Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 27

Téma: Dá se P3 800Mhz uchladit pasivně?

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele kirby16
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    105

    Měl bych otázku dá se P3 800Mhz uchladit pasivně?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    tak pasivne se da uchlait lecos, nekdy je ale potreba tomu pomoct kancelarskym vetrakem v bezprostredni blizkosti

    zalezi hlavne na dvou vecech: chladic a pruvan ve skrini. P3 ma nejakych 30W a to je docela pekna a uchladitelna hodnota, ale s nejakym malim kouskem zeleza nebo bez pruvanu ve skrini bych to nezkousel. idealni by byl nejaky heat-pipe tower a vepredu i vzadu pridane vetraky, treba i zpomalene na 5V a taky hlavne poradek v bedne, zadne chuchvalce kabelu. a ze zacatku urcite casto kontrolovat teplotu dotykem na chladic a pokud to jde i pres BIOS, jakmile bude moc topit tak rychle vypnout a pridelat fan

    // ted nedavno sem znamymu prekopaval celeron 1,1GHz (z P3) a mel na ni nejaky otresny priduseny 50mm fan... vysavac. chladic byl male a nez tam zase cpat malou potvoru tak sem za 60Kc vzal 80mm AC fan a pridratoval ho do prostoru nad CPU aby ofukoval zbyly pasiv bez ventilatoru... teploty lepsi nez pred tim a hluk ani nebudu srovnavat... sice videt to nekdo tak se po sundani bocnice na prvni pohled lekne ale jinak skoro nepoznas ze PC jede

    //// jinak toto je vyborna vec na chlazeni starsich karet GF MX/R9000... misto tech otresnech miniaturnich aktivnich... sice to zabira 2 sloty ale to je mi ukradeny kdyz v nich stejne nic neni
    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 24-04-2007 v 08:29
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Osobní názor: ne

    Ale doporučuji vyzkoušet. Sundejte chladič, nakopněte stroj a sledujte teploty

    EDIT: samozřejmě záleží jaký ten pasiv bude...
    Naposledy upraveno uživatelem tgfh: 24-04-2007 v 08:22
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    516

    Intel lze pasivně uchladit, respektivě lze ho uchránit před poškozením. Jeho technologie je taková, že při nadměrné teplotě snižuje svůj takt, až se zastaví.
    Kdysi jsem viděl video, kde dělali na Intelu pokus. Na monitoru běželo demo hry, a z procesoru sundali větrák. Obrázky se zpomalovaly, sekaly se, až se zastavily úplně. procesor nepoškozen.
    Takže velmi záleží na tom, co se na PC s takovýmto "nechlazeným" procesorem bude provádět za operace.
    Já osobně bych tedy osmistovku chladil. To nechlazení jsem si kdysi dávno dovolil na dvěstěpadesátce, kterou jsem ještě měl na slotu1 (a to jen pár dní, protože jsem nemohl sehnat příslušný větrák)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Osobní názor: pokud není zatěžován tak ano, ale velkým chladičem a asi tak při teplotě 70C, takže raději podtaktovat.

    Doporučuji zkusit, mám špatný přístup ke konektoru větráku (zdroj nad procesory) a při vypnutí větráku ve speedfanu se při překročení teploty 60C větrák sám zapne i při rozdrbání konfigurace speedfanu. Asi to dělá deska.
    Jinak dík za dotaz, upozornil mě na podezřele vysokou teplotu CPU2 při relativně studeném chladiči. Tichost řeším to provozováním jednoho větráku na 7V (njn, nemá se to) a druhého na 30% PWM.
    Citace Původně odesláno od Ivo Mašek
    Intel lze pasivně uchladit, respektivě lze ho uchránit před poškozením. Jeho technologie je taková, že při nadměrné teplotě snižuje svůj takt, až se zastaví.
    To dělá až Pentium4, PentiumIII se jen sekne a neshoří. Naproti tomu v té době nový Athlon XP se za pár vteřin roztekl, ačkoli měl mít tepelnou ochranu. Pak to byl velmi častý argument, proč Intel Rulez a AMD sux. http://www.tomshardware.com/2001/09/...pot/page6.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Zajímavé video
    Ostatně pěkně mě nasralo
    NJN Intel vs. AMD naprosto věčný téma
    Každý má své pro a proti
    nebudem to rozebírat....

    Na to video jsem se dnes díval 15x? 20x? už nevím
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Citace Původně odesláno od Ivo Mašek
    Intel lze pasivně uchladit, respektivě lze ho uchránit před poškozením. Jeho technologie je taková, že při nadměrné teplotě snižuje svůj takt, až se zastaví.
    Kdysi jsem viděl video, kde dělali na Intelu pokus. Na monitoru běželo demo hry, a z procesoru sundali větrák. Obrázky se zpomalovaly, sekaly se, až se zastavily úplně. procesor nepoškozen.
    Takže velmi záleží na tom, co se na PC s takovýmto "nechlazeným" procesorem bude provádět za operace.
    Já osobně bych tedy osmistovku chladil. To nechlazení jsem si kdysi dávno dovolil na dvěstěpadesátce, kterou jsem ještě měl na slotu1 (a to jen pár dní, protože jsem nemohl sehnat příslušný větrák)
    P3 se imho nezpomaluje, proste se pri prehrati proste hryzne.

    To video je fake z doby, kdy THG se s AMD moc radi nemeli. (stejne intel rulez)

    Ale jinak k puvodni otazce. P3 800 se urcite pasivne chladit da. zalezi na bedne a chladici... Docela idealni je case se zdrojem na STOJATO, opravdu velky pasiv (nejlip s tunelem) a zdroj s 12 cm vetrakem.

    Kamos chladil pasivne 2 x 1GHz PIII. Obycejny pasivy z falcon rocka II a otevrena bocnice.

    Ja zkousel Katanou uchladit tualatina 1508MHz na 1,6V v chieftecu LBX a byl v zatezi na max 65°C. Jediny dalsi vetrak byl hodne pomalobezny ve zdroji.
    Naposledy upraveno uživatelem ICEBOSS: 26-04-2007 v 08:22
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele -HoNY-
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    568

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS
    Kamos chladil pasivne 2 x 1GHz PIII. Obycejny pasivy z falcon rocka II a otevrena bocnice.
    Taky nezapomeň dodat, že tam bylo 6 disků a tahal mu to 250W FSP s FANem na 5V a pak to všechno shořelo
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    @TOPIC:
    Prokazatelně ano:
    Teplota s chladičem 41C,bez 62C, při zátěži cpuburn-burnp6 74C, místnost cca 23C. Větrák nezapínala deska, ale druhý,polomrtvý speedfan. Chladič je poměrně normální, velký jako procesor a vysoký skoro také tak. Větší nejde u konkrétní desky nainstalovat kvůli kondíkům blízko procesoru. Ze začátku jsem provozoval krátkodobě desku volně loženou a na procáku chladič z Athlona, který nešel opět z prostorových důvodů uchytit, ten to chladil pasivně. Otázka co když bude venku 35C.

    OFF TOPIC:
    Citace Původně odesláno od ICEBOSS
    To video je fake z doby kdy THG se s AMD moc radi nemeli. (stejne intel rulez)
    No nemá to moc smysl řešit, je to historická odbočka, i když ten ďábelský procesor doposud mám a v té době ruled.

    Jinak to asi není zas tak úplně fake, aspoň jsem to nikde nečetl, ale naměřeným teplotám jsem nikdy nevěřil ... roztavený křemík ve formě Si,SiO2 a Si3N4 jen při 300C ? Pentium na <40C bez chladiče? Blbost. Typuji tak >1000C, >80C.

    Tento článek je IMHO celkem objektivní:
    http://www.a7vtroubleshooting.com/ar...burn/index.htm

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS
    opravdu velky pasiv (nejlip s tunelem) a zdroj s 12 cm vetrakem
    Pasiv s tunelem uchladí cokoliv a nevím jestli to spadá do kategorie pasivní chlazení.
    Naposledy upraveno uživatelem pavel_p: 26-04-2007 v 23:10
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wolf007
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    664

    nevidim duvodu proc by se nemelo uchladit,mel jsem tu pc s copermine celeronem na 700mhz cpu chlazene velkym pasivem a pohoda ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    516

    Ale stejně jsem toho názoru, že pro klid duše je vhodné aktivní větrání.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    moc vetraku = moc hluku & moc prachu. navic na pasivu se nema co polamat :-D
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér Avatar uživatele koubis
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    102

    Takovej chladic by mnohonasobne prevysoval cenu procesoru a zakldni desky i s pameti )
    Zkus to, ale abys nedopadl takhle:
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér Avatar uživatele kirby16
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    105

    A neznáte nějaký obchod, kde bych mohl koupit ten pasiv na s 370?

    Mám ten komp na intru, koupil sem ho za 2,5K a hučí jak letadlo, ve zdroji (z plechu komplet)
    šestka větrák s vytřískanýma ložiskama, na grafárně (GF2MX32MB) taky aktiv, ale nějaký podomácku dělaný a harddisk WD20GB nějak divně píská

    na tom Copperminu je malý 4x4cm větrák na 2cm (do výšky) pasivu, tak nevím, disk budu mít segate 120GB, to problém nebude, ale ten zdroj a graf. s procesorem

    na té grafice totiž nejsou dírky na uchycení chladiče (pasiv by se doma nsšel) ale teplovodívá pasta s lepidlem stojí víc, než ta graf. celá

    doma mám Athlona 64 32+ a při 1000 otáčkách a 2,32 ghz ho není slyšet vůbec, tak nevím, proč je problém uzchladit pasivně 800mega


    Edit by Smeli: sloučeno, co tak edit, neznáme?
    Naposledy upraveno uživatelem Smeli: 28-05-2007 v 12:13
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér Avatar uživatele kirby16
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    105

    hledal sem skoro všude, ale na socket 370 nikde chladiče namejí
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Chlazení procesorů: je mozne Athlon X2 3800+ uchladit pasivne?
    Od MedvidekPu v sekci Chlazení
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 22-12-2007, 11:00
  2. Chlazení procesorů: CPU AMD ATHLON 64 X2 6400+ 3.2GHz, čím to uchladit ???
    Od Jackal1 v sekci Chlazení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-10-2007, 21:11
  3. Chlazení grafik: Dá se GF4 MX-440 128MB uchladit pasivně?
    Od kirby16 v sekci Chlazení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 08-05-2007, 17:02
  4. Radeony: Můžu uchladit RADEON 9600 Pro pasivně?
    Od s.komarek v sekci Grafické karty
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 19-09-2006, 18:38