Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Režim spánku = BSOD

tnqm (20)|13.11.2010 13:35
Zdravím mám problem s režimem spánku. Drív fungoval normálně, ale teď když chci PC dát do režimu spánku mi to hodí modrou smrt (ve většině případech). Nedávno sem aktualizoval ovladač na GK, myslíte, že by to mohlo být tím? popř. nevěděl by někdo čím jiným?

GK: GTX260
CPU: Intel Core 2Quad 3ghz
RAM: 2x2x2giga
DrZelenka (2491)|13.11.2010 14:48
Byly ovladace poradne odinstalovany pomoci DriveSweeperu? Nebylo by to poprvy kdyby starsi verze ovladacu delala neporadek.

Mas v BIOSu nastaveny rezim spanku na S3? Vypis BSoDu by nebyl? (C:\windows\minidump) Ja ho sice uplne nerozlustim, ale nekteri zde na foru ano.
kevin00 (10238)|13.11.2010 14:52
Ovladače ACPI máš korektně nainstalované ?
Jakou chybu BSOD zobrazuje, případně uploaduj složku C:/Windows/Minidump.
tnqm (20)|13.11.2010 16:54
[quote=DrZelenka;416009]Byly ovladace poradne odinstalovany pomoci DriveSweeperu? Nebylo by to poprvy kdyby starsi verze ovladacu delala neporadek.[/quote]
Nebyli já ty starý ani neodinstalovával jen sem tam frknul ty nový. Teď sem zkoušel to všechno odinstalovat dát tam ty starý a žádná změna.

[quote=DrZelenka;416009]
Mas v BIOSu nastaveny rezim spanku na S3? Vypis BSoDu by nebyl? (C:\windows\minidump) Ja ho sice uplne nerozlustim, ale nekteri zde na foru ano.[/quote]
Nevim, ale kdyz to predtim slo a ted ne (v biosu sem nic nemenil) tak by to stim nemelo mit nic spolecnyho ne?

[quote=kevin00;416010]Ovladače ACPI máš korektně nainstalované ?
Jakou chybu BSOD zobrazuje, případně uploaduj složku C:/Windows/Minidump.[/quote]
ACPI ovladače sem žádný neinstaloval a stou složkou nemůžu nic dělat - přístup odepřen, ale udělal sem fotku tady je: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
tnqm (20)|17.11.2010 20:46
Tak ted sem z toho jelen.. reinstaloval sem kvůli této vadě OS a nějakou dobu to chvíli normálně fungovalo (jediný ovladač co sem instaloval byl na GK a i potom to chvíli šlo) a teď se problém opět objevil. Myslíte, že je např možné, aby mi tam 7čky stahovali automaticky nějaké vadné ovladače? Nebo vůbec nevíte?
DrZelenka (2491)|17.11.2010 21:20
[quote=tnqm;417170]Tak ted sem z toho jelen.. reinstaloval sem kvůli této vadě OS a nějakou dobu to chvíli normálně fungovalo (jediný ovladač co sem instaloval byl na GK a i potom to chvíli šlo) a teď se problém opět objevil. Myslíte, že je např možné, aby mi tam 7čky stahovali automaticky nějaké vadné ovladače? Nebo vůbec nevíte?[/quote]

W7 si obcas stahnout aktualizaci na ruzne veci - proto je lepsi mit nastaveny, aby jsi kazdou aktualizaci musel potvrdit pred jejim stazenim a instalaci - pak vis presne co se instaluje (u kazdy aktualizace je popis ceho se tyka).
tnqm (20)|18.11.2010 20:09
Njn, ale tech aktualizaci je tam snad 50 tak to stejne nezjistim jaka konkretne mi zpusobuje tento problem. Nevadí no.. když je to jen režim spánku bez toho vydržim.
durib (1141)|18.11.2010 20:31
Pocitam, ze mas kombinovany rezim spanku (spanek+hibernace). Me to taky delalo, je tam nejaka kolize mezi RAM daty a ulozenou relaci na disku. Pomohlo vypnout kombinaci a pouzivat jen S3.
Ovladaci panely- HW- Napajeni- Zmenit- Pokrocile- Rezim spanku (a tam to nekde najdes)
BeastDemon (8)|20.11.2010 17:07
Tu chybu ti způsobil systémový soubor...nevím zatím co má ten soubor na práci v systému, ale něco se v něm jeblo a systém kvůli tomu selhal...Pokud ti to neustále ukazuje u tohohole souboru jak tam máš...a když říkáš že máš 7čky...udělej si zálohu pokud to je nutné a zajdi za někým kdo má taky 7čky, do vyhledávání zade přesně ten soubor "fltmgr.sys" a jak mu to najde ty soubory...zkopči si je a zapiš si přesně tu cestu...u sebe v PC je překopíruj přesně tam kde je měl tendotyčný, ikdyž ty je tam nemáš... za zkoušku nic nedáš...mě už to pomohlo v jiných typech souboru...

Tady něco o tom je, je tam i test na něj.
http://www.file.net/process/fltmgr.sys.html

Takže tento systémový soubor má nastarosti čtení a zápis dat na tvůj disk, to znamená, že buď je poškozený a oprav ho tím způsobem co jsem ti napsal a nebo problém může způsobit i antivirus zejména Norton.

A pročisti si registry nějakým nástrojem třeba "registry cleaner" tady http://www.personalcomputerfixes.com/go/registry_cleaner_download

Jo abych nezapoměl, nejdříve si zkus změnit to nastavení režimu spánku jak psal nahoře DURIB. Třeba to je tím, tak tím začni nejdřív
tnqm (20)|29.11.2010 15:20
Dík za rady kdyz v si v ovladacich panelech nastavim abych nemel kombinovanou hibernaci + rezim spanku tak obe moznosti funguji. Akorat mi tu chybu jednou vyhodilo jentak z niceho nic kdyz sem ho do rezimu spanku vubec nedaval, ale snad to byla jen nejaka nahoda..