Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 32

Téma: Dotykový LCD display zapojenie

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    20

    Zdravím. Chcel by som sa spýtať, že či by sa tu nenašla dobrá duša, ktorá by mi vedela poradiť, že ako napojiť dotykový display k základnej doske k PC. Problém je v tom, že mám len funkčný display bez obalu, tak neviem, že z čoho display je. Pri zapínaní monitoru mi vypisuje na monitore niečo ako Phoenix. Nafotil som dosku monitora kde sa nachádzajú nejaké nezapojené konektory, ktoré sú na prvom obrázku označené šípkou, len neviem ktorý na čo slúži. Preto prosím o pomoc niekoho, kto sa tomu rozumie. Display by som chcel použiť na Jukebox, ktorý si doma vyrábam. Za rýchle odpovede vopred ďakujem.






    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    odb odb je offline
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    513

    Ten nezapojeny konektor dole vlavo bude pravdepodobne vystup z dotykoveho dipleja. Over si to tak, ze to , co je napisane na tom ciernom integrovanom obvode pod konektorom das do googlu a mal by si najst, co je to za obvod a ak to je ten spravny, tak mozno aj jeho zapojenie. Skus a pozriet, ci tam na tom konektore alebo pri nom (z jednej aj druhej strany) niesu napisane nazvy pinov toho konektora. Ten dotykovy displej sa moze pripajat najpravdepodobnejsie na USB alebo seriovy port.
    Musis zistit nazvy tich samotnych pinov. Bez toho sa nepohnes.

    Tie fotky su poriadne nekvalitne. Ak by boli kvalitnejsie, dalo by sa ti viacej pomoct.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    On to může být i ten první nahoře (4pin alespoň to tak tipuji?), ale bez konkrétnějšího názvu nebo PN se můžem jen dohadovat... Displej bude samozřejmě funkční až v OS (i pokud se jedná o vrstvu, která nepotřebuje ovladač, ale jen kalibraci)

    edit: Takhle to vypadá u mě, ty větší konektory bych tipoval na invertor apod...
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 02-11-2010 v 18:38
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    20

    Lepšie fotky budem vedieť urobiť až v piatok, priateľka mi zobrala foťák, tak som to fotil cez mobil. Na fotke som aspoň zatiaľ popísal čísla tých konektorov a obvodov. Dneska som zistil, že display je z tohto prístroja: Digi foto maker, ktorý ponúka na nete firma fotolab.




    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    odb odb je offline
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    513

    On to může být i ten první nahoře (4pin alespoň to tak tipuji?), ale bez konkrétnějšího názvu nebo PN se můžem jen dohadovat..
    Tam nevidim adekvatnu elektroniku okolo. Som zvyknuty, ze elektronika k dotykovemu displeju byva na samostatnom plosnom spoji.

    bezne to byva tak -
    horny plosny spoj : elektronika starajuca sa o obraz.
    prostredny: elektronika starajuca sa o dotykovy displej
    spodny: elektronika starajuca sa o podsvietenie (invertor)

    to armagedon74:
    Mna hlavne zaujimal ten integrovany obvod pod konektorom JS2 alebo to moze byt aj este mensi integrovany obvod pod chipom winbond (inac ten winbond je A/D konverter -samotny dotykovy displej moze byt kapacitny alebo odporovy). Niektory z tych dvoch integrovanych obvodov bude samotny kontroler, ktory hladame. Skus precitat, co je nanich napisane a napis. Samotny cip, ktory ma na starosti komunikaciu byva maly.

    Ak budem mat zajtra cas v praci, tak ti odfotim ako to vyzera v dotykovom displeji, co pouzivame.

    Tu posielam odkaz na stranku s kontrolermi na dotykove displeje. Pre inspiraciu, co mas hladat.

    http://www.tvielectronics.com/Produc...ontroller.html

    Predpokladam, ze pri troche snahy a googlovania bude mozne najst ten tvoj kontroler aj so zapojenim a ovladacmi. Bez kvalitnych fotiek alebo aspon nazvov tych dvoch integrovanych obvodov to bude zlozitejsie a bude to trvat ovela dlhsie.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    20

    Ten integrovaný obvod vedľa tej koncovky z označením JS2 má označenie

    CY7C63613-
    SC0351
    C02
    657BB4

    Ten najspodnejší riadok neviem, že či som dobre prečítal a to BB či nieje 33, je to strašne mini napísané,tak slabo to vidieť. Aj ja si myslím, že je to ten panel, lebo ten pozlátený káblik, ktorý ide z neho je napojený okolo celej obrazovky prednej časti displaya hneď pod sklom.

    Naposledy upraveno uživatelem armagedon74: 04-11-2010 v 01:20
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    odb odb je offline
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    513

    Citace Původně odesláno od armagedon74 Zobrazit příspěvek
    Ten integrovaný obvod vedľa tej koncovky z označením JS2 má označenie

    CY7C63613-
    SC0351
    C02
    657BB4
    To je to, co sme hladali. Je to lowspeed 1.5Mbit USB controller. Takze ten dotykovy displej bude pripojeny na usb. Tu je pdf datasheet k nemu nagasm.suac.net/ASL/usb/cy7c63612.pdf .

    Ak budem mat cas, tak sa na to blizsie pozriem a skusim najst nieco blizsie.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    20

    Tak mi teda stačí napojiť ten 5 PIN konektor na USB a malo by to ísť? Alebo čo sú na tom plošáčiku aj tie 6 PIN a 3 Pin konektory z označením JP1 a JP2 (vypadajú ako tie na ktoré sa dáva jumper)?



    Lepšie fotky sa mi nedajú urobiť, fotil som to s foťákom no je to slabo vidieť aj tak.

    PS: Ak je to ten bieli konektor, tak aký káblik treba k nemu zohnať, aby som ho neodpálil?
    Naposledy upraveno uživatelem armagedon74: 04-11-2010 v 13:55
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    odb odb je offline
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    513

    Tak mi teda stačí napojiť ten 5 PIN konektor na USB a malo by to ísť?
    Pravdepodobne ano ale potrebujeme zistit ako ho zapojit. USB pouziva taketo zapojenie
    1 V+ (napajanie)
    2 Data-
    3 Data+
    4 GND (zem)
    5 GND (nepovinny pin)

    Musime zistit, ktory z tych piatich pinov je jednotka a ci naozaj jednotka je u toho daneho vyrobcu V+ (napajanie). Nie vsetci vyrobcovia dodrzuju standarty a robia to rovnako ako ostany. Nieje na plosnom spoji (z jednej alebo druhej strany) pri tom konektore niekde napisana jednotka alebo nejaka znacka (bodka, stvorcek), ktorou sa zvykne oznacovat pin 1?

    Ten kablik na USB si budes musiet urobit sam alebo ti ho bude musiet niekto vyrobit. Taky kablik nekupis.

    Najlepsie by bolo najst original vyrobcu celeho toho plosneho spoja aj so schemou zapojenia a ovladacmi. Skusim to najst ale cas budem mat na to az cez vikend. Teraz mam vela prace


    p.s.Ten fotak nema funkciu makro?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od odb Zobrazit příspěvek
    Musime zistit, ktory z tych piatich pinov je jednotka...
    Na PCB bývá značen pin 1 tlustou čarou
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    20

    Nieje tam značené nič ako čiarka zmontoval som dole ten plošák a podarilo sa mi na skaneri urobiť celkom dobrú snímku zadnej strany plošáku. Snáď to nejak pomôže problém vyriešiť.

    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160


    ...nebo se pin1 značí čtverečkem
    Vypadá to na standartní USB konektor... Ovladače jsou na to tuším TouchKit...
    Tou čárkou jsem myslel jakoby tlusčí čáru na pcb - je to vidět u těch diod (ty červené "válečky"), vlevo je ta čára tlusčí než vpravo
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    20



    Za konektorom je to tam značené, tak ako na obrázku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    20



    Za konektorom je to tam značené, tak ako na obrázku.[/QUOTE]



    Konečne mám doma môj fotoaparát, tak dúfam, že fotky v tejto kvalite postačia


    PS: ten konektor s káblikmi som tam dal ja, z jednej starej DVD romky. Už ich len zapojiť, tak ako treba
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15

    odb odb je offline
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    513

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    ...nebo se pin1 značí čtverečkem
    Vypadá to na standartní USB konektor... Ovladače jsou na to tuším TouchKit...
    Tou čárkou jsem myslel jakoby tlusčí čáru na pcb - je to vidět u těch diod (ty červené "válečky"), vlevo je ta čára tlusčí než vpravo
    Tych +5V si oznacil na zlej strane, ten konektor o ktorom sa bavime je na druhej strane plosaku.


    to armagedon74: dokumentaciu sa mi k nemu nepodarilo najst. Na stranke vyrobcu toh vela nieje.
    http://www.eturbotouch.com/

    Mozes to risknut, urobit kablik a zapojit to do usb.
    Ak to chces zapojit potrebujes usb konektor. Nieco ako toto http://www.sos.sk/?str=371&artnum=86056. Mal by si to dostat kupit v obchodoch s elektronickymi suciastkami alebo si ho objednaj cez internet z nejakeho obchodu s elektronickymi suciastkami.

    Zapojenie toho konektora je taketo (zdroj wikipedia)

    Takze cierny kablik bude + , hnedy data-, cerveny data+ , oranzovy -

    Problem bude asi s ovladacmi. Na stranke su nejake ovladace ale, ci budu vhodne pre tvoj dotykovy displej neviem.
    Naposledy upraveno uživatelem odb: 05-11-2010 v 20:53
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Dotykovy mobil do 5000 Kc
    Od Kazi4949 v sekci Volná témata
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 08-12-2011, 19:00
  2. LCD: Maly normalny a dotykovy LCD
    Od maxo777 v sekci Monitory
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 14-05-2010, 15:17
  3. Router a zapojenie
    Od kanes v sekci Sítě
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 27-11-2007, 11:56