Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 40

Téma: Box chladič I5-750

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    11

    Dobrý den, mám boxovaný chladič na I5 (netaktováno), jenže při záteží teplota překračuje 72 stupňů někdy i 75 což není dobré, ale hodně kolísá, třeba padne po 20 vteřinách na 69 atd, atd. Někdy drží i stálých 73 ale nikdy déle než třeba 2 minuty. Je to na výměnu chladiče za výkonější? Měřeno v real temp v3.60 za použítí logu. Zkoušel jsem i test stability Linx, jenže teplota vylezla až k 86 stupňům, tak jsem ho radši přerušil.. Díky za rady..

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    Dosť záleží aj na prísune čerstvého a odvode teplého vzduchu zo skrine ....

    Box chladič nie je extra výkonný, ale uchladiť by to mal ..... aj tak by asi bolo lepšie zainvestovať do lepšieho chladiča - koľko ste ochotný investovať?



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,193

    Při použití boxovaného chladiče je vhodné mít dobrou cirkulaci vzduchu v case (intake a outake ventilátor), případně, pokud je bočnice case v místě procesorového chladiče perforovaná, namontovat nad boxovaný chladič wind tunel. Doporučil bych také přepastování chladiče.
    Boxovaný chladič není žádný zázrak, k takovému procesoru by se slušel trochu lepší chladič, např. Gelid Tranquillo.

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    11

    Právě že mám tuto skříň i s wind tunelem, http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47219, jiný problém s chlazením nemám, v klidu má teploty pod 30°C, ale když hraju některé hry, tak to leze nahoru no.. Asi se zastavim tak kde mi ho stavěli a koupim si chladič, co dopuručíte teda?

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,193

    Citace Původně odesláno od Vitezz Zobrazit příspěvek
    ...co dopuručíte teda?
    Viz můj post nahoře

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    11

    Tak jsem vyčistil chladič nastavil jinak wind tunel aby pokryl celou šířku procesoru a zatím nepřesáhl 65°C. Takže uvidíme. Ale do budoucna koupím chladič, ještě otázka, na boxovanou verzi mám záruku 3 roky, když tam dám jiný chladič nepříjdu o záruku?

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,193

    O záruku nepřijdeš. Záruka na procesor Ti platí stále, pouze doporučuji sundaný boxovaný chladič po demontování očistit od staré teplovodivé pasty a uchovat do krabičky od procesoru.



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    251

    Citace Původně odesláno od Vitezz Zobrazit příspěvek
    Dobrý den, mám boxovaný chladič na I5 (netaktováno), jenže při záteží teplota překračuje 72 stupňů někdy i 75 což není dobré, ale hodně kolísá, třeba padne po 20 vteřinách na 69 atd, atd. Někdy drží i stálých 73 ale nikdy déle než třeba 2 minuty. Je to na výměnu chladiče za výkonější? Měřeno v real temp v3.60 za použítí logu. Zkoušel jsem i test stability Linx, jenže teplota vylezla až k 86 stupňům, tak jsem ho radši přerušil.. Díky za rady..
    On ještě někdo používá box chladič místo např. Arctic-cooling Freezer 7 Pro (http://www.softcom.cz/produkt/arctic...56-1366-am2/2/)?

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Místo Freezeru rozhodně, ten totiž v zátěži tiše čtyřjádro stejně neuchladí.
    Rozumné minimum je podle mě Gelid Tranquillo nebo CM Hyper 212+

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    251

    Rozhodně ho uchladí líp než box chladič a kromě toho ani při plné zátěži s tímto chladičem žádný zvýšený hluk neregistruju. Je ale možný, že když si někdo zprzní osazení case a má tam vedro jak na poušti, tak má pak s hlukem problémy...
    Mimochodem ten CM Hyper 212+ není nic jinýho, než okoplej AC Freezer - stejnej princip, akorát vyšší cena

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,193

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    Rozhodně ho uchladí líp než box chladič a kromě toho ani při plné zátěži s tímto chladičem žádný zvýšený hluk neregistruju. Je ale možný, že když si někdo zprzní osazení case a má tam vedro jak na poušti, tak má pak s hlukem problémy...
    Ten ventilátor na chladiči je absolutní nouze a hrůza, o tichém řešení se rozhodně mluvit nedá.

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    Mimochodem ten CM Hyper 212+ není nic jinýho, než okoplej AC Freezer - stejnej princip, akorát vyšší cena
    Princip mají vesměs všechny ventilátory podobný, záleží však na kvalitě provedení. CM Hyper 212+ rozhodně procesor uchladí lépe a při nižší hladině hluku

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Problém freezeru je ventilátor bez rámečku.

    Z vlastní zkušenosti s freezerem:
    Athlon 64, jednojádro s prd spotřebou: Velmi tichý, protože stačí nízké otáčky.
    C2D E6400@3400Mhz - spotřeba zhruba jak dnešní 4 jádra : V idle neslyšitelný, v zátěži velmi hlučný (2800ot) a chladící výkon jen tak tak.

    Čili do multimediálního PC s úsporným 2 jádrem bych ho ještě snesl (i když i tam jsou lepší volby), tam bude tichý, ale k výkonnému CPU je to podle mě blbá volba.. ani tichý ani extra výkonný.



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    251

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Ten ventilátor na chladiči je absolutní nouze a hrůza, o tichém řešení se rozhodně mluvit nedá.



    Princip mají vesměs všechny ventilátory podobný, záleží však na kvalitě provedení. CM Hyper 212+ rozhodně procesor uchladí lépe a při nižší hladině hluku
    Tak to se asi v Ústí prodává jiná varianta než v Brně, protože já ten AC Freezer mám dokonce v PC v místnosti kde spím a není slyšet prakticky vůbec Jinak jsem jich namontoval už desítky (defacto do PC ani nic jinýho nedávám) a kromě nulové reklamace, což je výrazné plus, si nikdo ani na hluk nestěžoval. Pochopitelně i plagiáty mohou být stejně dobré, o tom žádná, ale ten AC Freezer byl bezpečně jedním z prvních a navíc za velmi přijatelnou cenu.

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    251

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Problém freezeru je ventilátor bez rámečku.

    Z vlastní zkušenosti s freezerem:
    Athlon 64, jednojádro s prd spotřebou: Velmi tichý, protože stačí nízké otáčky.
    C2D E6400@3400Mhz - spotřeba zhruba jak dnešní 4 jádra : V idle neslyšitelný, v zátěži velmi hlučný (2800ot) a chladící výkon jen tak tak.

    Čili do multimediálního PC s úsporným 2 jádrem bych ho ještě snesl (i když i tam jsou lepší volby), tam bude tichý, ale k výkonnému CPU je to podle mě blbá volba.. ani tichý ani extra výkonný.
    Mám ho u E6600 a ani při renderingu videa, kdy jede CPU na 100%, se otáčky u toho větráku nijak výrazně nezvýší a CPU se uchladí úplně v pohodě. A to ještě ten větrák nasává teplý vzduch od pasivní grafárny HD3870.

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    @Pitomec - koľko Ti točí v Idle a koľko v Burne?

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Chlazení procesorů: Chladič CPU
    Od @NUB!5 v sekci Chlazení
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 17-08-2013, 15:57
  2. Chladič na i7
    Od lahab v sekci Chlazení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 02-03-2009, 21:40
  3. Chlazení procesorů: Chladič pro soc.775
    Od Maximus12 v sekci Chlazení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 20-07-2008, 12:33