Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: WIN7 a eSATA externí disk

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    9

    Prosím poraďte čím by mohl být problém s připojeným externím diskem Verbatim 1,5TB připojeným přes eSATA, který nějakou dobu normálně funguje a pak zničeho nic úplně zmizí. Kopíruji na něj třeba soubor několik GB a v půlce najednou disk zmizí a není vidět ani ve správě disků. Přitom jsem na něj nakopíroval mnoho GB, ale teď je toto již pravidlem. Také disk musím pustit při startu PC. Nefunguje HOT SWAP. Dělá mi to Win7, které jsem si před nedávnem nainstaloval. Přitom na starých WinXP vše bez problému funguje (mám je ještě taky nainstalované) včetně HOT SWAP. Zkoušel jsem úplně odinstalovat řadiče a znovu vše instalovat, ale nic nepomohlo. Netušíte co by mohlo pomoci.
    Žádný jiný ovladač jsem nikde nenašel. Tedy na Verbatimu. Ani na přes WIN update.
    Díky David
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Nemáš to napájené přes USB port? Pokud ano tak zkontroluj, jestli nemáš zapnuté vypínání z důvodů šetření energie
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Nemáš to napájené přes USB port? Pokud ano tak zkontroluj, jestli nemáš zapnuté vypínání z důvodů šetření energie
    Ne ne tím to není. Je tam adaptér. Ale divné je, že i zhasne ikona na tom HDD. Ale disk se točí - jsou cítit vibrace...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Možná by nebylo od věci zkusit ho připojit na interní SATA řadič (přes redukci) a vyloučit tím vinu řadiče - eSATA jsou obvykle vyvedena na JMicron řadiče (u GB desek se tomu říká jinak, ale je to pouze přejmenovaný JMicron). Linux nebo ExpressGate (Asus desky) máte možnost vyzkoušet? Jaká je to konkrétně deska? Pak už mě napadá pouze reklamace
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Možná by nebylo od věci zkusit ho připojit na interní SATA řadič (přes redukci) a vyloučit tím vinu řadiče - eSATA jsou obvykle vyvedena na JMicron řadiče (u GB desek se tomu říká jinak, ale je to pouze přejmenovaný JMicron). Linux nebo ExpressGate (Asus desky) máte možnost vyzkoušet? Jaká je to konkrétně deska? Pak už mě napadá pouze reklamace
    Díky za snahu, ale asi jste přehlédl, že když nabootuji WinXP tak je vše v pořádku...
    Reklamovat Win7 asi nepůjde
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od dpotuznik Zobrazit příspěvek
    Díky za snahu, ale asi jste přehlédl, že když nabootuji WinXP tak je vše v pořádku...
    Ne asi, ale určitě
    Citace Původně odesláno od dpotuznik Zobrazit příspěvek
    Reklamovat Win7 asi nepůjde
    Ne asi, ale určitě

    Řadič / deska je tedy jaká? Předpokládám, že se dá v biosu řadič eSATA přepnout do AHCI/Natice SATA a není na IDE (čímž by se vysvětloval nefunkční hotswap)...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Ne asi, ale určitě

    Ne asi, ale určitě

    Řadič / deska je tedy jaká? Předpokládám, že se dá v biosu řadič eSATA přepnout do AHCI/Natice SATA a není na IDE (čímž by se vysvětloval nefunkční hotswap)...
    Deska je P5B Deluxe/WiFi-AP a řadič je v režimu AHCI...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér Avatar uživatele slate
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    86

    Podobný problém jsem řešil. Tuším problém v řadiči JMicron JMB363. Tenkrát mi pomohl až nový bios, ale můžeš zkusit ovladače přímo od Asusu http://www.asus.com/product.aspx?P_I...ntent=download
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od slate Zobrazit příspěvek
    Podobný problém jsem řešil. Tuším problém v řadiči JMicron JMB363. Tenkrát mi pomohl až nový bios, ale můžeš zkusit ovladače přímo od Asusu http://www.asus.com/product.aspx?P_I...ntent=download
    Díky akorát včera jsem je našel. Byli schovaný pod Others
    Už mi to funguje. Díky všem David
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Externí HDD: Doporučte Externí disk s eSATA rozhraním
    Od Siopaul v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-11-2012, 15:36
  2. externí disk v XP a win7
    Od vmull v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 23-12-2011, 18:24
  3. BLUE RAY externí vypalovačka na eSATA ?
    Od Cidlo v sekci Optické mechaniky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 19-04-2011, 21:06
  4. Externí HDD: nový externí HDD - eSATA/FireWire
    Od Mr.Bulldog v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 03-11-2008, 16:39
  5. Externi disk na eSATA - nefunguje HotPlug
    Od Mario6121 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 03-09-2007, 16:53