Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Nenajiždí windows ani jeho instalace

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    36

    Dobrý den,
    mám tu jeden drobný problém.
    Volala mi sestra, že se jí zničeho nic při zapnutí počítače začala ukazovat informace o tom, že windows byl ukončen s chybou atd atd, nabídka Spustit systém běžným způsoben, Stav nouze..... při výběru čehokoliv pc zůstane po chvíli zaseknut na černé obrazovce. Stav nouze se jakoby načte, ale těsně před jeho spuštěním opět černo. Myslel jsem tedy, že pomůže oprava systému, v horším případě reinstalace. Po vložení disku s windowsi normálně najede, načítá si potřebné soubory atd., poté je černá obrazovka po které má následovat další fáze (souhlas s podmínkami, výběr akcí atp.), ovšem zůstane pouze u černé obrazovky s blikajícím kurzorem.
    Co to může způsobovat?
    Bohužel přesnou konfiguraci PC neznám a moc sem j nevyčetl..
    Jsou tam windows XP proffessional, 185W zdroj AC Bel, na základovce jsem kromě IBM Rev 1.5 nenašel jiné označení, chipset intel FW82801DB
    Mockrát Vám děkuji za reakce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,268

    Zkusil bych otestovat moduly RAM pomocí GoldMemory.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    36

    zkusit to mohu (dostanu se k tomu pc zase až odpoledne), ale nevím. Zkoušel jsem každou z pamětí (jsou tam tušim 2x 512 DDR1) v single modu, ale neúspěšně. Spíše mě napadá, jestli nemohou být poškozeny nějaké sektory na disku? Jinak nevim proč by nenajela ani instalace.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Citace Původně odesláno od mikeek Zobrazit příspěvek
    zkusit to mohu (dostanu se k tomu pc zase až odpoledne), ale nevím. Zkoušel jsem každou z pamětí (jsou tam tušim 2x 512 DDR1) v single modu, ale neúspěšně. Spíše mě napadá, jestli nemohou být poškozeny nějaké sektory na disku? Jinak nevim proč by nenajela ani instalace.
    Instalace by měla jet z media a valit do paměti, pak se začne instalovat na disk. Zkus ty paměti jak je psáno a případně zkontrolovat kabely mezi mechanikou a deskou a diskem a deskou jestli jsou řádně dotlačené do konektroů. Dotlačit paměti , vyfoukat sloty....
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    36

    jo tak, takže instalace vali z paměti, tak to se omlouvám, já myslel že se načita na harddisk . Dobrá, odzkouším ty paměti přes GoldMemory, pak sem dám report
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    36

    Problem vyřešen. GoldMemory sice nic nenašel, ale vyřešil to Super Grub, takže se pravděpodobně něco zhašilo a byl nějak chybně zapsán zavaděč na disku .
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Windows XP: Instalace windows
    Od Tichman v sekci OS Windows
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 24-10-2013, 14:23
  2. 3,5" HDD SATA: Z HDD se dá spustit Windows jen po jeho naklonování
    Od evid v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 29-10-2012, 11:33
  3. Windows XP: Instalace Windows XP
    Od Benbow v sekci OS Windows
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 23-04-2011, 20:53
  4. Instalace Windows XP
    Od Rozmetal v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 22-03-2010, 18:07
  5. Instalace Windows XP
    Od Zeli v sekci OS Windows
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 11-10-2006, 23:04