Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 41

Téma: Dva zdrtoje v PC. Je to možné?

  1. #1
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    305

    Dobrý den,
    Nedávno mě napadlo, zda-li by bylo možné mít dva zdroje v PC(Problém s uchycením neřeším, to se dají navrtat dírky). Jedním bych napájel jen VGA, HDD a mechaniku a druhým základní desku. Napadlo mě to proto že doma mám dva 500W zdroje a tak by mě zajímalo jestli je to možné, protože nevím zda-li bude stačit ten jeden 500W zdroj(Forton) na VGA Nvidia Geforce 9800GX2.

    Děkuji za odpovědi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Z elektrikářského hlediska to možné je, ale jinak je to blbost a nedoporučoval bych to. Co to je přesně za model? Jak je starý? A zbytek PC? Tu 9800GX2 už máš doma, nebo to chceš někde koupit?
    Naposledy upraveno uživatelem jrx: 31-10-2010 v 14:18 Důvod: 9800, ne 295
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    305

    Citace Původně odesláno od Jiri@tncm Zobrazit příspěvek
    Co to je přesně za model? Jak je starý? A zbytek PC? Tu 9800GX2 už máš doma, nebo to chceš někde koupit?
    No už to mám doma asi den. Žere to až 300W. je To EVGA Geforce 9800GX2.
    PC:
    Základní deska - Asus P31-A4 rev 2.0
    Procesor - Intel pentium dual-core E6500 2,93GHz
    RAM - 2GB RAM DDR2 833MHz
    VGA - ATi HD4350 (tu tam zatím mám a chci tam dát tu 9800GX2)
    HDD - 650GB sata 2
    audio - 7.1 PCI-e
    lan - PCI-e onboard

    Kdybych zapojil dva zdroje, co by se mohlo stát? Moc tady tomuhle nerozumím, nikde sem nečetl že by to někdo zkoušel. Prakticky by se nemělo nic stát ne? VGA bude napjáná zdrojem s HDD a mechanikou a sběrnice na desce bude přes druhej zdroj.

    dodatek:
    Kdybych spojil 4 a 5 pin u toho druhýho zdroje, měl by naběhnout ne? A vypínal bych ho I/O tlačítkem vzadu. Proletěl jsem pár forek a někdo to zkoušel, akorát řešili co něco s uzemněním a rozdílnýma napětíma. Nejsem elektrikář, takže moc nechápu o čem tam diskutovali.
    Naposledy upraveno uživatelem Devouver: 31-10-2010 v 16:10
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,179

    O jaký zdroj se jedná (výrobce a označení) ?
    Je lepší koupit jeden zdroj a napájet sestavu jedním zdrojem, než-li řešit takového zbastlení. Máš akorát vyšší riziko zničení komponentů. Pokud se jedná o kvalitní 500 W zdroj, měl by sestavu utáhnout.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Nedělal bych to. Grafická karta je napájena i ze sběrnice (z desky), takže propojíš 12V větvě obou zdrojů. Fungovat to může, ale rizika jsou obrovská a nejde jenom o zdroje, můžou sebou do křemíkového nebe vzít celý počítač. Navíc nevěřím že takto dají stabilních 12V a kolísání 12V hladiny může způsobovat nestabilitu celého PC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    S tou spotřebou uber, 9800GX2 by měla chtít zhruba 200W (max), což by ten fotron teoreticky zvládnout mohl, ovšem pořád jsem se nedozdvěděl přesný model toho zdroje. Jinak nad zapojením dvou zdrojů ani neuvažuj, akorát si zničíš PC když nebudeš opatrný (a když budeš tak s největší pravděpodobností taky).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    S tou 9800GX2 by si to melo vzit kolem 410W.
    Tu kartu uz si koupil, nebo jeste ne? Neni to moc stastny vyber.

    Co je to presne za zdroj?

    A kdyz uz bys to propojoval (coz nevidim jako dobrej napad) tak by stejne bylo vhodne aby jeden zdroj napajel Desku,CPU i grafarnu a druhej HDD,DVD,a treba FANy...... Jinak bych to radsi nekombinoval.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: spotreba.png 
Zobrazení: 67 
Velikost: 26.2 KB 
ID: 19511  
    Naposledy upraveno uživatelem Georginek: 31-10-2010 v 16:26
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    ale nešiřte bludy

    co třeba fortron boxter?
    občas jsou vidět i hardcore taktovači s vícero zdroji

    btw http://www.performance-pcs.com/catal...ducts_id=21193
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,179

    @matyyy: takže je podle tebe zcela normální napájet běžnou sestavu dvěma zdroji
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    305

    Zdroj je FORTRON BlueStorm Bronze
    Ten ale nemám v PC, mělů jsem problém s hlukem. Ten druhý je 500W Maxpower
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    @matyyy: takže je podle tebe zcela normální napájet běžnou sestavu dvěma zdroji
    běžný počítač nikoliv
    když šílený pc proč ne s šíleným napájením


    kdo chce kam, pomozme mu tam

    BTW http://aukro.cz/item1281534214_9800gx2_nefunkcni.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    305

    Citace Původně odesláno od matyyy Zobrazit příspěvek
    Jo to je vona Je funkční, to už mám odzkoušený.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,179

    @matyyy: Tak tento přístup nezastávám. Je to přeci jenom odborné fórum a měly bychom se snažit uživatelům radit logicky a v jejich zájmů co nejlépe. Lepší je problémům předcházet.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    305

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Lepší je problémům předcházet.
    No já bych si nerad zapojením týto grafiky do PC poslal PC do křemikovýho nebe.
    Jiank k tomu problém uco je popsán na aukru:
    měl to buď špatným napájením(Odcházející zdroj, kolísání napět na 12V větvi) a nebo nekompatibilitou s deskou. Kamoš co mi grafiku testoval(Zabývá se opravama PC) říkal ženejčastěji je to zdrojem ale že ta grafika jede v pohodě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Bluestorm by ji měl zvládnout sám, podobný odpad jako Maxpower bych si do PC vůbec necpal, a jako druhý zdroj tuplem ne. Takže to zapoj a uvidíš.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Je to vůbec možné?
    Od Benbow v sekci Volná témata
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-11-2011, 18:47
  2. Všechno 0,01 $, možné?
    Od dwlong v sekci Volná témata
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 17-12-2010, 07:13
  3. Wifi- AP + klient ? je to možné?
    Od Hyblos v sekci Sítě
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 02-06-2010, 12:28