Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: PC nelze spustit

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    6

    Dobrý den potřeboval bych poradit s pc nelze ho zapnout
    Po zapnutí se roztočí větráky,zapne se HDD,blikne dvd mechanika,roztočí se na plný výkon větrák grafické karty,ale základní deska nepípne, počítač vůbec nezačne bootovat,monitor se nezapne.

    setava:
    Q-TEC PSU 400W BIGFAN
    ASUS M2NPV-VM
    Gigabyte HD 4850 512MB GDDR3
    AMD Athlon X2 2,1 GHz
    RAM Kingston 2x2GB 800MHz
    2x HDD Barracuda 120GB
    DVDRW

    prosím o radu
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Když vyndáš grafiku a zapneš pc tak pc normálně najede?

    edit: můžeš sem pro jistotu opsat/vyfotit hodnoty na zdroji? Obávám se, že to bude zřejmě kámen úrazu (soudě podle 650w verze)
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 29-10-2010 v 17:28
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Ani ta 550W verze nic moc (285W na 3,3 a 5V vetvi). 400W verzi sem nasel v prd kvalite, ze se to neda precist Ale vypada to, ze na 12V vetvi ma sakra malo.

    Rozhodne bych vyzkousel vymenu tohohle cehosi za zdroj (400+W seasonic, v pripade nejakyho noname radsi 600+W) a pri prvni prilezitosti bych koupil neco jinyho (napr zminovany seasonic).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    6

    Aji když je vyndaná grafika tak nic,pořád se to chová stejně
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Resetni BIOS, odpoj úplně disky i DVD, nech jen jednu ramku zkus to zapnout. Pořád nic?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    6

    všechno jsem odpojil a pořád nic
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od Kloub Zobrazit příspěvek
    všechno jsem odpojil a pořád nic
    Pokud jsi i resetoval Bios, tak zřejmě deska
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    355

    Zkus dotlacit CPU, RAM, konektor ATX i kosticku (pridavne napajeni CPU) 12V do MB.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    6

    Zkoušel jsem to i všechno dotlačit,měl jsem to i rozebrané a nic
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    65

    Skús ešte iný zdroj,raz my toto robilo ked bol slabý zdroj.Ak to nepomôže,tak je doska v háji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    305

    Tohle se mi stalo, když mi odešla grafická karta ATi HD4870. Jedná se o stejnou řadu, takže bych seendivil, kdyby problém byl tady.
    Jelikož jsi kartu vyndal a problém přetrval, tak podle mě bude něco s deskou.
    Je na té desce integrovaná VGA? Vydává deska nějaké zvuky, jakoby pípání nebo klikání?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    6

    Na desce je integrovaná VGA,ale při vyndání graf.karty žádné zvuky
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od Kloub Zobrazit příspěvek
    Na desce je integrovaná VGA,ale při vyndání graf.karty žádné zvuky
    A zkousel jsi pri vyndane GK zapojit monitor na vystup integrovane GK a kouknout jestli to nahodou nenabiha?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    6

    Citace Původně odesláno od DrZelenka Zobrazit příspěvek
    A zkousel jsi pri vyndane GK zapojit monitor na vystup integrovane GK a kouknout jestli to nahodou nenabiha?
    Ano to jsem taky zkoušel a bez výsledku
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    305

    Citace Původně odesláno od Kloub Zobrazit příspěvek
    Na desce je integrovaná VGA,ale při vyndání graf.karty žádné zvuky
    Někde sem četl že podobný problém řešil nějaký týpek. Nakonec se přišlo na to že to bylo zdrojem. I když bych to osobně typoval na vadu desky. Zkusil bych jiný zdroj, utěsnit všechny kontakty napájení na desku (20pin nebo 24 pin) zkusil bych utěsnit kostičku pro procesor. Zkusol jste natvrdo vyresetovat BIOS? Vyndáním baterie nebo resetování jumperu?

    Pokud nic nepomůže, doporučil bych desku reklamovat pokud je v záruce a pokud ne tak těžko ji zprovozníte, pokud se bude jednat o vadu desky. Napadá mě že ještě může zlobit procesor, ale nevím jak by se choval PC, kdyby nefungoval. Asi by vůbec nic nenaběhlo.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. IE nelze spustit
    Od Retiree v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 10-07-2012, 17:05
  2. Nelze spustit PC
    Od sol098 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-04-2011, 08:37
  3. Nelze spustit PC
    Od StOs v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 19-04-2010, 20:30
  4. Nelze spustit PC
    Od Divique v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 31-07-2009, 13:39
  5. Nelze spustit PC
    Od Mates.Dv v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 24-08-2008, 12:50