Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123
Zobrazené výsledky: 31 až 35 z 35

Téma: Obcas se nektery z pocitacu nemuze pripojit k domaci siti

  1. #31
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od honzee Zobrazit příspěvek
    na akt. PC:
    ip: 192.168.1.103
    maska: 255.255.255.0...

    Tak me napadlo, pokud se nektery pocitac zasekne "za behu", adresa mu zustane? Tudiz bych mohl zjistit, jakou ma, a porovnat s ostatnimi PC? Pokud nebylo pripojeno nejake, ktere je nyni pryc...
    nastav tie parametre napevno

    je uplne jedno, ktoru IP ktoremu PC nastavis, mozes si to nastavit napriklad podla vlastnej priority jednotlivych PC
    napriklad
    tvoj hlavny PC - 192.168.1.101
    dalsi PC - 192.168.1.102
    .
    .
    .
    x-ty PC - 192.168.1.10x

    ... zvysne parametre (maska, brana, DNS) budu na vsetkych PC rovnake

    pocitace uz nebudu pozadovat pridelenie IP, ale router o nich vediet bude a nebude tieto IP pridelovat inym PC, ak napriklad pride k tebe kamos s NTB
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    187

    durib: AP s wifi 192.168.1.253, router 192.168.1.254
    EditorPO: brana teda bude ta z routeru, .254?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    ano, brana by mala byt IP routeru, taku ti asi aj prideli DHCP (nenapisal si to v tvojom prispevku o IP adresach cez DHCP)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    187

    Tak je to nastaveno, snad bude pokoj. Jeste me napadlo, pokud budu mit napevno nastaveny napr. 4 pocitace, 2 pobezi. Prijde navsteva, pripoji se a dostane nahodou jednu z adres, ktere maji napevno vypnute pocitace (vim, ze mohou byt jistou dobu rezervovany, ale dejme tomu, ze je jedno z domacich PC vypnute hodne dlouho). Kdyz ho zapnu, nastane problem... Moc digitalizovanych navstev sem nastesti ale zatim nechodi
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    nemal by byt problem, ak castejsie zapinas vsetky PC

    pokial budes niekedy komunikovat s tvojim providerom, tak ho poziadaj aby na routeri nastavil DHCP od adresy 192.168.1.110
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123

Podobná témata

  1. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-07-2013, 15:28
  2. Problém s domácí sítí
    Od Alan Grey v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 01-05-2011, 20:19
  3. Problém s domácí sítí
    Od koren3 v sekci Sítě
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 10-04-2011, 20:13
  4. jak pripojit notebook k siti bezdratove
    Od petr.stony v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 21-04-2009, 23:33