Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 23

Téma: Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele JonnyBlackadder
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    19

    Co chci upgradovat: RAM paměť a základní deska

    Aktuální konfigurace: Intel Core 2 Quad 2,4 GHz, Gainward 1145-Bliss GTX 460 768MB, 3x 1GB RAM, základní deska Gigabyte GA-EP45-DQ6, zdroj 500W

    Další komentář: Nedávno jsem si koupil novou grafickou kartu, ta šlape dobře, ale zjistil jsem, že mi nedobře funguje paměť RAM, když hraju hry, využití procesoru je minimální, ale zato RAM je skoro 100% a PC mi čas od času spadne.
    Tak jsem si řekl že si teda upgraduju RAMku,ale pak jsem zjistil, že má zádkladní deska ma pouze DDR2m které mají horší spotřebu a výkon oproti DDR3, tak jsem si řekl, že když uz si kupovat novou RAMku,tak naplno a tak jsem se koukl na nějaké ty základní desky. A tak vyvstal další problém a to že desky s DDR3 většinou nemají pouze Socket 775, která muj Core 2 Quad potřebuje.
    Abych to zkrátil, potřeboval bych poradit jakou koupit RAMku (chci dohromady min. 4GB) a k tomu jakou základní desku aby to fungovalo všechno dohromady,můj zdroj aby to utáhl a přitom aby šla připojit nová grafika a starší procesor...
    děkuju za rady

    P.S. uvažoval jsem že bych při tom vyměnil i procesor,ale to jenom tak mimochodem, nevíte který z procesorů z rady " i " (i3,i5,i7) má nejlepší poměr cena výkon a jestli bych si nějak výrazně pomohl oproti mému Core 2 Quad ??
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    1)kupovat ddr3 pro tebe je blbost
    2)rozdíl ve spotřebě je do 1W (jasně 2W vs 3W je o 33% úspornější)
    3)socket 775 neumí potenciál ddr3 stejně využít
    4)C2Q je stále dobrý procesor

    ZAČAL BYCH TESTOVÁNÍM (goldmemory. memtest, occt.lynx,...)
    k nalezení důvodu proč to padá
    a pak (do)koupení ramek
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele JonnyBlackadder
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    19

    takze myslis ze se jeste vyplati koupit DDR2 RAMky ?? a ze novou zakladni desku se taky nevyplati dokupovat ??
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Takže tak, máš 3x1GB? Otestuj to a tipujem, že jedna znich bude tá zlá (jedná sa o aké modely, resp. všetky sú úplne rovnaké?). Aký zdroj napája zostavu (nesúvisí to asi s Vaším problémom, len sa obávam, aby to nebol nejaký neznačkový šmejd). Ako myslíš, že PC padá? BSOD? Vypni automatický reštart a opíš nám kód, ktorý uvidíš. Problémy začali s kúpou novej GK alebo pretrvávali už predtým?

    - Pekný návod na vypnutie automatického reštartu. Ešte pripomenutie, Gold memory vypáliť ako obraz disku(ISO) buď na flashku, disketu cd/dvd a spustiť pri bootovaní, testovanie vo windows má nulovú výpovednú hodnotu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele JonnyBlackadder
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    19

    ted jsem nejak zahlceny informacema...;

    mam tam 3 RAMky,2 by meli byt stejne jelikoz jsem je tam mel uz v zakladu ale 3. je dokoupena,taky jsem si rikal ze mozna nechce spolupracovat...

    u zdroje nevim presne typ,mohl bych se kouknout ale vim ze ma 500W a neznackovy smejd to nebude,byl uz v zakladni sestave kdyz sem to kupoval na www.barbone.cz, sve doby to bylo nadupane delo

    s PC pada tim zpusobem,ze se nekdy ukaze "modra obrazovka smrti",vyrestartuje se to a hlaseni o problemu je nejak,ze typ je "Blue screen" a cislo problemu myslim 1029,ale nejsem si jisty
    a nekdy se mi hra proste jenom sekne,a musim ji restartovat

    a ty problemy s padanim nezacali s koupi nove GK,ty zacaly uz celkem davno,skoro bych rekl ze s predelanim Windows z Vist na Win7,ale mozna byli uz driv


    EDIT: ten blue screen se mi obcas objevi i kdyz jenom pracuju,nebo treba koukam na film + jsem na internetu,to me prave zarazi
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Skus najprv tu tretiu ramku odobrať... a uvidíme čo ďalej
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele JonnyBlackadder
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    19

    no ale me ted nejde ani tak o ty pady,to bych zacal resit potom,ted jsem se chtel zeptat na ten upgrade PC,jestli teda nechat starou zakladni desku a dokoupit pouze DDR2 RAMky...??

    a tim doebranim te jedne,je mozne ze pady jsou zapricineny tim ?? protoze to by casem zhruba taky odpovidalo...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Keď už upgrade tak DDR3 a nová paltforma, IMHO to z Quada nemá zmysel a už vôbec za tie peniaze - nárast výkonu, nula nula nič. Skusil by som dotaktovať CPU ak nestačí, ale to až po vyriešení problému a dokúpení lepšieho chladiča.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele JonnyBlackadder
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    19

    promin,ale asi ti nerozumim - mam teda pouze dokoupit dalsi RAMky,ty stare vydelat a jinak vsechno nechat ?? ono jsem zjistil ze procesor mi asi vazne zatim staci,protoze kdyz hraju jednu oblibenou hru tak je vyuziti procesoru minimalni,ale zato vyuziti fyzicke pameti je dost vysoke a kdyz je hoodne vysoke tak se mi to sekne =)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček Avatar uživatele JonnyBlackadder
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    19

    protoze ohledne toho upgradu na DDR3,o tom bych nevahal ani minutu,ale problem je ze bych pri tom musel vymenit i zakladni desku - pokud vim tak zadna se socketem 775 nepodporuje DDR3 pameti,takze bych musel koupit se socketem vysim a tim by zase nesel pripojit muj C2Q procesor a musel bych koupit i novy procesor a kdyz uz tak poradne a rovnou i5 nebo i7 a tim by se cena vyhoupla o "par" tisic nahoru.....to je ten problem
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Citace Původně odesláno od JonnyBlackadder Zobrazit příspěvek
    promin,ale asi ti nerozumim - mam teda pouze dokoupit dalsi RAMky,ty stare vydelat a jinak vsechno nechat ?? ono jsem zjistil ze procesor mi asi vazne zatim staci,protoze kdyz hraju jednu oblibenou hru tak je vyuziti procesoru minimalni,ale zato vyuziti fyzicke pameti je dost vysoke a kdyz je hoodne vysoke tak se mi to sekne =)
    Už asi po tretí krát to hovorím, vyber tú tretiu(potenciálne vadnú ram) a uvidíme či to sekne, aké bude využitie ramky. Možno to všetko spôsobuje ona... akú hru hraješ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček Avatar uživatele JonnyBlackadder
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    19

    momentalne jsem si znova hral S.T.A.L.K.E.R. Call of Pripjat
    a vytahnou ji muzu,ale nevim ceho tim docilit,podle me pujde vykon dolu,muzu teda skusit dal hrat a uvidim jestli to pomuze nebo naopak
    ale jak jsem mel puvodne jenom 2GB RAM a hral treba GTA IV,tak se mi to tak po pul hodine vzdycky zacalo sekat a ja musel restartovat hru a jakmile jsem pripojil tu treti RAMku,tak to slapalo v pohode,takze podle me driv fungovala,je mozne ze zacala blbnout az ted


    tak ja ji teda vypojim sefe a co pak - skusit dal hrat jestli to bude padat ??
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Citace Původně odesláno od JonnyBlackadder Zobrazit příspěvek


    tak ja ji teda vypojim sefe a co pak - skusit dal hrat jestli to bude padat ??
    Áno presne, proste používaj PC ako obvykle...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček Avatar uživatele JonnyBlackadder
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    19

    no dobre,ale :

    1. kdyz se bude hra dal sekat,tak to znamena ze nebude problem s kompatibilitou,ale s velikosti samotne pameti ?? - takze dokoupit nove

    2. kdyz se hra sekat nebude - problem byl v te treti RAMce,tu uz tam nedavat a nic (zatim) neupradovat popripade si teda dokoupit komplet nove RAMky a ty dve stare vydekat taky

    3. kdyz bude PC stale padat a psat Modro obrazovku - udelat testy funkcnosti RAMky a ostatnich komponentu ??
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Citace Původně odesláno od JonnyBlackadder Zobrazit příspěvek
    no dobre,ale :

    1. kdyz se bude hra dal sekat,tak to znamena ze nebude problem s kompatibilitou,ale s velikosti samotne pameti ?? - takze dokoupit nove

    2. kdyz se hra sekat nebude - problem byl v te treti RAMce,tu uz tam nedavat a nic (zatim) neupradovat popripade si teda dokoupit komplet nove RAMky a ty dve stare vydekat taky

    3. kdyz bude PC stale padat a psat Modro obrazovku - udelat testy funkcnosti RAMky a ostatnich komponentu ??
    1. tak nemusí byť problém hneď v ďalších ramkách. Môže byť aj softwarový - výpis z HiJackThis pomôže, možno Ti nieco žere Ram, ale to až potom...

    2. Áno, dúfam, že to tak bude. Ak nebude stačiť 2gb, tak by sa dalo uvažovať o kúpe 2x2gb... mno uvidíme.

    3. Áno, ramky vždy testovať po jednej v Gold memory aspoň 4-5 hodin každú. OCCT atp....
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Upgrade PC v ceně 10 000 - 12 500 Kč
    Od Nixonson v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 21-09-2014, 19:21
  2. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od Ondrasss v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 15-04-2013, 16:09
  3. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od bulhy v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 23-10-2011, 13:00
  4. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od nothar3 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 01-09-2010, 15:58
  5. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od JAKIS0 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 31-08-2010, 14:58