Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 35

Téma: Obcas se nektery z pocitacu nemuze pripojit k domaci siti

  1. #16
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    187

    Pitomec: Ten router je pouze pristupovy bod v dome, wifi neumi. Jde do nej signal z anteny na strese. Jak jsem psal, nejsem sitar, uplne do toho nevidim, ale je mi jasne, ze v routeru jsou nastaveny nejake pristupove udaje do site providera. Dost mozna i nejaka omezeni a podobne. Nemusi mit vsechno centralizovane do jineho pristupoveho bodu, muze to mit nastavene primo u me. Pokud ho resetuju, tezko si ty udaje vycucam z prstu... Co se tyce konstruktivnich prispevku, dekuji za rady, udaje si vyctu a nastavim je napevno. Tezko se ale bude zjistovat, zda to funguje, chyba se obcas objevi treba jenom jednou do mesice...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    no vida,

    OK, skus to nastavenie s pevnymi IP a daj vediet
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    251

    Citace Původně odesláno od honzee Zobrazit příspěvek
    Pitomec: Ten router je pouze pristupovy bod v dome, wifi neumi. Jde do nej signal z anteny na strese. Jak jsem psal, nejsem sitar, uplne do toho nevidim, ale je mi jasne, ze v routeru jsou nastaveny nejake pristupove udaje do site providera. Dost mozna i nejaka omezeni a podobne. Nemusi mit vsechno centralizovane do jineho pristupoveho bodu, muze to mit nastavene primo u me. Pokud ho resetuju, tezko si ty udaje vycucam z prstu... Co se tyce konstruktivnich prispevku, dekuji za rady, udaje si vyctu a nastavim je napevno. Tezko se ale bude zjistovat, zda to funguje, chyba se obcas objevi treba jenom jednou do mesice...
    "z hlavniho routeru, ktery nastavoval poskytovatel a ktery dynamicky generuje IP adresy mam vedeny kabel do APcka (nemuzu na nem najit vyrobce, pise se tam jen WLAN 11g router, pokud by to nekomu pomohlo, najdu ho podle vyrobniho cisla). AP je nastaveno pouze jako "switch" poskytujici wifi."

    V tom případě to APčko zaměň za router a máš po problémech. Už proto, že nikdy nevíš, jak to má poskytovatel řešený a jestli ti třeba nepřidělí jenom jednu IP a klidně i vázanou na MAC. Další variantou je i to, že ten hlavní router je nějaká home-made šajzka, která se hodí tak do bytu, ale ne jako hlavní na celej barák...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Pochopil jsem to tak, ze do routeru (bez wifi) se nedostanes, ale do toho wifi switche ano. Pak vsak neni nic jednodussiho nez resetovat ten wifi switch a kabel z "bez wifi" pripojit do WAN konektoru wifi switche. Melo by to fungovat.
    Bezwifak da dynamickou adresu wifi routeru, ktery pak vytvori jeste vlastni sit. Tim obejdes vsechny poskytovatelove nastrahy.
    EDIT: hmm, zase je nekdo rychlejsi
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    187

    Pitomec: na tom Apcku ani neni vstup na konektor z anteny, a stejne jsme zase u problemu s udaji do poskytovatelovi site...
    durib: Ano, takhle jsem to kdysi mel poreseno, ale bylo mi receno, ze to neni uplne elegantni pristup. Kdyz uz jednou router poskytuje urcity rozsah adres, proc je znova prekladat v AP? Nemel bych navic problem s propojenim PC napr. pres Sambu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    už mu nemotajte hlavu, má to zapojené dobre a presne pre jeho potreby (v podstate tak, ako to popísal durib, akurát v AP je asi vypnuté NAT)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    251

    Citace Původně odesláno od honzee Zobrazit příspěvek
    Pitomec: na tom Apcku ani neni vstup na konektor z anteny, a stejne jsme zase u problemu s udaji do poskytovatelovi site...
    durib: Ano, takhle jsem to kdysi mel poreseno, ale bylo mi receno, ze to neni uplne elegantni pristup. Kdyz uz jednou router poskytuje urcity rozsah adres, proc je znova prekladat v AP? Nemel bych navic problem s propojenim PC napr. pres Sambu?
    Router poskytovatele může být klidně limitován počtem IP, které ti přidělí. A může tam být problémů víc, o kterých nemá smysl psát, protože je bez oprávnění stejně nevyřešíš. Takže když si dáš router svůj vlastní (a je jedno jestli Wi-Fi nebo bez), tak tím nic nepokazíš a musí to jet. O nastavení se pak bát nemusíš, protože ten tvůj router se bude navenek tvářit stejně, jakobys měl připojení od poskytovatele přímo do PC.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    251

    Citace Původně odesláno od EditorPO Zobrazit příspěvek
    už mu nemotajte hlavu, má to zapojené dobre a presne pre jeho potreby (v podstate tak, ako to popísal durib, akurát v AP je asi vypnuté NAT)
    Jasně - má to zapojený dobře, přesně dle jeho potřeby, akorát s malou chybou, že to nejede. A ty do toho ještě zašmodrcháš NAT místo toho, aby měl u sebe doma router a není co řešit...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    187

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    Jasně - má to zapojený dobře, přesně dle jeho potřeby, akorát s malou chybou, že to nejede. A ty do toho ještě zašmodrcháš NAT místo toho, aby měl u sebe doma router a není co řešit...
    Opet zduraznuji ze nejsem sitar, ale neni nahodou router poskytujici z jedne ip adresy pripojeni vice pocitacum (tedy generujici vlastni podsit) nahodou NAT? Preklada adresy zevnitr ven na jednu spolecnou, a naopak dovnitr smeruje packety ke spravnemu zdroji. Nebo rikam neco spatne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    251

    Citace Původně odesláno od honzee Zobrazit příspěvek
    Opet zduraznuji ze nejsem sitar, ale neni nahodou router poskytujici z jedne ip adresy pripojeni vice pocitacum (tedy generujici vlastni podsit) nahodou NAT? Preklada adresy zevnitr ven na jednu spolecnou, a naopak dovnitr smeruje packety ke spravnemu zdroji. Nebo rikam neco spatne?
    Zásadní problém u tebe je v tom, že nemáš přístup do hlavního routeru a v podstatě ani nevíš co to je zač. Takže zbytečně se tady řeší něco, co lze snadno vyřešit tím, když budeš mít router svůj vlastní.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    honzee, mas uz napisane IP a dalsie udaje, ktore su pridelovane jednotlivym PC?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    187

    na akt. PC:
    ip: 192.168.1.103
    maska: 255.255.255.0
    brana: to bude adresa routeru (cili 192.168.1.254)? (AP ma 192.168.1.253)

    druhe PC:
    ip: 192.168.1.101
    ...

    Tak me napadlo, pokud se nektery pocitac zasekne "za behu", adresa mu zustane? Tudiz bych mohl zjistit, jakou ma, a porovnat s ostatnimi PC? Pokud nebylo pripojeno nejake, ktere je nyni pryc...
    Naposledy upraveno uživatelem honzee: 16-11-2010 v 23:40
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Pokud by se jednalo jen o W7, poradil bych vypnutí TCPIP v6 na stanici. Některé AP s tímto mají problém, který se takto projevuje. Ubuntu bohužel neznám, ale zkusil bych to také.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Citace Původně odesláno od honzee Zobrazit příspěvek
    uplne elegantni pristup; navic problem s propojenim PC napr. pres Sambu?
    Elegantni to rozhodne neni, ale na vykonu to moc neubere (pri beznem pouzivani nemeritelne). Sam takto musim resit UPC rozvod v byte, kde mi poskytovatel prideluje jen 3 adresy (i kdyz verejne, coz vyuzivam napr. u rapidshare ) Samba bude fungovat mezi zarizenimi, ktere jsou pripojeny k tomu "wifi routeru".

    Ale pokud chces druhou moznost, mam k ni take jeste neco: Jaka je tedy vychozi brana toho "wifi routeru"? Pod jakou adresou se na nej dostanes? Jestli treba nekoliduje s DHCP toho "bezwifaku".
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    251

    Jedna věc je celkem zarážející - a sice, že ten poskytovatel nepřiděluje IP napevno a s vázaností na MAC, o veřejné IP nemluvě. Trochu to zavání garážnictvím, kde si někdo platí lajnu u normálního poskytovatele a pak to ve své režii přeprodává dál, přičemž tam šoupne domácí router a vymalováno.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-07-2013, 14:28
  2. Problém s domácí sítí
    Od Alan Grey v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 01-05-2011, 19:19
  3. Problém s domácí sítí
    Od koren3 v sekci Sítě
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 10-04-2011, 19:13
  4. jak pripojit notebook k siti bezdratove
    Od petr.stony v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 21-04-2009, 22:33