Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Zeppelin nejede

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    29

    Aktuálně mám v PC A-DATA 1GB 667MHz DDR2. Kupoval se ségře PC a prodávající k PC dal právě RAMku 1GB Zeppelin DDR2 (nevím frekvenci) ale nefungue. (Je i možné že je zničená) Dám do slotu (bez A-DATA) Vše OK do tý doby než se objeví černá obrazovka a uprostřed ''načítací kolečko'' a dál se nic neděje. Nejde ani v dual-chanellu s A-DATA. V čem je/může být problém? Kromě toho že může být zničená?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Jak máš modul RAM nastaven v BIOSu ? Není na modulu RAM štítek s parametry modulu ? Otestuj modul RAM pomocí GoldMemory.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    29

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Jak máš modul RAM nastaven v BIOSu ? Není na modulu RAM štítek s parametry modulu ? Otestuj modul RAM pomocí GoldMemory.
    Do BIOSu sem vůbec nekoukal. Na RAMce je napsáno přesně toto : ZEPELLIN 1G/800/648 UL 1207 001AG7 ZPIB023326 (Life Time Warranty, Warranty Void if removed)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    29

    Gold Memory určitě vyzkouším
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    29

    GoldMEmory nejde objeví se tabulka a hned se zavře. Udělal sem si screen a zjistil sem že to tam píše Can't run, CPU is already in protected mode!
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    29

    Nemám to nějak vypálit a potom nabootovat? třeba?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Citace Původně odesláno od -Honzza- Zobrazit příspěvek
    Nemám to nějak vypálit a potom nabootovat? třeba?
    Jo, např. vypálit ISO soubor jako bootovací CD/DVD a pak nabootovat z něho....
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    29

    Nejde, nejde a nejde nabootovat. V BIOSu vše OK a vypalovat sem to zkoušel 8 krát a pořád nic. (Nejde jako spustitelný disk, datový disk, iso disk, udf disk ...) Asi teda neumim vypalovat xD
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Zkus to vypálit ImgBurnem
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Musíš vypálit pouze ten soubor "CDROM" a vypálit jako Bootovatelné medium. V jakém programu jsi vypaloval? Zkus Ashampoo Burning studio a dej Vytvořit obraz disku (nebo tak nějak) a Vypálit CD/DVD jako obraz (pod tim by měl obýt napsáno "vypaluje ISO..." pak už jen vybereš ten jeden soubor "CDROM.ISO" a vypálíš, pokud ti to pak nejde z BIOSu nabootovat, tak je něco špatně. Musíš nastavit v BIOSu hlavně "First Boot Device" jako CDROM nebo někdy tam je i název tý mechaniky....pak ti to ještě může napsat, že máš zmáčknout jakoukoliv klávesu, abys nabootoval...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    29

    OK jdu to zkusit (vypaloval sem v Neru 9)
    EDIT: Taky sem to zkoušel vypalovat i v PowerISO
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Osobně testuji z USB flash paměti uložením iso souboru přes UltraISO
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    29

    OK tak sem tady

    A-DATA
    Pass Count - 2 Memory Size - 959MB
    Status - Passed Benchmark - 1347MB/s
    Errors - 0


    Zeppelin
    Pass Count - 2 Memory Size - 959MB
    Status - Failed Benchmark - 1167MB/s
    Errors - 48984

    Tak už je mi to úplně jasný proč nejde Tak moc díky kluci za vaše rady a mějte se!
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. DDR3: DDR3 Zeppelin?
    Od bren v sekci Operační paměti
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 12-12-2010, 01:13
  2. DDR3: paměti Zeppelin a deska ASUS M4A87TD EVO
    Od psmikum2 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 19-11-2010, 16:24
  3. zeppelin ddr 3 problem
    Od lucaash v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 10-08-2010, 19:34
  4. DDR2: DDR2 Zeppelin CL5?
    Od ViteK80 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 09-04-2009, 16:26