Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CoD4 skoky pingu, z 30 na 999

Hunt3r (41)|13.11.2010 20:16
Zdravím,
už si připadám skoro trapně, že si s ničím nevím rady, ale objevil jsem toto fórum nedavno, tak bych rád vyřešil všechny problémy jako tento, který se táhne už přes rok.

Takže, jedná se o to, že hraji CoD4 a mám ping ok, kolem 30-50 ms. Ale něky se stane, že ping vyskočí na 999 a už nespadne z5. Po chvíli mě hra kickne za ztrátu klíčových paketů, ale když dám reconnect, tak mám pořád ping 999. I když celou hru vypnu a zapnu nebo vypnu a zapnu internet. Přitom pingtester neukazuje ždáné lagy od poskytovatele a na jiném serveru mám zase ping v normálu (30-50 ms). Ping 999 jedině sám přejde zhruba po 5-10 minutách kdy jsem z toho serveru odpojen. Vůbec nechápu, čím by to mohlo být. Neví někdo nějakou radu? Už jsem bezradný. :confused:
Speda (154)|14.11.2010 08:24
Ahoj, co máš za net? Já bych to odhadoval na wifi až ti to hodí kick ověř si ping zde http://www.pingtest.net/
Hunt3r (41)|14.11.2010 15:08
To je právě to. Internet jde a jde dobře. Zkoušel jsem měřit rychlost a sledovat ping přes pingtester a žádný problém, ale na jednom serveru 999. Na všech ostatních serverech je ping normální.
Speda (154)|15.11.2010 08:10
Tak se na ten server vykašli, když sem hrál BF 2 tak sem volil servery které měly ping kolem 25 až 50. Nebyl problém najít i zahraniční kde se ping pohyboval kolem 200 ale je to nehratelné hra moc laguje a máš docela problém něco trefit
Hunt3r (41)|15.11.2010 19:04
Asi jsi to špatně pochopil (nic ve zlém), vysvětlím znovu. Např. hrajeme clanbase. Mám ping 30-50 ms. Najednou z ničeho nic 999 a nepřejde to. Reconnect nepomůže. Přitom na jiném serveru to jde zase 30-50 ms. A Když se odpojím, nebo mě hra kopne, tak po 5-6 minutách je zase ping ok i na cb serveru.
Speda (154)|15.11.2010 23:33
A co máš vůbec za síť?
Hunt3r (41)|16.11.2010 15:52
Mám WiFi a jsem připojenej přes switch. Bráchovi to dělá to samé, ale jak říkám, stačí se přepojit a na jiném serveru to jde v pohodě. Ale na tom, kde začnou lagy nepřejdou, pokud se na 5 minut neodpojím. Navíc lagy nemáme ve stejný čas. 999 chytneme každý jinak. Někdy vůbec, někdy jeden, ale oba dohromady ne.
EditorPO (2819)|16.11.2010 19:02
Mozno, ze na tom serveri bezi nejaky anticheat a v momente, ked mas vysoke pingy, tak kontroluje prave teba.
Kontaktuj admina, pripadne si to over u ostatnych hracov.
Ake parametre ma tvoje pripojenie?
Hunt3r (41)|17.11.2010 13:41
Na serveru je anticheat, ale když chytnu lagy a kopne mě to, tak pokud se připojim dřív než za 5 minut, mám lagy stále. Ostatním hráčům to nedělá. A připojení mám 2048/512 kbps.
EditorPO (2819)|17.11.2010 14:00
pokiaľ to robí aj bráchovi na jeho PC, tak je to buď pomalým pripojením alebo máš v hre naťahaných veľa vecí z iných serverov

samozrejme predpokladám, že cheaty si nepoužíval a nepoužívaš

zisti si, aká verzia PunkBusteru beží na serveri (ak vôbec na serveri PB beží), k nemu by si mal mať adekvátnu verziu PB klienta http://www.evenbalance.com/
Hunt3r (41)|17.11.2010 17:22
Cheaty nepoužívám a já i brácha máme každý svoji originální verzi hry. Verzi 1.7 a PB na serveru běžel a aktualizoval jsem ho den před tím, než jsem začal lagovat. Tento problém máme už delší dobu. Možná už 2 roky. Děje se to vždy na jednom serveru a nikdy nelagujeme oba najednou. Někdy dokonce laguje jen jeden za celý zápas. Vůbec už nechápu, čím by to mohlo být a docela mě to štve, protože takhle se nedá hrát zápas, když náš tým věčně díky tomuhle hraje v oslabení.
EditorPO (2819)|17.11.2010 18:20
tak mi napadá, že či to napríklad robí aj vtedy keď na serveri hrá len jeden z vás, alebo len keď hráte obaja súčasne?

mal by si mať PB klient v.2.242 a na serveri by mala bežať verzia minimálne 1.780 (práve táto verzia opravuje príčinu 9014 Losing Key Packet kicks), najnovšia serverová verzia je 1.796

http://www.evenbalance.com/index.php?page=dl-cod4.php

a ešte jedno vysvetlenie z evenbalance.com:
[quote]Since the new components have been installed, I now get kicked from PunkBuster servers for "handshaking failed" or "Losing Key Packets", how can I fix that?

Some other software programs such as virus scanners, firewalls and Internet security software packages are suspicious of any new services and kernel drivers when they are first released. Some of these will block our new components thereby causing the "Losing Key Packets" kicking. Until these various packages are updated to correctly identify PnkBstrA.exe, PnkBstrB.exe, and PnkBstrK.sys as components of the PunkBuster Anti-Cheat System, players who experience PunkBuster kicks due to these conflicts need to either manually adjust the settings of the other software running on their system or disable the other software while playing on PunkBuster enabled servers. The new PunkBuster components make use of network resources and also frequently update files in the Windows system folders. This activity triggers warnings or blocks by some other security programs, some of which consider all unknown programs as threats or malware. Our new components are simply extensions of the existing PunkBuster system using new services and kernel software drivers, and are each signed with Verisign / Authenticode digital signatures for verifiable authenticity purposes. Most major security packages do not block our new components; users with other software that causes these conflicts should contact the vendor of their security package and request an update to correct this conflict.[/quote]
Hunt3r (41)|18.11.2010 16:35
Bohužel se ve škole učím němčinu, takže s angličtiny toho moc nevím. Ale jestli jsem to dobře pochopil, tak mi to může dělat antivir nebo firewall?
dzandra (1368)|19.11.2010 10:05
Může to dělat av nebo fir, zkus všechno vypnout a vyzkoušej hraní. Jednu dobu jsem měl problém s bf2, že mi na serverech které jsem hral pravidelně takle vyzkakoval ping na šílené hodnoty. A problém se mi opravil až vydáním nové verze punkbust. Do té doby jsem si musel najít jiný server.
Ale zkus si vypnout antivir a uvidíš co ti to bude dělat
Hunt3r (41)|19.11.2010 23:06
Zkusim. Doufam, že nebudu mít v pc dárečky jako trojský koně atd. :D