Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Zásek PC při hře

  1. #1
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Zdravim, mam doma starsi PC ( pro pritelkyni na net a par her), je ve vynikajicim stavu, ale vcera hrala Sims 3 a po hodine hrani se ji to zaseklo, zvuk se jakoby zastavil (mozna smycka) a rozpadl se obraz,.
    Dal sem CTRL+ALT+DEL do winu disk hlodal, chvili to trvalo, ale nakonec do vlezlo do winu, obraz zustal rozpadnutej, disk porad hlodal, otevrel sem tento pocitac a s tim oknem prejel prez celou obrazovku, obraz se "opravil" ale rozliseni zustalo stejne jako ve hre 1024X768, avsak monitor je ve vinu nastaven na nativni 1280x1024. Zmenil sem to a restart..... To stejne se ji stalo po opetovnem hrani asi po hodine....

    Ja sem tomu zkousel prijit na chlup, hral sem prez 3 hodiny a zadnej zasek sem nezaznamenal.

    Udelal sem HD Tune povrch disku, bez vadnych sektoru, SMART OK ( disk je novy) i kdyz IDE ( nasel sem ho ve skladu v supliku original zabalenej (nejak se vytratil z evidence).

    Pameti jeli 11 hodin v GM v Dualu, bez chyby. (prez noc)

    Grafarnu sem projel Furmarkem 2 hodiny, normalni test a pak XtremeBurning, taky 2 hodiny, zadnej zasek.
    Karta jede na standartni takty, nataktoval sem ji, tez test 2 hodiny OK, ted uz to jede prez 4 hodky,narust cirka 15fps po nataktovani....

    P4 Prescott 3,2 HT
    Intel 915PGN
    2x 512Mb RAM Kingston
    Asus X1300 Pro 256Mb pasivne chlazena s rozeviracim chladicem, takze se hezky uchladi jen pri airflow ( pri Furmarku po 2 hodinach chladic teplej ale ne varici), teplotu karta nemeri (nepovedla se mi zjistit)
    Seasonic 350W - 3 mesice starej
    HDD WD 120GB IDE
    Wifi Modul Card

    XP SP3 origo se vsema auktualizacema.
    Avast Pro ( oficialni )- zadny virus nic,
    Bordel v registrech neni, disk nefragmentovan, XP svizne, vse funkcni, zadnej adware, spyware...

    A ted si nevim rady, proc se to proste 2x zaseklo. Nevedel by nekdo cim jeste muzu zkusit otestovat PC?

    Mam treba zkusit jeste OCCT CPU Linpack?
    Nejake jine napady?
    Diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Zkusil bych kompletní reinstal ovladačů GK. Tzn. odinstalovat, zbytky vyčistit Driver Sweeperem v nouzovém režimu a nainstalovat nové pro danou kartu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    No jo, to zkusit muzu, ale ovladace jsou tam aktualni a jak rikam, Furmark jel 4 hodiny, XtremeBurning taky, ted jede OCCT GPU test a uz hodku bez problemu....

    Zkusim to... Dalsi idea?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    No, ono nejde o to, aby tam byly aktuální ovladače, ale ovladače podporované, což jsou právě legacy ovladače. Jsou odlišné od klasických ovladačů a vycházejí speciálně pro ty starší karty.

    EDIT: Navíc já měl nedávno problémy na jednom PC se "vzbuzením" počítače a problém byl u HD4350 s ovladačem, stačilo je přeinstalovat (asi špatná instalace, kdo ví) - u ATI je možný všechno
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Dal sem tam ty Legacy, zatim to jede ( uvidim az bude stara hrat), me se to za 3 hodky nezaseklo, ale dost me zarazi, ze s Legacy to ma i po nataktovani o 10fps min, nez se starsima ovladacema na zakladnich taktech.

    Asi tu kartu strelim a nacpu tam 8600GT ( muzu ji mit za 400Kc ) a vykon bude o dost jinde nez X1300. Co myslite?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    35

    Zdravim, ta hra je originál nebo něco staženýho? Podobnou věc mi dělalo Duty a bylo to crackem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele athens
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    735

    Citace Původně odesláno od AgentWhite Zobrazit příspěvek
    Zdravim, ta hra je originál nebo něco staženýho? Podobnou věc mi dělalo Duty a bylo to crackem.
    Kdyby byl špatnej crack tak hru přeci nespustíš. Jenže toto dělá až po hodině hraní
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    35

    Může to dělat i v nějaký části, když vyšla Mafia II. tak z prvním crackem mi po uvodním lvl začala červenat obrazovka jako když tě střelí, postava špatně dýchala atd. myslel jsem že to za chvíli přestane, ale po půl hodine bylo jasný že ne. Změna cracku a hned to šlo normálně...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele athens
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    735

    Citace Původně odesláno od AgentWhite Zobrazit příspěvek
    Může to dělat i v nějaký části, když vyšla Mafia II. tak z prvním crackem mi po uvodním lvl začala červenat obrazovka jako když tě střelí, postava špatně dýchala atd. myslel jsem že to za chvíli přestane, ale po půl hodine bylo jasný že ne. Změna cracku a hned to šlo normálně...
    1.2 - Příspěvky ani další obsah zadaný uživatelem (např. podpis nebo avatar) nesmí zahrnovat:
    1.2.2 - Obsah (nebo odkazy na něj) vulgární, osočující, urážlivý, rasistický či jinak pobuřující, odporující zákonným normám a nařízením (warez apod.) nebo dobrým mravům.

    warez se tady neřeší
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    35

    Citace Původně odesláno od athens Zobrazit příspěvek

    warez se tady neřeší
    Neřeším WAREZ jen jsem reagoval na tvoji odpoveď, že by tohle crack nedělal. Dával jsem příklad, že ta možnost tady je.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    22

    The Sims byly odjakživa hodně náročné na ram a procesor. Zkusil bych cvhlíli hrát a sledovat co to dělá se systémem. EA, pokud vím, dokonce udává pro Sims 3 1GB ram pro XP jako minimum = rozjede se to s jednou sim rodinou, ale jak je tam tech panduláčků víc a je větší prostor, tak to může být problém.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Zasek PC pri prehravani videa
    Od novykuba v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 29-07-2011, 14:44
  2. zásek HDD (2TB) na 50%
    Od sLim01 v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 04-06-2010, 13:12
  3. Zásek u Prime95
    Od durib v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 31-03-2010, 21:44
  4. NFS Porsche - zásek v Evoluci
    Od trodas v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 20-04-2009, 01:20
  5. Problem s prehravanim AVI, zasek CPU 100%
    Od zilwar v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 12-04-2007, 20:23