Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Padání FPS v CoD4

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    42

    Zdravim,

    mám takovej problém. Dneska jsem si chtěl po delší době zahrát CoD4 a k mému překvapení jsem si nezahrál. Dříve, když jsem hrál, tak jsem měl kolem 100-125 FPS konstatních. A dnes se mi hra hrozně sekala. Myslel jsem, že je to internetem, ale ping byl ok, tak jsem chvíli sledoval FPS a zjistil jsem, že spadnou třeba i na 15. Například mám 125 a najednou lag, 15 a hned zase 125. Zkoušel jsem různě měnit nastavení ve hře i v nVidia Control center, ale nic nepomohlo. Pořád stejné.

    Ještě mě napadlo, jestli to nemůže souviset s tím, že jsem nedávno reinstaloval Windows na disku C a disk D zůstal tak, jak byl včetně nainstalované CoD. Mohla by to potom spravit reinstalace hry?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,527

    Co si konkretne hra instaluje za soucasti do systemu nevim, ale rozhodne bych volil instalaci hry prozacatek.

    Jaky ovladace jsi pouzil, mas aktualni directx (ten se napr. instaluje prave zaroven s hrou), jaky win jsi tam mel a jaky mas ted, jaky byl duvod preinstalovani?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    42

    Ovladače jsou aktuální. Win je stále stejný (Vista Home Premium). Důvod reinstalace byl problém s Adobe Photoshop, který se po odinstalaci nechtěl nainstalovat ani po vymazání adresářů. Po reinstalaci opět nainstalovat šel a pracuje.

    Zkusím přeinstalovat i Direct a když nepomůže, tak i hru a potom dám vědět, jak to dopadlo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    305

    Napište prosím sestavu.
    Doporučil bych pro začátek omezit max fps třeba na 90 framů, odlehčíte tak grafické kartě a většinou to pomůže.
    Dále to může znamenat malou kapacitu ramek, odejitý řadič u HDD(vím že by to nemělo mít vliv na výkon, ale opak je pravdou. Když mi odešel sata řadič a HDD běžel na nějakých 8mb/s tak prudce poklesla hratelnost).
    Directama to není, kdyby měl starou verzi, hra by řvala a v instalaci by si nainstalovala vlastní. Hra jede jak na DX10 tak DX9.

    Každopádně bych doporučil instalaci hry znovu, může i nemusí to stím souviset.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    42

    Takže, hru jsem přeinstaloval a zase 125 FPS bez padání Před tím jsem i zkošel omezit FPS i na 60 a i tak padaly FPS na polovinu i víc. Potom jsem chtěl hru odinstalovat, dal jsem v menu po naběhnutí DVD "Uninstal" ale nic se nespustilo, tak jsem zkusil hru najít ve "Všechny programy" a zjistil jsem zajímavou věc, nejen, že se reinstalace systému disku D nedotkla, ale systém teď nevidí žádné programy na disku D. Všechny ostatní hry ale hrát jdou a problém s FPS v nich není.

    Ale to už nevadí. Problém je snad vyřešen. Všem díky

    PS: Po reinstalaci CoD už ji systém našel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    305

    Citace Původně odesláno od Hunt3r Zobrazit příspěvek
    že se reinstalace systému disku D nedotkla, ale systém teď nevidí žádné programy na disku D.
    PS: Po reinstalaci CoD už ji systém našel.
    Pokud jsem správně pochopil, tak jste zformátoval jen oddíl C:?
    Takže je celkem logické že nejsou vidět programy na D:, protože nejsou uvedeny v registrech, proto vám to nešlo oddinstalovat. V takovém případě si zálohovat registry, pro příště v regeditu si to najdete snadno a jen je pak vyexportujete Doporučuji zálohovat jen registry na programy, které si nemůžete doinstalovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,527

    Citace Původně odesláno od Hunt3r Zobrazit příspěvek
    Takže, hru jsem přeinstaloval a zase 125 FPS bez padání Před tím jsem i zkošel omezit FPS i na 60 a i tak padaly FPS na polovinu i víc. Potom jsem chtěl hru odinstalovat, dal jsem v menu po naběhnutí DVD "Uninstal" ale nic se nespustilo, tak jsem zkusil hru najít ve "Všechny programy" a zjistil jsem zajímavou věc, nejen, že se reinstalace systému disku D nedotkla, ale systém teď nevidí žádné programy na disku D. Všechny ostatní hry ale hrát jdou a problém s FPS v nich není.

    Ale to už nevadí. Problém je snad vyřešen. Všem díky

    PS: Po reinstalaci CoD už ji systém našel.
    Jelikoz jsi kompletne smazal windows, tak jsi smazal i vsechny data nainstalovanych programu. To co mas ted na D: jsou jen data z predchoziho systemu, ktere s tim soucasnym nemaji nic souvislyho.

    Pokud pouzivas nejaky programy z predchoziho systemu, tak jednoduse smaz jejich slozky (jen si zazalohuj nejaky data co z nich chces zachovat) bez odinstalace (ty programy nejsou naonstalovany - ani nejdou odinstalovat) a znova je nainstaluj. Aspon je budes mit spravne nainstalovany, zapsany v registrech, ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    42

    Tak se FPS lagy zase vrátily. Ale jsou jen v prvních asi 2 minutách hry a potom jen zřídka. Nemůže to dělat nějaký vir, spyware nebo něco takového?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,527

    Citace Původně odesláno od Hunt3r Zobrazit příspěvek
    Tak se FPS lagy zase vrátily. Ale jsou jen v prvních asi 2 minutách hry a potom jen zřídka. Nemůže to dělat nějaký vir, spyware nebo něco takového?
    Kolik mas RAM? Kdyz jsem s 2GB testoval Visty, tak jsem mel obcas problemy se swapem, protoze visty sou narocnejsi na RAM a proste to nestacilo (crysis, temer cistej system).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    42

    RAM mam 4GB. A FPS lagy jsou teď už jen ze začátku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    49

    Občas to dělá, když si procák hrábne na disk pro zbytek dat k loadu. Zkus jednu věc. Spusť COD4, hraj dokud se fps nestabilizují, odpoj se/ukonči hru tak aby jsi skočil do menu. Potom znovu nahraj misi/stejnou mapu. Pokud je to OK, je to pamětí. Pokud problémy přetrvají, je problém v grafice/systému.
    Zkontroluj si módy ve kterých pracují HDD (BIOS+Widle). Pokud ti při hrábnutí na disk skočí využití CPU nad 70%, je něco nastaveno špatně. Jen dedukuji z vlastních zkušeností, ale věřím, že každý nápad dobrý..
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. LCD: Dá se to použít na FPS hry typ CoD4(MP)
    Od kellyšak v sekci Monitory
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 02-01-2012, 19:02
  2. CoD4 problém
    Od mirrocze v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 30-05-2011, 20:34
  3. CoD4 punkbuster
    Od mariJT v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 13-02-2010, 22:40
  4. CoD4 MP problém
    Od AlAhmed v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 10-07-2008, 11:37
  5. CoD4 safe mod?
    Od billy_86 v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 01-04-2008, 23:30