uvidis co to napise. Spust jeden z tech testu co Ti radili...
    OCCT, LinX, Prime95

    Ja mam radsi OCCT bud CPU test, nebo Linpack test (+RAM)

    PS: Nikdy neni nic z nicehoznic.
    Naposledy upraveno uživatelem Georginek: 29-10-2010 v 15:22
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Jen bych poznemenal že zdroj a přehřívání CPU nedávají většinou BSOD. To padá uplně.

    Bsod většinou buď SW problém (ovladače něčeho), vada paměti (goldmemory test), případně vadný sektor na disku (HDTune).

    OCCT a PRIME95 mi nepřijdou vhodné na začátek, ty se používají hlavně při taktování a následném testu jestli to člověk nepřehnal.. Ty bych pouštěl až jako poslední.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    156

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    Ja sem to cetl, prave proto sem to napsal. Nechapu co se Ti nezda. Kdyz neumis ani nastavit Prime95%, tak nehazej machry prosimte.

    Znova rikam, vypni automaticky restart po BS. Pak uvidis co to napise. Spust jeden z tech testu co Ti radili...
    OCCT, LinX, Prime95

    Ja mam radsi OCCT bud CPU test, nebo Linpack test (+RAM)

    PS: Nikdy neni nic z nicehoznic.
    Vážený kolego,
    psal jsem : PC WIN XP SP 3, poslední aktualizace, bez breberek se zničehožnič restartuje. Prý padá do modré smrti, ale chybové hlášení nemám. Teď mám PC u sebe a chtěl bych jej otestovati v zátěži. Poradíte?? Zkoušel jsem 3d mark, ale to je na grafiku spíše. Díky

    Tudíž pro méně chápavé. Ještě jsem PC nespustil. Tudíž chci poradit čím otestovat, abych případně mohl opsat chybové hlášení. Tvoje odpověď reagovala úplně na něco jiného a tudíž z mého hlediska jsou to bláboly.

    Vypnout automaticke restartovani a nafotit Bluescreen a hodit to sem.
    Plus vypis komponentu by se nam hodil.
    Kdy se konkretne PC "restartuje", po jake dobe, v jakem programu..... Co nejvic to rozved

    Nejsem velký božský odborník, který má zkušenosti s HW a jeho testováním. Takže Tvoji poznámku, že házím machry považuji za úsměvnou a slaboduchou.

    Ještě jednou a pomalu. Chtěl jsem poradit čím otestovat mašinu!!!!!

    Děkuji všem co mi poradili. Začnu tedy testem pamětí, poté HD Tune. a nakonec tedy Prime. Jen jsem myslel, protože mám málo času, jestli něco nezpůsobí pád systému rychleji, abych zjistil dle chybové hlášky co to pravděpodobně dělá.

    Takže jdu na to a jestli můžu se poté ptát, tak prosím (jsem drzý já vím) odpovědě k věci. Budu se revanžovat. Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Poznámka aby jsi vysál mašinu, zkointroloval upevnění součástek je asi bezpředmětná co?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Pane kolego, chovejte se
    Proste zaklad, kdyz chce nekdo poradit je, ze napise presny vypis komponent, stav pc a poradne a co nejvice detailne popise problem.

    JAK REAGOVAL NA NECO JINEHO?? Reagoval jsem na problem, poslys.
    Jaky mene chapavy? Ty si snad napsal v prvnim postu, ze si pocitac jeste nespustil? To jako mame vedet co si myslis?
    Podle me bys mel nejdriv zjistit problem a teprv potom delat nejaky testy.
    Kdyz Ti to spadne pri OCCT, nebo LinX ci Prime95, stejne nezjistis co tomu je. Proste to spadne, hotovo. Ztrata casu.
    Zjistit co je to presne z BS a to bez "vypnuti" automatickyho restartu tezko zjistis.
    Co nechapes na tom, ze jsem se te 2x ptal, kdy se pocitac restartuje? Pri jakem spustenem programu pada do BS? Restartuje se i pri spousteni Windows, nebo pri Log-on, nebo jen v systemu, ve hre??? ( Z toho vseho se da vyvodit zaver).

    Jestli si chtel jenom strojovite vypsat testovaci programy tak si mel pouzit toto......nebo se podivat do sekce Download - je jich tam mraky. A tady mas dalsi programy .
    Nicmene bych zacal tim cim jsem psal a posleze udelal Test HHD pomoci (HD Tune) a pameti (GoldMemory,Memtest). Zde je podrobny popis,jak otestovat RAMky
    Naposledy upraveno uživatelem Georginek: 29-10-2010 v 17:56
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    156

    Pane kolego s Vámi je to těžké,

    psal jsem, že počítač """prý""" padá do modré smrti a že teď jej mám u sebe a """chci""" jej otestovat a nevím čím.
    Všimni te si prosím zvýrazněných slov prý a chci. Člověk nezatížený voluntarismem pochopí, že jsem jej ještě nespustil a že vycházím z toho, co mi bylo řečeno a chci řešit problém. takže Váš příspěvek je zcela iracionální a vypovídá o to že jste jej nečetl. Proto nechápu, že mně obviňujete, že házím machry. Ptal jsem se JAK mám otestovat věc co jsem ještě neviděl a ne odpovídat na otázku co to dělá. Držím se faktů, nešířím doměnky a hlavně čtu co lidé píší.

    Tímto bych tuto zcela neplodnou debatu zakončil.

    P.S. Tímto děkuji uživateli fofršnek. Test pamětí ukázal chybu, ale když jsou v jiném slotu tak to jede bez problémů. Mohu tímto považovat problém za vyřešený, samořejmě až po důkladném otestování?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    No pro hlubší analýzu by nebylo špatné napsat co je to za paměti, jaká je to deska a v jakém zapojení (slotech) jdou či nejedou. Může to souviset s DCH.

    Každopádně pokud to goldmemory projde bez chyby a není účel se v tom moc pitvat, tak bych to s klidem nechal být.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od Rosta43 Zobrazit příspěvek
    Pane kolego s Vámi je to těžké,

    psal jsem, že počítač """prý""" padá do modré smrti a že teď jej mám u sebe a """chci""" jej otestovat a nevím čím.
    Všimni te si prosím zvýrazněných slov prý a chci. Člověk nezatížený voluntarismem pochopí, že jsem jej ještě nespustil a že vycházím z toho, co mi bylo řečeno a chci řešit problém. takže Váš příspěvek je zcela iracionální a vypovídá o to že jste jej nečetl. Proto nechápu, že mně obviňujete, že házím machry. Ptal jsem se JAK mám otestovat věc co jsem ještě neviděl a ne odpovídat na otázku co to dělá. Držím se faktů, nešířím doměnky a hlavně čtu co lidé píší.

    Tímto bych tuto zcela neplodnou debatu zakončil.

    P.S. Tímto děkuji uživateli fofršnek. Test pamětí ukázal chybu, ale když jsou v jiném slotu tak to jede bez problémů. Mohu tímto považovat problém za vyřešený, samořejmě až po důkladném otestování?
    Kdybys misto odpovedi "to jsem nezkousel, nevim" ten PC zkusil pustit a odpovedel kdy to pada (napr. ze nahodne - zjistis po par padech), kouknul se co to je za chybu (staci upload slozky c:\windows\minidump).


    Na prvnim prispevku od georginka nevidim nic spatnyho - vypis komponent neni problem udelat (a casto HODNE pomuze) a vzhledem k tomu, ze jsi testoval 3dmark, tak jsi PC musel mit pusteny (ale pak zas pises ,ze jsi ho jeste nespustil ) a tudiz nemohl byt problem vypnout automaticke restarty (kdyz nevim jak, tak se zeptam - je zdlouhavy psat ke kazdy rade podrobnej navod) a postupne sledovat kdy to pada a pri 1. restartu vyfotit BSoD.

    To, ze RAMky nefungujou v 1 slotu a v druhem ano ma 2 mozne priciny - vadna deska, nebo spatne nastavene pameti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Diky Dr.Zelenka za zastani......Ackoliv sem opravdu nemel chut reagovat na Vas arogantni prispevek.
    Jestli jste cetl co jsem postoval, je tam popis, co a jak nemusi fungovat, kdyz hazi chyby Goldmemory nebo Memtest. ( Muj posledni odkaz jak otestovat RAMky).
    Ale to si asi necetl,poslyste??? viz
    Muze to bejt deska, pameti, Dual/Single, muze to byt spatne nastaveni pameti, vadna deska, dokonce sem byl 3x svedkem ze to delal zdroj.......Pricin je spousta a testovani pameti zabere dost casu.....
    A laskave za me nemluvte a nepiste ze jsem to necetl, kdyz to neni pravda a ani to nemuzete vedet..... Za iracionalni povazuju Vasi reakci na muj prispevek.....a nejsem sam.
    Zadne domnenky sem nesiril.
    Muzete si zakoncovat co chcete, ale je mi to fuk
    Ani za 6 reakci, ktere zde byli na pozadavek sestavy jste neodpovedel.....
    To je asi jako kdybyste volal do autoservisu a ptal se jak mate otestovat auto, ktere nejede a ani jim nerekl co je to za auto To se pak dobre radi.
    Naposledy upraveno uživatelem Georginek: 29-10-2010 v 20:48
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nová sestava - doporučte programy pro otestování
    Od pavelson v sekci Benchmarky a diagnostika
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 31-12-2009, 11:53
  2. Myši: otestovani - OCZ Equalizer Desktop
    Od British v sekci Periferie
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 13-04-2009, 02:23
  3. Otestování stability počítače programem Prime95
    Od trodas v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 44
    Poslední příspěvek: 16-07-2008, 03:03
  4. Test stability
    Od Brecht51 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 02-01-2008, 01:01
  5. Testovani stability
    Od TomasOxx v sekci Grafické karty
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 21-10-2007, 20:16