Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

malfunkcion hardware?

lavjoy (1628)|31.10.2010 08:55
dobrý den
včera jsem měl doma sestavu s celerem na 775,deskou msi -ddr1,agp atd...
Problém je v tom že na disku (ide 160 seagate) měl system Xp,spadl,a od té doby s jakymkoliv diskem nelze ani instalace sputit resp. spustit jde ale po načtení základních ovladačů se objeví (jako BS) hláška malfunkcion hardware system haltet.
Podezříval jsem desku,ram a slabí zdroj-měl tam fortrona 200w,nemá ani 4pin pro cpu -ten byl vyveden přes redukci z molexu.Odkázal jsem ho na servis nebot nemám diagnostickou kartu a dál jsem si stim nevěděl rady.Víte někdo čím by to mohlo být?
lavjoy (1628)|31.10.2010 09:18
StD (1963)|31.10.2010 09:22
[quote=lavjoy;412806]tak tady to je :mistake http://support.microsoft.com/kb/315223/cs[/quote]
No ten Microsoftí překladač to má (na rozdíl od tebe... :shut) bez pravopisných chyb. Má skleněná koule netuší, co je přesně příčinou, ale jako první by z té skříně letěl ven ten zdroj... a potom ti už určitě svitne.
lavjoy (1628)|31.10.2010 10:27
[quote=StD;412808]No ten Microsoftí překladač to má (na rozdíl od tebe... :shut) bez pravopisných chyb. Má skleněná koule netuší, co je přesně příčinou, ale jako první by z té skříně letěl ven ten zdroj... a potom ti už určitě svitne.[/quote]

nechceš mi dávat lekce z pravopisu že ne?
to pc už u sebe nemám,chtěl jsem jen vědět jestli někdo se stím setkal - s podobným případem.....
vim že ten zdroj je slabý,ale jiný jsem bohužel neměl na zkoušku
StD (1963)|31.10.2010 10:37
[quote=lavjoy;412812]nechceš mi dávat lekce z pravopisu že ne?
to pc už u sebe nemám,chtěl jsem jen vědět jestli někdo se stím setkal - s podobným případem.....
vim že ten zdroj je slabý,ale jiný jsem bohužel neměl na zkoušku[/quote]
Lekce ti rozhodně dávat nehodlám, už vůbec ne zadarmo, a jestli je to pryč, tak na to zapomeň. Bez náhradních součástí si nic nebrat na test - já mám funkčních zdrojů ve skříni 5 (vše nad 300 W), které mají své mouchy, ale já je znám, takže mi pomáhaji identifikovat (vylučovací metodou) chyby HW.
DrZelenka (2491)|31.10.2010 11:53
[quote=lavjoy;412812]nechceš mi dávat lekce z pravopisu že ne?
vim že ten zdroj je slabý,ale jiný jsem bohužel neměl na zkoušku[/quote]

Jak psal StD - zdroj je u teto sestavy spatny a vyzkousis to jedine jeho vymenou. Bez stabilniho zdroje nema smysl testovat zbytek sestavy. A i kdyby byl tenhle funkcni, tak bych koupil neco poradnyho (zdroj prezije i upgrade sestavy, poradnej i nekolikrat)

Btw jakou diagnostickou kartu jsi myslel? Nektery veci musis vymenit, jinak jejich chybu s jistotou nezjistis (zdroj napr) a zbytek otestujes pomoci testu a reakci na ne.
lavjoy (1628)|31.10.2010 12:00
takovou nějakou jsem myslel [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

std:díky ale 12let ve škole mi stačí,jestli bazíruješ na slovíčkách a písmenkách tak si to užij
astec (1823)|31.10.2010 12:13
[quote=lavjoy;412831]takovou nějakou jsem myslel [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

std:díky ale 12let ve škole mi stačí,jestli bazíruješ na slovíčkách a písmenkách tak si to užij[/quote]

Std bazíruje na slovíčkách, a na pavopisu, opravuje všechny, včetně mojí maličkosti a jsem rád. A bez propadnutí jsem chodil o dost let do škol více. Jinak, jestli mohu radit, když někom něco píšeš, snaž se bez hrubek. Ono to dost rve oči a nedělá dobrý dojem. Nejen zde na foru, ale hlavně navenek. Najde se díkybohu dost lidí, kteří se snaží dbát na pravopis.

Omouvám se za OT, ale mám před sebou návrhy řešení jistého problému od několika firem, osob a je to katastrofa a to snesu hodně!!!!!

Např: ukotvyt, zavěsyt, richlost, prostup pod sylnicí........

Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.
lavjoy (1628)|31.10.2010 12:24
hm,
no já jen zapoměl uvést to,že s tím zdrojem to normálně do poslední chvíle běželo,v agp měl nějakou rivu nebo vantu.Tak jsem myslel že zdroj pude to poslední
StD (1963)|31.10.2010 12:27
[quote=lavjoy;412831]takovou nějakou jsem myslel [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

std:díky ale 12let ve škole mi stačí,jestli bazíruješ na slovíčkách a písmenkách tak si to užij[/quote]
Na to nepotřebuješ kartu, máš snad mozek, ne?! Jen ho používej. Každá vada se nějak specificky projevuje.

A co se týče slovíčkaření - přesně téhle vlastnosti schopnosti autokorekce (=otevřeně říci druhému, kde má chyby) si vážím u Američanů. Jiní si myslí, že napomenutí je urážka jejich národní pýchy...

Jinak 12 let školy zřejmě nestačilo a chtělo by to používat alespoň spell-checker. Jsem na to citlivý, protože mne to živí a pokaždé žasnu, jaké to "primitivy" české školství vyrábí. Mohu si mnout ruce, ale po "emericku" mi to prostě nedá.
lavjoy (1628)|31.10.2010 12:43
[quote=StD;412839]Na to nepotřebuješ kartu, máš snad mozek, ne?! Jen ho používej. Každá vada se nějak specificky projevuje.

A co se týče slovíčkaření - přesně téhle vlastnosti schopnosti autokorekce (=otevřeně říci druhému, kde má chyby) si vážím u Američanů. Jiní si myslí, že napomenutí je urážka jejich národní pýchy...

Jinak 12 let školy zřejmě nestačilo a chtělo by to používat alespoň spell-checker. Jsem na to citlivý, protože mne to živí a pokaždé žasnu, jaké to "primitivy" české školství vyrábí. Mohu si mnout ruce, ale po "emericku" mi to prostě nedá.[/quote]

no tak mi řekni kde byla závada!Jinak pár sestav už jsem taky spravil,ale s tímhle jsem si prostě rady nevěděl.Opakuji že s tímto zdrojem sestava normálně běžela,není tam nic žravého

Já nejsem z těch zrovna co se rychle uráží nebo jsou pyšní

Ujišťuji tě že mi stačí těch 8 základky + 4 roky SŠ a i profesorovi se stane že se překlepne/splete
StD (1963)|31.10.2010 13:06
[quote=lavjoy;412848]no tak mi řekni kde byla závada!Jinak pár sestav už jsem taky spravil,ale s tímhle jsem si prostě rady nevěděl.Opakuji že s tímto zdrojem sestava normálně běžela,není tam nic žravého

Já nejsem z těch zrovna co se rychle uráží nebo jsou pyšní

Ujišťuji tě že mi stačí těch 8 základky + 4 roky SŠ a i profesorovi se stane že se překlepne/splete[/quote]
Heleď, známe své adresy a nevidíme se zde poprvé a naposledy, tak to nemíním rozmazávat do alelujá a vést s tebou osobně nějakou válku...
Teď už nemáš jak to ověřit, ale vždy 1) zdroj (kondík, který ještě včera žil, už nežije); 2) GK (příčina stejná). V každém případě musí směřovat něco z toho do odpadu... Nikdo tu nemáme vymezenou životnost neomezenou.
DrZelenka (2491)|31.10.2010 14:26
[quote=lavjoy;412848]no tak mi řekni kde byla závada!Jinak pár sestav už jsem taky spravil,ale s tímhle jsem si prostě rady nevěděl.Opakuji že s tímto zdrojem sestava normálně běžela,není tam nic žravého[/quote]

Taky sem mel PC ktery jeden den jelo a pak vyhorel zdroj a nejelo ...

Jak jsem psal - zdroj bych vymenil i kdyby byl vporadku (da se pouzit do budouciho PC, narozdil od jinych komponent temer nezastarava).

k OT - Kdyz nekdo udela chybu, je to normalni, ale hrubky a nedejboze opakovane - kdyz vim, ze delam chyby, tak si po sobe ten text aspon zkontroluju, staci zakladka na text bez vyraznych hrubek. To co nekteri pisou je hrozny a upozorneni na chyby berou jeste jako urazku :stupid

Zlaty doby kdy nam tu KLDAS psal ty svoje hlavolamy :D
lavjoy (1628)|31.10.2010 14:52
[quote=StD;412850]Heleď, známe své adresy a nevidíme se zde poprvé a naposledy, tak to nemíním rozmazávat do alelujá a vést s tebou osobně nějakou válku...
Teď už nemáš jak to ověřit, ale vždy 1) zdroj (kondík, který ještě včera žil, už nežije); 2) GK (příčina stejná). V každém případě musí směřovat něco z toho do odpadu... Nikdo tu nemáme vymezenou životnost neomezenou.[/quote]

Však jo,já to taky nemyslel zle.