Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 5 PrvníPrvní 12345 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 65

Téma: Databáze disků - HDTach, HDTune

  1. #31
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    EDIT: double post... nejak to dnes blbne
    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 14-01-2008 v 11:11
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od vpe Zobrazit příspěvek
    Raid0 2x500GB tichy SAMSUNG HD501LJ na ICH8R (vyhodou integrace na desce = vysoky burst prenos = cache disku = RAM):

    Raid5 4x500GB tichý SAMSUNG HD501LJ na ICH8R
    vs
    Raid5 4x500GB Hitachi T7K500 na drahém Adaptec 3405 za 7700 Kč (jen X4 PCIe)
    ten burs prenos je blbost, fyzicky u dvou disku nemuze byt vetsi nez 600MB/s a to ze ti to nemerilo rychlost RAM ti je k nicemu, RAMka nevystridala cache ani nic takoveho, vykonu to nepomuze, proste to je jen nesmyslny udaj v mereni. pomuze to jen u benchmarku ktere si mysli ze meri rychlost disku tak ti daji vetsi skore, ale prakticky vykon rozhodne vysi nebude

    a tve srovnani s Hulanem - vyzkousej si rychlost zapisu (fyzicky sekvencni zapis, ne zase nejakou blbost s RAM)... a taky ti RAID tezce zatezuje CPU
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33

    vpe vpe je offline
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    24

    vzdyt to tam je napsane, ze

    1) ano, burst je v tomto pripade prenos chipset -> ram (stejnou rychlost generuji i jine merici nastroje, jako treba hd_speed15364.exe (kde pri vhodne velikosti bloku dosahnu az 3300 MB/s), to je tim ze ICH8R ma vlastni dvojitou cache, viz Matrix Manager, tam jde vypnout (ta pro zapis), ve Win na volume nejde vypnout
    V kazdem pripade tento ukazatel versus ukazatel u dodatecne karty, ktera jede jen na 4X a ne na 8X me odradil od toho cpat 8000 Kc do externi karty, ktera to bude zpomalovat a pri zapisu MOZNA zrychlovat (nevim, jak mam zmerit ten zapis, neco jako copy /proc/zero > c:\test


    Starting Create File Bench...

    Created file: D:\DiskBench1.bin
    Size: 50331648 bytes
    Time: 220 ms
    Transfer Rate: 218,182 MB/s
    Create File Bench ended

    Pri druhem testu to ukazuje okolo 240MB/s - tak kde mate to zpozdeni? Vytizeni CPU v TaskManageru je veskere ZADNE.

    2) vytizeni CPU - nevim co to ten program meri, ale v TaskManageru se vubec nic neprojevilo, tam byly 2% ale jak rikam, bezelo mi na pozadi 20 prooigramu a nechtelo se mi to restartovat, pak by byly MOZNA lepsi vysledky, nevim

    3) prave ze jsem zapis zkousel a mensi bylo max. o 15-20% v celem rozsahu proti cteni (coz me dosti prekvapilo) a v TaskManageru NEBYLO zadne zatizeni CPU znatelne (zapis lze zkouset, jen kdyz smazete partition a to na systemovem disku dost dobre nemuzu, musel bych ji nejak zmensit a pak na kousku by to mozna slo vyzkouset, ale nikdo uz nebude vedet, kde ten kousek lezi)

    Mam zmereny i PCI-X ARC-1110, to je plne HW Raid a burst je tam okolo 700MB/s
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    pokud to je skutecne tak, tak smekam pred ICH8R pana klobouka
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35

    vpe vpe je offline
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    24

    neni to tak dokonale, externi karta bude jiste bezpecnejsi*, ale ktera, aby to nezpomalovala, zrejme ARC-1210 4x (IOP332) 256MB DDR333 SDRAM with ECC (5800 bez DPH)

    Ten intel ma tu vlastnost, ze vam kdokoliv muze ten RAID smazat (pokud si nedate heslo do biosu a pred kazdym bootem ho budete zadavat (Areca ma heslo do sveho biosu, spravy).

    Jinak ten diskbench je sh..., je to neco v Net frameworku a kdyz jsem zadal velky soubor 2GB tak vytizil CPU (takze ne zapis na disk, ale diskbench), nevite o jinem lepsim generatoru souboru? Jak se divam, na default je tam velmi maly soubor.

    ---
    * jeste jedno varovani, pokud se vam, z jakehokoliv duvodu mazne CMOS BIOS a nabootujete ze systemoveho disku do woken, tak wokna znici ten intel raid resp. jednotlive disky (ktere budou v tu chvili jako single), protoze v biosu na default nabehne IDE a windows prepisi MBR a je po raidu (pokud to neumite obnovit rucne, mate smulu, pri prepnuti zpet na raid v biosu to uz nefunguje), to v mem pripade pada, kdyz jediny bootovaci prave ten Raid, ale jinak je to dosti nedotazena logika...

    druha vec je, ze v mem pripade se Option ROM detekuje 3 minuty pri bootu, pritom inicializace je OK, dela to jen nekdy, ale dost to zdrzuje, nevim, cim to je...
    Naposledy upraveno uživatelem vpe: 14-01-2008 v 12:04
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Přidávám jako zajímavost, na domácím PC imho nedosažitelné ... disky HP DH072ABAA6 (Seagate Savvio 15K.1 ST973451SS, 2.5", 72GB, SAS)
    Parametry: 8MB blok, vysoká přesnost.
    Win2003 SP1 32bit, servery HP Proliant G5

    1.obrázek:
    Raid 1, řadič HP SmartArray 200, 128MB cache, systémový svazek
    2.obrázek
    Raid 1+0 na šesti discích, HP SmartArray 400, 256MB cache

    HDTach dal jen 150MB/s přes celé pole při 100% zátěži jednoho jádra, tak ho sem nedávám.

    Poznámka: už nevím jaxemi povedlo vypátrat, že je to konkrétní model seagata, ale dle obrázků přes google jsou stejné ... pokud si pamatuji, byl na hp.com byl kdysi datasheet, kde omylem zapomněli originální označení, nicméně mám za to, že HP upravuje u Seagatů firmware
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: HDTune_Benchmark_HP_2x.png 
Zobrazení: 836 
Velikost: 19.8 KB 
ID: 2384   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: HDTune_Benchmark_HP_6x.png 
Zobrazení: 848 
Velikost: 19.5 KB 
ID: 2385  
    Naposledy upraveno uživatelem pavel_p: 19-01-2008 v 21:46 Důvod: jiné členění, poznámka
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Po přechodu z nForce 4 Ultra na Xpress 1600 je výsledek dokonce lepší !

    AMD Athlon 64 X2 4800+ Toledo 2x1MB L2 (2,4@2,52GHz), ASUS A8R-MVP, 2x1024 MB A-DATA OEM DDR400 2,5-3-3-5-11-1T (DCH), ULiSATA R0 x2 Strip1 (Seagate ST3250823AS+ST3250820AS (8MB,SATA150/300,7200ot.))

    Bohužel 120 MB/s asi nedám Ale je to těsně...výhledově to vyměním za novější disky (asi WD), ty s 300/320 GB na plotnu mají teď average kolem 80 MB/s, to bude panečku Strip
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: HD_Tach_0.PNG 
Zobrazení: 199 
Velikost: 30.7 KB 
ID: 2555  
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Starousedlík SHW Avatar uživatele meeee
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,120

    1.) GA-965P-DS3, ICH8
    2.) Samsung SpinPoint F1 HD322HJ
    3.) Win XP SP2
    4.) AAM vypnuto
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele radekhulan
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    226

    Citace Původně odesláno od vpe Zobrazit příspěvek
    Starting Create File Bench...

    Created file: D:\DiskBench1.bin
    Size: 50331648 bytes
    Time: 220 ms
    Transfer Rate: 218,182 MB/s
    Create File Bench ended
    Nebalamuť se (a ani jiné). Takovej test je nesmysl. Zkus udělat vytvoření aspoň 2GB souboru a sleduj rychlost zápisu, ne mizerných 50MB (to je v cache a vlastně měříš jen rychlost rozhraní). ICH8R / ICH9R RAID-5 zcela kolabuje na zápisu, měl jsem, tragédie..

    ICH8/9 je dobré pro RAID-0/1, možná i RAID-10, ale rozhodně ne pro RAID-5.

    --

    Jinak jsem zjistil, že HD Tach dává divné výsledky, mnohem lepší pro test je HD Tune 2.55, byť jeho čísla nejsou tak "ohromující", pokud už HD Tach, tak používejte dlouhý "Long bench".

    http://www.hdtune.com/download.html



    Toto nic neříká:

    Naposledy upraveno uživatelem radekhulan: 28-04-2008 v 00:08
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele radekhulan
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    226

    No, a pokud někdo chcete opravdu otestovat zápis, tak si stáhněte DiskBench:

    http://www.nodesoft.com/DiskBench/Default.aspx

    Tam poté nastavte postupně Block size / NUmber of blocks na 2 / 24, 2 / 500, 2 / 1000 (tedy 3 testy), které dávají vytvoření 50MB, 1GB a 2GB souboru.

    Takovýto je výsledek a "zaplácaném" diskovém poli s 75 běžícími procesy na Vista x64:

    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Starousedlík SHW Avatar uživatele meeee
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,120

    Tak tentokrát z HDTune.

    1.) GA-965P-DS3, ICH8
    2.) Samsung SpinPoint F1 HD322HJ
    3.) Win XP SP2

    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Tak něco staršího, čistě pro zajímavost (hlavně ty přístupové časy ve srovnání s dneškem ):

    PCCHIPS 810LR-XP (SiS 730S, řadič disku SiS 5513)
    Seagate ST320413A (20 GB, 5400 ot., 512 KB či 1 MB ), Western Digital WD400BB (40 GB, 7200 ot., 2 MB) a Seagate ST380021A (80 GB, 7200 ot., 2 MB)
    Windows 98 SE, HD Tach 2.70
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: HD_Tach_0.jpg 
Zobrazení: 190 
Velikost: 189.4 KB 
ID: 4744   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: HD_Tach_1.jpg 
Zobrazení: 169 
Velikost: 183.5 KB 
ID: 4745   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: HD_Tach_2.jpg 
Zobrazení: 160 
Velikost: 185.4 KB 
ID: 4746  
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    ECS MB694A, řadič vímjá (VIA BusMaster IDE Controller, to hodně řekne...no, svedu to na jižní můstek VIA VT82C686A), Seagate ST320410A (20 GB, 5400 ot., 512 KB či 1 MB )



    Pozn.: tahle a předchozí zkušenost mě dovedla k názoru, že velká část zařízení v PC dříve běžela standardně v PIO módu, stejně jako dnes SATA disky většinou v IDE. Pokud není UDMA vypnuto v BIOSu, tak to spolehlivě nezapne systém
    Naposledy upraveno uživatelem Pavel Boček: 25-06-2008 v 13:58
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    MSI K7T Turbo2 (VIA Apollo KT133A), Silicon Image SiI 0680 Ultra-133 Medley ATA Raid Controller, Seagate ST380021A (80 GB, 7200 ot., 2 MB), SAMSUNG SP0411N (40 GB, 7200 ot., 2 MB) - propady u toho Samsungu fuj, ale i na to, že je na něm systém (fragmentace díky replice databáze tak 50 %), tak výsledky jsou lepší než u Seagate Však je to 2/4 ku 1/1 (ploten/záznamových vrstev), ale Samsungu zase peče elektronika
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: bench.PNG 
Zobrazení: 138 
Velikost: 38.1 KB 
ID: 5315   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: bench1.PNG 
Zobrazení: 132 
Velikost: 39.1 KB 
ID: 5316  
    Naposledy upraveno uživatelem Pavel Boček: 30-06-2008 v 22:15
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele adolfik
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    238

    1.) D815EEA (ATA 100)
    2.) WD800JB
    3.) Windows XP SP2
    4.) AAM zapnuto
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 5 PrvníPrvní 12345 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Flash disky: Databaze rychlosti flash disku
    Od cool.user v sekci Flash disky, pam. karty
    Reakcí: 92
    Poslední příspěvek: 12-07-2014, 10:26
  2. Databáze výsledků - OC CPU
    Od Architect v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 82
    Poslední příspěvek: 25-02-2014, 00:07
  3. Google databaze
    Od kalca v sekci Internet
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 02-05-2012, 19:35
  4. Výpis z databáze
    Od Tommy33 v sekci Programování
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-06-2011, 05:57
  5. IM klienti: Databáze kontkatů ICQ
    Od Zoidik v sekci Internet
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 25-03-2009, 20:49