Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: AMD X2 120C, jak snížit napětí a uchladit?

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele 22joke11
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    73

    Dobrý večer. Problém... jádra v klidu do 40C, v 100% loadu během pár vteřin 120C. Kolaps PC. Chladič, pasta OK. Deska procesor krmí na auto 1,35 - 1,36V. Pokud napětí snížím manual, tak při zavádění systému modrá smrt. Bios, memtest86 jede i při 1,3V. Nevíte někdo jak na to??? Protože snížit napětí mi připadá jako jediná možnost, jak uchladit tento procesor. Díky
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: temper.JPG 
Zobrazení: 118 
Velikost: 291.7 KB 
ID: 19554  
    Naposledy upraveno uživatelem 22joke11: 02-11-2010 v 22:26
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,527

    Pokud je opravdu chladic spravne nasazen, tak to neuchladis. Pravdepodobne se ti odchliplo jadro a IHS, takze nedochazi poradne k prenosu tepla z jadra na IHS a potom do chladice.

    Muzes si tak akorat zkusit vygooglit navod na odstraneni IHS, ale nebude to uplne nejjednodussi a hlavne asi dost casto neuspesny.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Len pre istotu: Aký chladič cpu to je? Točí sa ventilátor? Fotka skrinky(z vnútra) by možno nebola na škodu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér Avatar uživatele 22joke11
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    73

    Citace Původně odesláno od DrZelenka Zobrazit příspěvek
    Pokud je opravdu chladic spravne nasazen, tak to neuchladis. Pravdepodobne se ti odchliplo jadro a IHS, takze nedochazi poradne k prenosu tepla z jadra na IHS a potom do chladice.

    Muzes si tak akorat zkusit vygooglit navod na odstraneni IHS, ale nebude to uplne nejjednodussi a hlavne asi dost casto neuspesny.
    To mě také napadlo, ale při teplotě jader cca 110C je teplota CPU 78C a stále stoupá, to mi příjde moc, pokud je teplotou CPU myšleno CPU jako celek na povrchu.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: tempr.JPG 
Zobrazení: 93 
Velikost: 195.2 KB 
ID: 19555  
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele 22joke11
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    73

    Citace Původně odesláno od 16cmfan Zobrazit příspěvek
    Len pre istotu: Aký chladič cpu to je? Točí sa ventilátor? Fotka skrinky(z vnútra) by možno nebola na škodu.
    http://www.titan-cd.com/product/show...sp?ProID=341#5 ...ventilátor 120x120 na plné točky
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Snímek 055.jpg 
Zobrazení: 124 
Velikost: 172.0 KB 
ID: 19556  
    Naposledy upraveno uživatelem 22joke11: 02-11-2010 v 23:37
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Chladilo to někdy normálně? Kdy začaly tyhle anomálie?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,527

    Citace Původně odesláno od 22joke11 Zobrazit příspěvek
    To mě také napadlo, ale při teplotě jader cca 110C je teplota CPU 78C a stále stoupá, to mi příjde moc, pokud je teplotou CPU myšleno CPU jako celek na povrchu.
    Zalezi na tom co je tim cidlem mereno. Za predpokladu ze je chladic opravdu spravne nasazen a neposkozen (zakladni predpoklad), tak me nic jinyho nenapada, protoze i kdyby nejel vetrak na chladici atp, tak by teplota (diky nejaky tepelny kapacite chladice) neletela tak rychle nahoru.

    Mozna bych radsi pouzil BOX na kterym se nema co podelat. U tohohle by mozna v nejakym urcitym pripade mohly byt nejak poskozeny HP a nevedou moc teplo. Pak by ta teplota (vzhledem k maly tepelny kapacite samotny zakladny chladice) mohla takhle vyletet.
    Naposledy upraveno uživatelem DrZelenka: 03-11-2010 v 09:51
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele john
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    868

    vytahni CPU z patice, vse poradne procisti / patici / a dej zpet, BIOS mozna dostava nesmysly....
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    355

    Jedna se o pomerne vzacnou zavadu CPU AMD, ale par jsem jich take absolvoval. Pokud vyloucime spatne nasazeny chladic, tak se zavada projevuje tak, ze se PC vypina, kvuli prehrati CPU (cca 80stupnu). V zatizeni CPU rychle narusta jeho teplota. Pri prekroceni urcite hranice da cidlo signal k vypnuti PC. Chladic CPU je pritom na omak vlazny. Nepomuze vymena chladice ani lepsi pasta. Experimentovanim jsem zjistil, ze cim je pritlak chladice na CPU vyssi, tim rychleji stoupa teplota cpu. Takze prvni cestou je podlozeni plastoveho ramecku podlozkami, ktery se timto zvedne a snizi se tlak chladice na CPU. Druhou cestou je skutecne snizeni napajeciho napeti pro CPU. Je treba experimentovat a najit nejnizsi hodnotu, kdy je PC jeste stabilni (u mne 1.15V-5000+BE). Teplota pri max. zatizeni uz pak neprekrocila 55 stupnu s box chladicem. Zrejme opravdu doslo k oddaleni kovove desticky na CPU od jadra a tim ke spatnemu prenosu tepla. Jadro se lokalne prehreje. Teplo z nej se nestiha odvadet pryc. Znam pripady, kdy k odstraneni podobne zavady stacilo prepalit BIOS, ale to co jsem popisoval vyse je nejhorsi varianta. Jednou stacilo proste jen prohodit CPU ve dvou identickych PC a problem byl take pryc. Pro mne to byla jedna z nejhorsich zavad, hned po zavade No.1, kdy soucasne odejde CPU i MB (vymenis CPU=odpalis MB, vymenis MB=odpalis CPU a tak muzes pokracovat domekonecna).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér Avatar uživatele 22joke11
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    73

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Chladilo to někdy normálně? Kdy začaly tyhle anomálie?
    Bohužel ne, procesor 64 X2 je zakoupen a instalován místo původního 64.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér Avatar uživatele 22joke11
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    73

    Citace Původně odesláno od DrZelenka Zobrazit příspěvek
    Zalezi na tom co je tim cidlem mereno. Za predpokladu ze je chladic opravdu spravne nasazen a neposkozen (zakladni predpoklad), tak me nic jinyho nenapada, protoze i kdyby nejel vetrak na chladici atp, tak by teplota (diky nejaky tepelny kapacite chladice) neletela tak rychle nahoru.

    Mozna bych radsi pouzil BOX na kterym se nema co podelat. U tohohle by mozna v nejakym urcitym pripade mohly byt nejak poskozeny HP a nevedou moc teplo. Pak by ta teplota (vzhledem k maly tepelny kapacite samotny zakladny chladice) mohla takhle vyletet.
    Na procesoru jsem zkoušel i 750g lamelové mědi (no HP) a v loadu ten samý výsledek... teplota letí tou samou rychlostí. Cladič se ohřeje na cca 35C a nestíhá vyrovnávat rychlost přehřívání procesoru.
    Naposledy upraveno uživatelem 22joke11: 03-11-2010 v 21:19
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér Avatar uživatele 22joke11
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    73

    Citace Původně odesláno od pcmaker Zobrazit příspěvek
    Jedna se o pomerne vzacnou zavadu CPU AMD, ale par jsem jich take absolvoval. Pokud vyloucime spatne nasazeny chladic, tak se zavada projevuje tak, ze se PC vypina, kvuli prehrati CPU (cca 80stupnu). V zatizeni CPU rychle narusta jeho teplota. Pri prekroceni urcite hranice da cidlo signal k vypnuti PC. Chladic CPU je pritom na omak vlazny. Nepomuze vymena chladice ani lepsi pasta. Experimentovanim jsem zjistil, ze cim je pritlak chladice na CPU vyssi, tim rychleji stoupa teplota cpu. Takze prvni cestou je podlozeni plastoveho ramecku podlozkami, ktery se timto zvedne a snizi se tlak chladice na CPU. Druhou cestou je skutecne snizeni napajeciho napeti pro CPU. Je treba experimentovat a najit nejnizsi hodnotu, kdy je PC jeste stabilni (u mne 1.15V-5000+BE). Teplota pri max. zatizeni uz pak neprekrocila 55 stupnu s box chladicem. Zrejme opravdu doslo k oddaleni kovove desticky na CPU od jadra a tim ke spatnemu prenosu tepla. Jadro se lokalne prehreje. Teplo z nej se nestiha odvadet pryc. Znam pripady, kdy k odstraneni podobne zavady stacilo prepalit BIOS, ale to co jsem popisoval vyse je nejhorsi varianta. Jednou stacilo proste jen prohodit CPU ve dvou identickych PC a problem byl take pryc. Pro mne to byla jedna z nejhorsich zavad, hned po zavade No.1, kdy soucasne odejde CPU i MB (vymenis CPU=odpalis MB, vymenis MB=odpalis CPU a tak muzes pokracovat domekonecna).
    OK, v sobotu ještě zkusím něco z těchto rad a podám zprávu. Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Já bych to asi hodil prodávajícímu na hlavu. (pokud to tedy nebylo prodáváno s touto závadou a bylo to zamlčeno)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér Avatar uživatele 22joke11
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    73

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Já bych to asi hodil prodávajícímu na hlavu. (pokud to tedy nebylo prodáváno s touto závadou a bylo to zamlčeno)
    Už jsem to měl v úmyslu, ale BINGO! má pan pcmaker... takže stačilo jen povolit přítlak chladiče k procesoru na minimum a výsledek... PrtSc

    Ještě jednou děkuji všem... vyřešeno bez snižování napětí
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: temperature.JPG 
Zobrazení: 111 
Velikost: 328.2 KB 
ID: 19574  
    Naposledy upraveno uživatelem 22joke11: 03-11-2010 v 22:30
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Wau tak z tohoto jsem jelen :] slušná anomálie!
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Software: Jde snížit 64bitový OS na 32 bez formátu?
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 02-03-2012, 18:14
  2. Jak snížit teplotu u HDD
    Od Brecht51 v sekci Chlazení
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 28-05-2009, 10:46
  3. Procesory: Nevím jak snížit voltáž CPU
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 27-04-2009, 12:11
  4. Chlazení procesorů: Dá se P3 800Mhz uchladit pasivně?
    Od kirby16 v sekci Chlazení
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 06-06-2007, 18:54
  5. Chlazení grafik: Dá se GF4 MX-440 128MB uchladit pasivně?
    Od kirby16 v sekci Chlazení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 08-05-2007, 18:02