Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: PC se samovolne restartuje

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2010
    Příspěvků
    18

    Zdravim,mam problem s PC od pritelkyne,nedavno jsem ji ho formatoval ,jelikoz ji jaksi prestal fungovat HDD s windowsama,ale bohuzel nemela k zakladovce(ASUS A7V880) zadne CD s ovladacema a tak sem se snazil stahnout je z netu,ale protoze uz je to asi docela starsi kousek,tak se mi nepodarilo docilit toho aby mi pri startu windows nehlasilo ze nejaky hardware stale nema ovladace(myslim ze to bylo VIA bus IDE driver).Cimz se dostavame k jadru problemu,PC se samovolne restartuje,po ruznych intervalech,nekdy po nekolika desitkach minut pouzivani,nekdy dokonce ani nestihne nabehnout windows,a pokud najede tak me to nejdriv hodi do nabidky jestli chci system spustit normalnim zpusobem,v nouzovem rezime atd...Takze se chci zeptat jestli je mozne ze by tohle delalo kvuli spatne nainstalovanym ovladacum nebo bude problem v hardwaru?

    Predem dik za jakoukoliv radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    187

    Podle popisu problemu a mych zkusenosti se starsimi kousky to klidne muze byt harwarova chyba (detekce viz nescetne prispevku na tomto foru). Nicmene podle hlasky, o ktere pisete, vam pravdepodobne chybi ten nejdulezitejsi ovladac, ten ktery se instaluje jako prvni, a to ovladace chipsetu. Zkusil bych preinstalovat system a nainstalovat jako prvni ovladace chipsetu. Daji se najit podle popisku na desce nebo muze pomoci napr. program Everest Home Edition...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    305

    Problém může být jak jste zmínil ovladači nebo také HW problém.
    Osobně, když jsem neměl na staré desce, již si nevzpomenu název, chipset ovladač, PC běželo zcela normálně a žádné resety. Pokud se vám nějak podaří sehnat ovladače a problém přetrvá, zkusil bych se prvně zaměřit na zdroj, či vyzkoušet nasadit do PC jiný.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od Dawon Zobrazit příspěvek
    ...
    Windows tam máte jaký? Pokud Visty/W7 tak bych napřed zkusil vypnout v biosu gameport (mpu-404), případně nastavit S1 sleep state na S3 a zkontrolovat nastavení ACPI. Samozřejmě nutnost bude instalace VIA Hyperion (Pro) a dalších ovladačů pro základní desku. BTW neznámé zařízení je tam jen jedno, zobrazení skrytých zařízení máte povoleno?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2010
    Příspěvků
    18

    Windows je tam XP,na takovy pocitac by asi cokoliv novejsiho nemelo moc smysl.S tim zobrazenim skrytych zarizeni bych se musel podivat,zkusim teda jeste stahnout vsechny potrebne ovladace a popripade zkusim PC s jinym zdrojem a uvidime jak to dopadne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od Dawon Zobrazit příspěvek
    Zdravim,mam problem s PC od pritelkyne,nedavno jsem ji ho formatoval ,jelikoz ji jaksi prestal fungovat HDD s windowsama,ale bohuzel nemela k zakladovce(ASUS A7V880) zadne CD s ovladacema a tak sem se snazil stahnout je z netu,ale protoze uz je to asi docela starsi kousek,tak se mi nepodarilo docilit toho aby mi pri startu windows nehlasilo ze nejaky hardware stale nema ovladace(myslim ze to bylo VIA bus IDE driver).Cimz se dostavame k jadru problemu,PC se samovolne restartuje,po ruznych intervalech,nekdy po nekolika desitkach minut pouzivani,nekdy dokonce ani nestihne nabehnout windows,a pokud najede tak me to nejdriv hodi do nabidky jestli chci system spustit normalnim zpusobem,v nouzovem rezime atd...Takze se chci zeptat jestli je mozne ze by tohle delalo kvuli spatne nainstalovanym ovladacum nebo bude problem v hardwaru?

    Predem dik za jakoukoliv radu.
    Ahoj,
    určitě instaluj ten VIA ovladač. Zde najdeš ovladače: http://www.asus.cz/product.aspx?P_ID...ntent=download
    Vyber OS a pod položkou Others je to co potřebuješ.
    Snad to pomůže.
    David
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    8

    Dobrý den,
    našel jsem tento článek a mám podobný problém. Od posledního formátu mého staršího PC se samovolně počítač restartoval, někdy 3x hned po sobě, bylo jedno co jsem dělal nebo dokonce hned po najetí windows.Většinou to automaticky spadlo, když jsem do USB vsunul flashku nebo USB disk. Pak to padalo samo od sebe. Tak jsem se odhodlal, že ho naformátuju znovu a systém dám na nový disk(kdyby byl ten starý náhodou vadný). Udělal jsem to. DVA DNY běžel PC bez problémů...ani jedna chybička...dnes jsem se odhodlal zapojit USB disk protože tam mám nějaký software abych mohl počítač kompletně doinstalovat. V ten okamžik jsem skoro počítač házel z okna, protože se automaticky po zapojení disku a načítání ho, sám od sebe restartoval!!! Tohle udělal ještě 2X po sobě a pak zase klid.

    Mám tedy podezření že něco není v pořádku s USB nebo USB drivery. Mám systém XP sp3. Nyní jsem tam osobně a vlastnoručně doinstaloval ovladač USB2 VIA který byl k základní desce, tak se chci zeptat, ty ostatní rozbočovače apod. můžu to povypínat nebo k čemu to slouží? Mě bude stačit když mě půjde jen jedno USB aby byla zátěž na zdroj menší.

    Sestava PC:
    CPU AMD K7 ATHLON XP2000+ (1666MHz)
    512 DDR RAM
    HDD Seagate 60 GB + Seagate 40GB
    M/B ASUS A7V8X/LAN KT 400 SKTA
    VGA MSI Ti4200 TD8X lite GF4 128MB 8xAGP
    DVD RW LG
    zdroj EUROCASE ATX 350 JSP

    Děkuji za každou pomoc, už nevím co s tím

    PS: Vím že to je dědeček, ale je to pro domácí použití a nový nemá smysl kupovat.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Bez názvu.JPG 
Zobrazení: 144 
Velikost: 93.5 KB 
ID: 19636  
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér Avatar uživatele Valda
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    65

    Chybějící ovladač by neměl způsobovat restarty !

    První věc co udělej je že sundej bočnici a podíej se na kondenzátory (hlavně u CPU) jestli nejsou nafouklé nebo vyteklé (častý problém starších desek). Pokud nejsou v pořádku (tak jako na obrázku proztřední dva) tak desku můžeš zahodit.

    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér Avatar uživatele kocourleo
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    110

    Ta USB zařízení strkáš do předních konektorů nebo zezadu počítače? Moje skříň měla tu chybu, že když jsem zastrkával USB disk do předních konektorů, dotkl se konektor plechu skříně a došlo k restartu. Musel jsem rámeček USB konektoru odizolovat elektrikářskou PVC izolepou a teď je to už v pohodě. Třeba je to i tvůj případ.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    8

    Je to jedno, on se restartuje ať to pichnu zezadu nebo zepředu na kondenzátory se jdu mrknout.

    Mno tak kondenzátory jsou do jednoho v pořádku
    Naposledy upraveno uživatelem BeastDemon: 12-11-2010 v 23:39
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wolf007
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    664

    ten zazrak od ec zahodte a sezente si normalni zdroj,klidne i na zapujcku od znameho,je mozne ze ten zdroj co ted mate uz nestiha ... http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4508O000000T6E tenhle bude stacit bohate
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    8

    Ano už se ptám u známých jestli mají kvalitnější na půjčení...vím že toto je zdroj na dvě věci. Doufám že to pomůže, jinak fakt nevím, už na to nemám ani jednoho nerva.
    Například před chvílí jsem se nemohl na PC vůbec dostat, při najíždění Windows se automaticky restartoval pokaždé...dal jsem F8 a tam jsem nastavil aby při chybě nedocházelo k automatickému restartu a při najíždění windows se objevila modrá obrazovka a tam nějaké čísla apod... říkal jsem si to se asi stalo něco se systémem tak jsem dal obnovu disku...a nic zase se to restartovalo samo. Tak jsem to vypl, vytáhl od elektriky, odpojil jsem od zroje všechny disky, vytáhl jsem i datové kabely, vše znova připojil. zapl do elektriky a .... PC jede

    DOufám že to bude fatk tím zdrojem...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    8

    Tak zdroj mám půjčený nový 450W. Bohužel...zase samovolné restarty Když jsem zakázal samovolný restart systému místo toho naskočila modrá obrazova (modrá smrt) a byly tam pouze napsané dva řádky. Možná je špatný systém, zkusím tam hodit Linux a když to nebude při něm padat seženu jiné XPčka.

    Jinak kámoš mě ještě o třošičku zvýšil napětí v procesoru a zatím to nespadlo, tak možná to bylo tím.Uvidíme...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. PC se sám restartuje
    Od agnus v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 15-05-2012, 06:44
  2. starší pc se restartuje
    Od fandax17 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 36
    Poslední příspěvek: 13-11-2008, 11:29
  3. New PC restartuje v hrách
    Od colt11 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 30-10-2007, 11:03
  4. pc se stále restartuje
    Od omnitek v sekci OS Windows
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 15-10-2007, 11:20