Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123
Zobrazené výsledky: 31 až 41 z 41

Téma: Dva zdrtoje v PC. Je to možné?

  1. #31
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Když tam necháš Maxpower, tak moc neušetříš, protože účinnost bude určitě mizerná a zaplatíš o to víc na elektrice a pak dále riskuješ svoje komponenty, takže bys vyhodil z oken další peníze....
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    251

    Citace Původně odesláno od Devouver Zobrazit příspěvek
    To je bráno ironicky?
    Nikoliv, já to myslím vážně. Zatím mně zdechl akorát jeden jediný (a to ještě 400W) a ty PZ-500 a PZD-500 drží všechny. Přičemž občas se až divím, co to všechno dokáže utáhnout. Ovšem sobě bych je do PC nedal

    Naproti tomu EC je hnůj největší, protože občas sem po něm musel týden větrat místnost, co to bylo za smrad když shořel
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    305

    Citace Původně odesláno od Jandaskunk Zobrazit příspěvek
    zaplatíš o to víc na elektrice a pak dále riskuješ svoje komponenty.
    Dle toho co sem četl všude možně a nemožně, nikomu ještě(co mu to shořelo) nevzal PC do křemíkového nebe.
    Elektřinu neřeším. Mám několik solárních panelů na střeše, elektřinu co se nespotřebuje se prodává myslím za nějakých 13kč/mWh. V létě neplatím nic a ještě mi nějaká stovka přijde a v zimě(topím plynem, ne elektřinou) platím zhruba něco kolem dvou tisíc na čtvrtrok. Žiju sám, takže odložit každý měsíc cirka 600,- mi problém nedělá. Jenže tento měsíc jsem měl nečekané výdaje. No to už ale je offtopic.

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    Zatím mně zdechl akorát jeden jediný (a to ještě 400W) a ty PZ-500 a PZD-500 drží všechny.
    Dobré slyšet
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    251

    Zapoj na něho celou sestavu a už pouhým sáhnutím zjistíš, jak na tom ten zdroj je - jestli bude žhavit jak kamna, tak holt koupíš něco pořádnýho
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    305

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    Zapoj na něho celou sestavu a už pouhým sáhnutím zjistíš, jak na tom ten zdroj je
    Teď píšu z nootebooku a druhý PC s kartou a tím Maxpowerem jede zátěžovým testem. Zatím dobré. Zdroj má teplotu tak cirka 35 stupňů. Nechám to jet celou noc a mám nastaveno na zdroji že při kritické teplotě se má vypnout (48celsia+) No tak uvidím ráno. Zatím to vypadá dobře. Měřič hlásí spotřebu(ze zásuvky) 551W, takže účnnost se pohybuje něco mezi 69-74%
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    305

    Ták
    Grafika byla řádně prubnuta zároveň se zdrojem a kupodivu vydržel. Doufám že vydrží aspoň ještě půlrok *klepe na dřevo*
    Jinak ptal jsem se strýce co dělá do PC. JE možné aby dva zdroje běžely v jednom PC. Však je ktomu potřeba nějaký konektor, který spojí větve dohromady. Díval jsem se po něm na netu a s tojí asi 200,-
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    tak mozne to samozdrejme je, to nikdo nepopira, jen je to znacne nestandardni a krajni reseni, ktere by se melo pouzit az uz skutecne neni jineho zbyti... takze napr situace jako halda disku v jednom PC nebo extremni OC

    a nejsu elektrikar, ale nejake slucovani vetvi je imho poradna prasarna a ty zdroje to proste brzo zrusi, kdyz uz tak udrzet vetve oddelene - napr tim, ze jeden zdroj potahne MB se vsim co je z ni napajeno a druhy disky, mechaniky apod.

    chces-li byt pokusny kralik - jdi do toho... ale fakt bys mel mnohem lepsi koupit jeden poradny tichy a mit klid...

    to ze to ten zdroj ted jeste dava, neznamena ze to bude stejne tak dobre davat za tyden, mesic nebo rok... cim vetsi mu budes davat zahul, tim driv pujde do kremikoveho pekla. jedina otazka je teda kdy a jestli sam nebo si vezme spolecnost.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    mě shořel na sestavách zdoj dvakrát,shodou okolností maxpower 350W a vzal sebou vždy desku.Cpu,disky i gk to přežily
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    251

    Jestli spíš nevzala ta deska ten Maxpower...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    305

    to mech:
    Čekám do 12.11 kdy dostanu výplatu, pak hned jdou koupit novej fan do toho fortonu, teď jsem rád že mám aspoň na jídlo
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Občasný diskutér Avatar uživatele kocourleo
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    110

    Já jsem provozoval dva roky dva zdroje EC (nesmějte se, tehdy jsem nevěděl, jaký je EC shit :-) , a to 250W a 300W), kde 250W napájel disky (3) a mechaniky, ten druhý zbytek. Bylo to v pohodě (samotný 300W zdroj nestíhal, dával na 12V přepětí při zátěži až ke 13V a diskům se to nelíbilo). Propojeny byly zemí. Ale na grafárnu bych se druhý zdroj zapojit bál, protože bere napětí i z desky
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123

Podobná témata

  1. Je to vůbec možné?
    Od Benbow v sekci Volná témata
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-11-2011, 19:47
  2. Všechno 0,01 $, možné?
    Od dwlong v sekci Volná témata
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 17-12-2010, 08:13
  3. Wifi- AP + klient ? je to možné?
    Od Hyblos v sekci Sítě
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 02-06-2010, 13:28