Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Dell Latitude D600 - SpeedStep

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    87

    Zdravím všechny,
    jsem majitelem tohoto notebooku (resp. firma je majitelem, já jsem uživatelem ) a mám problém, že CPU jaksi zapomíná, že by se mělo zpomalit. RM Clock ukazuje stále 1,4 GHz... mohu sice CPU zpomalit ručně právě přes RM Clock, ale nevím proč to dělal předtím automaticky a teď ne. Je chyba někde na straně OS ?
    BTW. zatížení procesoru je zanedbatelné (max 15%)...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    jaky ten tvuj dell ma procesor? dell uvadi: Up to Intel® Pentium® M Processor 745 coz muze byt vic kousku...
    jake mas nastavene schema napajeni ve win? ten RM Clock je utilita od dellu? pro zjisteni aktualni frekvence pouzivej CPU-Z ten se sam aktualizuje. nektere utilitky muzou ukazovat maximalni moznou frekvenci...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    87

    Je tam Mobile Intel Pentium 1,4 GHz (jinak typové označení si nepamatuju), schéma ve Win je notebook/přenosný počítač ... RM Clock ukazuje také aktuální frekvence (docela tento prográmek doporučuji, pokud člověk potřebuje podtaktovat, u mě to šetří baterku ) RM Clock je jinak prográmek, který umí, pokud to procesor podporuje, nastavit napětí a násobič, zároveň ukazuje jestli procesor provádí Throttling a další docela zajímavé nastavení... Doporučuju. Dá se stáhnout z downloadu ze SHW
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    ted nevim jak je to schcema nastaveny, ale kdyz das minimalni spotreba tak musi jit nasobic na 6x a frekvence na 600MHz pri nevyuzitem CPU. porad zapnuto zase jede porad na plnou frekvenci. pripadne skus projit jestli tam nejsou jine programy na power management - ty by mohli mit prednost pred ACPI z win a pretlacit to na plnou frekvenci
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    87

    jj, to už jsem zkoušel. Je zvláštní ale, že žádný další prográmky jsem neinstaloval a najednou to začalo dělat toto. Když obnovím Windows z image a doinstaluju programy, tak to nedělá, vždycky až po nějaké době. Navíc je docela zvláštní, že když notebook jede z baterky, tak CPU je vytížené relativně pravidelně v nějakých špičkách (dle RM Clock - zjišťuje zatížení CPU přímo, takže tam jsou vyšší hodnoty než v task manageru). Task manager windows ale nic takového neukazuje. Nevím co v tu dobu CPUčko dělá nebo nedělá. Takže zatím musím náhradu ve formě externího progámku. Tomu navíc když nastavím, aby jelo CPU na 600 MHz, vypnu jeho management (takže jenom monitoruje), a spustím náročnější aplikaci, tak se CPU nepřepne na 1,4 GHz ale stále si jede na svých 600 MHz... opět to vyřeší jenom ten progámek. Je to nějaké divné...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    asi tam mas na pozdi nejakou potvoru, ktera sice neni narocna, ale casto chvilkove vytezuje procesor (treba neco zjistuje) - to ze ty spicky win neukazuje muze byt ti ze jsou velmi kratke. tudiz se CPU nezpomali, protoze je "vytizene". treba vim ze ICQ kdyz spadne tak zere porad 100%, tak nejaka podobna potvurka by to mohla byt....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    87

    teď jsem procházel všechno, povypínal nějaké blbosti a stejně to dělá. Je ale zvláštní, že to dělá jen a pouze když je odpojeno napájení.

    btw. teď se to zase nějak umoudřilo a už to zase reguluje ach ju, zajímalo by mě, kde je zakopán pes, doufám že ne mezi počítačem a židlí
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Dell D600 Latitute
    Od PETR107 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 04-06-2011, 21:16
  2. Dell D600, koupě nového disku
    Od Petr S. v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 03-06-2008, 18:43
  3. Dell Latitude D600
    Od slavick v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 04-12-2007, 17:39