Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 35

Téma: Obcas se nektery z pocitacu nemuze pripojit k domaci siti

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    187

    Zdravim,
    z hlavniho routeru, ktery nastavoval poskytovatel a ktery dynamicky generuje IP adresy mam vedeny kabel do APcka (nemuzu na nem najit vyrobce, pise se tam jen WLAN 11g router, pokud by to nekomu pomohlo, najdu ho podle vyrobniho cisla). AP je nastaveno pouze jako "switch" poskytujici wifi. Bezi na kanalu 1, signal je po celem dome vyborny, v admin prostredi neni nastavene zadne omezeni MAC adres a podobne. Sifrovano je klicem WAP2. Provozuji doma 2-4 notebooky, netere pouze s Win7, nektere dualboot s Ubuntu. Obcas se stane, ze se nektery pocitac nemuze pripojit (pripojuje se a pak se objevi hlaska ze se nepodarilo navazat spojeni). Ostatni pocitace funguji bez problemu. Drive se to stavalo na cerstve nainstalovanych win 7, pote byl klid, pak treba jednou do mesice... A nyni se mi to stalo i na Ubuntu. Pritom pri restartu do win7 to jde. Obcas je to naopak. Pomuze restartovat router. Vzdy a spolehlive. Bez restartu se ale nemam sanci nijak pripojit. Netusite nekdo, jak tohle eliminovat?

    Jeste bych doplnil, ze se mi to nikdy nestalo na Win XP...
    Naposledy upraveno uživatelem honzee: 12-11-2010 v 17:30
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Doma mam v síti 3 PC když na všech byly ještě WIN XP tak se mi někdy stalo, že došlo ke kolizi IP adres. Od té doby, co jsem je nastavil napevno, tak mam klid. Zkus to, nic nedáš.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele arkij
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    86

    Nastav si IP adresy u všech zařízení co máš napojeny napevno a dynamické přidělování nechej jen pro občasný připojení hosta (např.kamarád přijde s notebookem)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    107

    Trosku to smrdi omezenym poctem IP adres, ktere router dava. Nestava se ti to typicky pri pripojeni ctvrteho zarizeni? Zkus si zapsat, jake IP maji notasy v dobe problemu, pripadne i v dobe bezneho provozu. Pokud se ti stridaji 3 IP, je to jasne. Navic nemusi pomoct ani odpojeni jednoho z notasu, protoze DHCP servery muzou pouzitou IP docasne rezervovat - proste ji treba hodinu neprideli nikomu jinemu.

    No a dalsi vec - co presne ti nefunguje? Protoze pripojeni pres wifi je prakticky slozene ze 2 fazi - napred je treba se pripojit na AP a potom si nechat pridelit IP adresu. Pokud selze kterakoliv faze, nedostanes funkcni sit. Zkus nastavit pevnou IP adresu na notebooku a pak se pripoj k AP. Pokud se pripoji, je problem v routeru, pokud ne, je problem v AP. Pripadne - kdyz se nemuzes pripojit vzduchem, zkus to dratem (at uz k AP nebo routeru), z pohledu routeru je to totez.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    187

    Do routeru se bohuzel nedostanu, pristup je zaheslovany od poskytovatele... Vice pocitacu uz jsem tam pripojeno mel (7 zarizeni najednou) a nebyl zadny problem. Budu asi muset kontaktovat poskytovatele, protoze bez nahlednuti do routeru to asi nevyresim... Ohledne toho, jak se nemuzu pripojit: Budto zapnu PC a to se po cca dvou minutach nepripoji k AP a vzda to, nebo najednou prestane jit net behem prace, ikdyz se PC tvari ze je vse ok (zde mam pocit ze naposledy slo ICQ, ale jiste to nevim...). No a pokud prestane jit behem prace a ja se odpojim, tak uz se nepripojim k siti vubec..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Už to tu bolo napísané:
    - poznač si IP adresy a všetky nastavenia (maska, brána, DNS), ktoré ti router na počítačoch pridelí cez DHCP
    - nastav tieto hodnoty na počítačoch napevno
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    251

    Citace Původně odesláno od honzee Zobrazit příspěvek
    Do routeru se bohuzel nedostanu, pristup je zaheslovany od poskytovatele... Vice pocitacu uz jsem tam pripojeno mel (7 zarizeni najednou) a nebyl zadny problem. Budu asi muset kontaktovat poskytovatele, protoze bez nahlednuti do routeru to asi nevyresim... Ohledne toho, jak se nemuzu pripojit: Budto zapnu PC a to se po cca dvou minutach nepripoji k AP a vzda to, nebo najednou prestane jit net behem prace, ikdyz se PC tvari ze je vse ok (zde mam pocit ze naposledy slo ICQ, ale jiste to nevim...). No a pokud prestane jit behem prace a ja se odpojim, tak uz se nepripojim k siti vubec..
    Jestli je ten router u tebe, tak není žádný důvod, aby ho provider zahesloval a tobě do něho neumožnil přístup. Takže kontaktuj poskytovatele, ať ti údaje sdělí (přinejhorším má ten router tlačítko reset).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    Jestli je ten router u tebe, tak není žádný důvod, aby ho provider zahesloval a tobě do něho neumožnil přístup. Takže kontaktuj poskytovatele, ať ti údaje sdělí (přinejhorším má ten router tlačítko reset).
    niektorí provideri routre len prenajímajú
    ak je router jeho vlastníctvom, tak v rámci záruky správneho pripojenia provider router zahesluje, aby zákazník nemohol menit nastavenia, heslo a aby sa na neho provider vedel dostať aj na diaľku
    ak ho resetne, tak príde o nastavenia, ktoré nepozná, som zvedavý, čo bude robiť potom ... zavolá servisáka a pekne zacvaká za servisný zásah a vlastnú hlúposť
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    251

    Citace Původně odesláno od EditorPO Zobrazit příspěvek
    niektorí provideri routre len prenajímajú
    ak je router jeho vlastníctvom, tak v rámci záruky správneho pripojenia provider router zahesluje, aby zákazník nemohol menit nastavenia, heslo a aby sa na neho provider vedel dostať aj na diaľku
    ak ho resetne, tak príde o nastavenia, ktoré nepozná, som zvedavý, čo bude robiť potom ... zavolá servisáka a pekne zacvaká za servisný zásah a vlastnú hlúposť
    To vím, ale kdo si reálně pronajme router od poskytovatele, když novej Wi-Fi stojí v kšeftě pětistovku?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    radšej si prenajmem router za 1 korunu na deň a mám pokoj, mám ho v záruke stále a pri presťahovaní, respektíve zmene providera alebo typu pripojenia mi doma nezostane zbytočné zariadenie

    väčšina ľudí šetrí kde sa dá a nie každý je ochotný dať čo i len "pětistovku" za router
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    251

    To mě teda fakt zajímá proč by měl být router po změně providera nebo po stěhování k ničemu? Jinak za korunu na den bych chtěl vidět někoho, kdo to pronajímá...

    A zrovna toto není žádná úspora, když pak člověk musí řešit problémy viz výše...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    ak sa presťahuje do oblasti, kde je len ADSL, tak mu bude nanič

    nie každý je tak technicky zdatný, aby ho vedel využiť aj inak

    ale už riešime off topic, takže stačilo
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    251

    Proč by měl být router k ničemu, když seš na ADSL??? Víš vůbec, k čemu ten router slouží, resp. co to router vlastně je? Asi ne, takže jsem opravdu rád, že končíš...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    k ADSL sa dodáva ADSL router (keď sa už bavíme o routroch)

    ale rád sa nechám poučiť, otvor si ale nové vlákno
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    251

    Nemusím otvírat nové vlákno kvůli tomu že si myslíš, že ADSL modem s routerem (což mimochodem zdaleka nemusí dodávat každý poskytovatel) bude všem userům stačit.
    Každopádně ale do těchto routerů bývá běžně přístup, když už kvůli ničemu, tak aspoň pro nastavení hesla na Wi-Fi. Takže by autor dotazu mohl prozradit, co za poskytovatele vlastně má...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-07-2013, 15:28
  2. Problém s domácí sítí
    Od Alan Grey v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 01-05-2011, 20:19
  3. Problém s domácí sítí
    Od koren3 v sekci Sítě
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 10-04-2011, 20:13
  4. jak pripojit notebook k siti bezdratove
    Od petr.stony v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 21-04-2009, 23:33