Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nová sestava přestala jít...

McBobr (3)|6.11.2010 14:01
Ahoj, mám problém. Sestavil jsem nové PC s Core i3 procesorem a zákl. deskou Gigabyte H55-UD3H a integrovanou grafickou kartou, nainstaloval jsem Windows a ovladače zákl. desky. Počítač zcela normálně fungoval, pak jsem chtěl přidat grafickou kartu ASUS EAH5770 CUcore, (samozřejmě bylo PC vypnuté a odpojené od proudu). Kartu jsem dal do slotu a připojil napájení, po spuštění PC ale monitor nic nezobrazuje, pouze černá obrazovka a monitor "spí". Myslel jsem si, že je problém s tím, že v provozu obě grafárny. Tak jsem PC vypnul, odpojil od proudu vyndal ASUSku a chtěl najel do BIOSu, ale monitor opět spít, což znamená, že nejde ani integrovaná grafárna, neposílá žádný signál. Poradíte?

P.S.: Před chvilkou jsem vyndal baterku desky, chvíli to tak nechal, dal zpět a PC začalo normálně bootovat a naskočil Windows. Teď mi teda spíše poraďte jak tam mám správně nainstalovat tu dalši grafickou kartu?
McBobr (3)|6.11.2010 14:27
Tak jsem nakonec problém vyřešil, můžete téma smazat nebo LOCK. Díky
DrZelenka (2491)|6.11.2010 18:37
[quote=McBobr;414531]Tak jsem nakonec problém vyřešil, můžete téma smazat nebo LOCK. Díky[/quote]

Predpokladam, ze v BIOSu byla spatne nastavena preferovana GK a monitor byl zapojen do spatneho vystupu (do te GK co nejela), ze?

Kdyz uz, tak by bylo dobry napsat jak to bylo vyreseno - uz tu byli lidi co neco "vyresili". Sice jim to jelo, ale reseni bylo spis zhorseni.

EDIT - a jen tak ze zvedavosti ... Jaky zdroj tuto sestavu napaji? Doufam, ze ne eurocase, sweex, P4, prip. jiny noname zdroj (napr. ty co jsou dodavane zaroven s bednama)
McBobr (3)|6.11.2010 18:55
Ano, máš v celku pravdu, v BIOS sice bylo správně nastaveno, že pokud je v PC jiná než integrovaná gr. karta, tak se má integrovaná vypnout a má pracovat ta přídavná, ale musel jsem přehodit odkud ji načítá, tudíž z PCI na PEG. Když to tak nebylo, tak ani jedna z karet nic nevysílala a monitor zobrazoval buď NO SIGNAL nebo byla jen tma.

Zdroj je tam XILENCE power 580W Rev.3